Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko denarja porabite na mesec?

Koliko denarja porabite na mesec?

preveč, gladko gre 8-10k na mesec..

Tri članska družina, hrana, vsi stroški, vrtec, oblačila.. 1500 eur. Trenutno ne rabimo gledati na vsak eur. Privoščimo si 5 dopustov letno. Smo pa brez kreditov in leasingov. Vsak mesec se ostane za varčevanje.

5-članska družina, trije otroci v osnovni šoli, prihodkov cca 3500-4000 eur mesečno.

Zapravimo odvisno od meseca, bi rekla da vsaj 2000 eur. Imamo pa stanovanjski problem rešđen, nimamo kreditov

Par s psom in še nekaj domačimi živalmi, prihodki cca 4 – 5k, osnovni stroški pa 1700€ (kredit za stanovanje slabih 800€, hrana 500, položnice 150, gorivo 250). Z dodanimi stroški za avto (vinjeta, servisi), razna darila, dopust itd sva potem realno na 2,5 – 3k.

Gre vse.

Vseh 900eur +otroški dodatki.

2 šoloobvezna in jaz.

Kreditov ni. Sem že pred njunim rojstvom kupila stanovanjce.

Smo siti-domača kuha, pa tudi bosi nismo. Ni pa napredka, potrebne renovacije doma..

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno1313, 19.09.2023 ob 06:23

Ob teh podražitvah, so se nama tudi plače malo povečale, ampak stroški pa toliko, da porabiva 3500€ na mesec. Prej nisem gledal, ampak sem imel tako v glavi, da porabiva 2000€.

Koliko vi?

MEni se zdi da je vsaka stvar v trg 10 eur…malo vecji nakup ni pod 60- 70 eur…

Mi smo štirje in porabimo nekje  v povprečju 4-5 tisočake mesečno. Lahko pa poraba precej niha. Določene mesece, se več držimo doma, medtem kot občasno precej potujemo.

Skupni mesečni prihodek minimalno 5.500 EUR, lastniško stanovanje, leasing za avto 450,00 EUR. Trenutno porabimo vse sproti. Starejši otrok študent, zanj gre minimalno 1.000 Eur na mesec. 2.400 so položnice, hrana in ostale stvari za gospodinjstvo. Kar ostane, gre nekaj za gorivo, nekaj za obleke in obutev in vsak mesec se pojavi še kakšen strošek. Je treba kupiti kakšno stvar za stanovanje, vrt, se kaj pokvari, zavarovanje in registracija dveh avtov, darila za rojstne dneve, zavarovanje stanovanja in še bi se dalo naštevati. Skratka, denar kar gre. Pa ne si mislit, da se gremo kakšen luksuz. Dalec od tega, le vse je postalo tako prekleto drago in če ne dobiš nobenih ugodnosti iz državne malhe, moraš svoje otroke komplet sam financirat (ni otroškega dodatka, subvencije za vrtec, prehrano v šoli, izlete, štipendije, študentskega doma), kljub višjim prihodkom nisi nič na boljšem od tistih, ki zaslužijo precej manj.

Ne morejo nam tolko povišat cen, kolko lahko mi zaslužimo.

900 eur ena oseba

Pandora81, 01.10.2023 ob 01:33

Vse odvisno kako veliki potrošniki ste. Z denaarjem se človek nauči delat takrat ko ga nima in verjemite mi… delaš čudeže in sam sebi ploskaš, ko je mesec naokoli. Govorim o lastni izkušnji in situaciji kakršni bila pred leti. Dejstvo je da se vse (pre)hitro draži. Prav tako pa je tudi dejstvo, da je vse (pre)več ljudi vedno bolj materialistično in potrošniško naravnanih, kupujemo stvari ki jih ne potrebujemo in to samo zato ker lahko?! Meni zelo koristna navada, ki sem jo vpeljala v rutino v času korone… Čez vikend naredim 7dnevni jedilnik za prihodnji teden. Iz tega jedilnika izhajam kaj bom vse potrebovala za te jedi in naredim seznam ze trgovino in pa seveda živila za zajtrk. In grem v ponedeljek v nabavo. In je to edini dan ko grem v trgovino. Po kruh grem v pekarno, ker tam ni drugih stvari da bi še kaj nepotrebnega usput kupila. Po sadje/zelenjavo na tržnico,ker tudi po nepotrebnem ne bom kupovala deugih stvari. Čistila imajo ceno kot da sama tudi čistijo… in pol ugotoviš da je najboljše in NAJCENEJŠE čistilo KIS+SODA in to brez kemikalij. Čez čas ugotoviš da vseh tistih novih cot sploh nimaš priložnosti ponosit in da kozmetike za pol drogerije sploh ne potrebuješ. Da je turška kava na domačem balkonu v dobri družbi boljša kot šalčka kavice za 2,40€. Da te dan v hribih pride ceneje kot izlet na Obalo. Da otrok ne bo nič slabši če bo imel patike za 25€ al pa one za 100€,obojne bo v 3eh mesecih prerastel. Na kredit pa žal ni vpliva. Hočem povedat da se vse da, le denar je treba pametno oz.organizirano obrnat, saj so me nekateri omenjeni zneski mesečnih stroškov res presenetili. Plačo imam v redu (čeprav bi lahko bila boljša 😁), ne rabim ravno na vsaki cent gledat, nisem škrta, ga pa premišljeno uporabljam. Ob vsem tem sem še vedno sita, lepo oblečena, urejena, položnice poravnane, auto ni žejen, privoščim si izlete ko čas dopušča,rada obdarim nečakinji in partnerjeva sinova, prišparam pa več kot kdajkoli prej. Brez kredita, najemniško stanovanje.

Da so skoraj vsi posti izmisljeni.

4-članska družina, 02.10.2024 ob 21:22

Skupni mesečni prihodek minimalno 5.500 EUR, lastniško stanovanje, leasing za avto 450,00 EUR. Trenutno porabimo vse sproti. Starejši otrok študent, zanj gre minimalno 1.000 Eur na mesec. 2.400 so položnice, hrana in ostale stvari za gospodinjstvo. Kar ostane, gre nekaj za gorivo, nekaj za obleke in obutev in vsak mesec se pojavi še kakšen strošek. Je treba kupiti kakšno stvar za stanovanje, vrt, se kaj pokvari, zavarovanje in registracija dveh avtov, darila za rojstne dneve, zavarovanje stanovanja in še bi se dalo naštevati. Skratka, denar kar gre. Pa ne si mislit, da se gremo kakšen luksuz. Dalec od tega, le vse je postalo tako prekleto drago in če ne dobiš nobenih ugodnosti iz državne malhe, moraš svoje otroke komplet sam financirat (ni otroškega dodatka, subvencije za vrtec, prehrano v šoli, izlete, štipendije, študentskega doma), kljub višjim prihodkom nisi nič na boljšem od tistih, ki zaslužijo precej manj.

Pri 6 jurjev nic ne ostane, student stane jurja.  Wow.

Zumba, 02.10.2024 ob 23:11

900 eur ena oseba

Ka b ti v najemu? Jurja vec bi porabila.

60 9dst prejema minimalno placom gir pa vsi od 5 do 10 jurjev zasluzijo, porabijo vse. Pomeni da 70 odst  slov. prebivalsrva, ki zivi  na ninimalcu je  na pomijah ali: kruh, testenine in polivke, cistila, toaleta, bencin. … avtomobili stari za vec ni.  Zmanjka. Obleka:  rabljeno.

Kako 500€ na mesec za hrano? Moja porabi 1500€ za 5, pa še jamra, da je premalo…Jest se pa itaq poslavljam in ne vem kaj bo ona pol…

Anonimno2227, 03.10.2024 ob 00:10

Kako 500€ na mesec za hrano? Moja porabi 1500€ za 5, pa še jamra, da je premalo…Jest se pa itaq poslavljam in ne vem kaj bo ona pol…

itak je.  500 porabi en clovek za hrano,  ce je, kot clovek.  Pa to je sam hrana..kje je obutev,  obleka,  kozmetika,  darilca, solarji,  cistila.?  Kaksen hobi,  izlet, fitnes, sanjaj…

[/quote

Za 5 ljudi  1.500.  Vsak 300 porabe. Za hrano je.

Ni za obratovalne stroske.

Ni za zivljenjske stroske.

Za  1.500  dohodka na  5  oseb moras iti fehtat na cesto.

Uuuu, 03.10.2024 ob 00:02

Pri 6 jurjev nic ne ostane, student stane jurja.  Wow.

Ja, se kar malce bojimo, ko bo še drugi šel na faks.

Vec kot zaslužim. Samo enkrat se živi.

500 € na mesec za hrano, pa recimo da je vključeno še gospodinjstvo (toaletni papir, tuš gel, milo za roke, detergent za posodo, pralni prašek … na 2 meseca), najemnina 400 € če si v večih ali 800 € če si sam …

Uuuu, 03.10.2024 ob 00:19

itak je.  500 porabi en clovek za hrano,  ce je, kot clovek.  Pa to je sam hrana..kje je obutev,  obleka,  kozmetika,  darilca, solarji,  cistila.?  Kaksen hobi,  izlet, fitnes, sanjaj…

Solarij? Fitnes? Darilca…? Ti to resno? Odrasti koza fuknjena.

brina940, 04.10.2023 ob 10:59

preveč, gladko gre 8-10k na mesec..

Srbskih dinara?

550,00 Eur najemnina, 450,00 eur pa ostalo (hrana, prevoz, kakšni zvezki, knjige, nekaj za zabavo). Pa kje vi živite, da ne veste, koliko stane študij izven kraja bivanja, če mora študent v LJ v privat najem in ima 0,0 štipendije.

Samska, z lastniškim stanovanjem, redno zaposlena, z avtom, brez kredita. Zaslužim okrog 2000 €, včasih malo manj, včasih malo več. Zapravim povprečno okrog 1000 € na mesec, za vse položnice, druge drobnarije in za hrano, pri kateri ne šparam. Tako, da vsak mesec dam okrog 1000 € na stran in na tak način v dobrih dveh do treh letih prišparam za nov avto, nekaj pa tudi za potovanja in izlete ostane.

3500 prihodka

2 otroka

Brez kredita

Lastnisko stanovanje

500 dam v zokn “ne diraj”

Ostalo zapravimo oz ponavadi ko kaj ostane se nabere in gre za pocitnice registraciji solske potrebscine tabore dopuste….

Prihodek mesečno nekje 4.900 EUR. 6 članska družina, en študent zdaj v Ljubljani, pa nam mesečno ostane še ko pokrijemo čisto vse še zagotovo kakšna 2.000 EUR. Nimamo pa nobenih kreditov, lastno hišo, 4 avte. pa nam ni niti malo hudega. Res pa je da kuhamo doma, kavice zunaj ne prakticiramo, dopust ziher 2 krat letno, vmes tudi kakšno dražje križarjenje.

New Report

Close