Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko denarja za darilo za birmo?

Koliko denarja za darilo za birmo?

taki so ti verniki, ja!
mene je foter narezal, ko sem mu povedala, da mi je župnik dal roko med noge …. še zdaj misli, da sem lagala 🙁

Vsaj za minimalno plačo moraš dat. Zračunaj še koliko gostov bodo imeli povabljenih in da jim pol 2 leti ne bo treba delat, ker so imeli froca pri birmi.

Me zanima, zakaj še vedno udinjati se trinogu, kot je rkc?
Pa ne mi govoriti, da je to narodova tradicija.
Rkc dobesedno tlači narod že dvatisoč let in to narod, ki je zibelka evropske kulture.
Do njihovega lažnega in nasilnega vladanja, smo tisočletja živeli na tej isti zemlji v precej večji in številčnejši obliki svobodno in brez pogromov, iztrebljanj ljudi, ki jih rkc obredno izvaja.
Dokaxano in z dejstvi.
Kdaj bomo spregledali?

eni smo spregledali že v osnovni šoli

tale pa se še vedno hodi udinjat rkceju, citiram:
“Hoje v cerkev ne jemljem kot nekaj, kar me ovira, moti, mi jemlje, ampak kot poseben privilegij. Nedelje so z nedeljsko mašo še lepše, ne pa ovirane… In k maši lahko grem tudi ob 6h zjutraj, in sem do izleta že pripravljena, če že. Zelo rada grem k maši tudi čez teden, če le utegnem. Zame to predstavlja obisk pri Bogu doma.

:)))

Hm, glede na to, da se pri vas vse vrti okrog cerkve in vere…. bi sploh znala živeti sama s seboj? Ali vedno rabiš nekoga, ki te bo usmerjal??
Kot otrok ….. verouk, maše, zbor, nato študentski verouk, zakonske posvetovalnice, seveda z župnikom, sedaj zakonske skupine, spet v cerkvi, župniki za prijatelje, otroci copy-past vaju in cerkve…. Sta vidva prepričana, da ni kakšnega zaplodil župnik?
Ker očitno niti kosila ne znaš skuhati, brez posvetovanja z maškaro.

Vi ste enih tistih familij, brez svojega jaza, brez hrbtenice, idealne ovčke, čudovite glave za tedensko šamponirane z verskim sranjem.

kako močno so ti morali kot otroku že pri rojstvu vcepiti to versko ponižnost?
Vidva z možem seveda da funkcionirata, ob tolikem vmešavanju cerkve v vajino življenje niti ne vesta kdo sta!
Po moje bi se z ukinitvijo cerkve v trenutku spremenila v dva zombija![/quote]

Saj sem vedela, da me večina ne bo razumela. Še kako dobro znam(o) funkcionirati! Meni vera pomeni, kar tebi šport, ali koncert, ali vrt, ali branje, ali kvačkanje. A bi ti znal funkcionirat brz dvakrat tenedskega fitnesa?(To je le figuralno, ker je na monu tričetrt takih, ki ne morejo)

Ali se ti nikoli o ničemer z nikomer ne posvetuješ? No, midva o zelo pomembnih stvareh se, da pa boš lažje razumel – to so ene tri stvari na pet let. Imava pa kar nekaj prijateljev, ki jim toliko zaupava, da jih upava prositi za nasvet. Niso samo duhovniki med njimi. Imajo pa ravno duhovniki posebno težo s svojim mnenjem. Pa ne zaradi svojega duhovništva, ampak zato, ker so zreli, odrasli, dobrnamerni in pametni ljudje.

Kakšna ponižnost? Kje jo vidiš? Sploh veš kaj je to? Sem ponosna kristjanka z dvignjeno glavo. Veljam za tisto, ki se zna najbolje postaviti zase in za svoje (tudi za kolektiv v službi).

Midva z možem še kako dobro veva kdo sva. In funkcionirava odlično! V zakonski posvetovalnici pa nisva bila še nikoli, ni bilo potrebe za to. Ne ločiš kaj to sploh je, kajne? Ti razložim?
Čudno, da ne žališ vseh teh zapitih, goljufivih in varljivih duš tukaj na MONu, ki se vsakodnevno hvalijo s svojimi podvigi. Samo mene si upaš. Ker sem kristjanka. Hm…
S svojim nestramnim žaljenjem pravzaprav poveš veliko več o sebi, kot o meni. Pa nisi naslikal prav lepe slike, veš.
Zanimivo je tudi, da si repliciral ravno in samo meni, vseh tistih zgoraj, nesramnih in resnično hudobnih pa se nisi niti dotaknil. Kaj misliš kdo ima večje probleme, jaz ali oni (ti).
Prideš kdaj k nam na kosilo? Brez posveta bom skuhala tako, da si boš do smrti oblizoval preste:))))

Bom končala, ker se mi zdi metanje časa stran dopovedovanje, da cerkev daje veliko dobrega od sebe. Seveda samo tistim, ki so toliko pri sebi, da znajo prepoznati bisere.[/quote]

Veš, da ti ne verjamem. Če bi te osrečevala vera sama, bi ti ne bi bilo treba hoditi v nekskšno veličastno stavbo in živeti po diktatu neke institucije.
Kar počneš. Tipična zamaknjenost odvisnika. Kar cerkev, njeni predstavniki, počne.

Kaj bi rekla, če bi ti povedali, da obredno uživajo dojenčke, ki so jih prej mučili, tudi spolno?
Da bi ti sami povedali.
In, ko bi to zahtevali tudi od vaju z možem?

Seveda boš to zanikala. Le vprašaj vaše tako dobre in izobražene prijatelje, kako je s tem. Če bodo mnenja, da bo koristilo, bodo brez sramu tudi priznali.

Veš, kaj je v resnici verski obred?
Čaščenje satana in mučne smrti.

Kar pa priznajo. Bolj trpimo, bolj smo zveličani.

Si prebrala avtorsko delo jezuita, Alberta Rivera Vatikanske ubice?
Ex jezuita in nasilno umorjenega točno zaradi tega.
Še prej so mu umorili mater in sestro.

Torej častimo boga, ljubezen ali po tvoje satana? Kar vprašaj jih. Pogumno.

Ce svojo duhovno pot opisem…

Bil sem pri birmi in pri vsem tem do birme, do takrat tudi hodil ob nedeljah k masi vecinoma… po birmi ne vec. Kar se mojega nadaljnega verovanja tice kdaj kaj zmolim kaksen vecer, grem k masi za veliko noc, vcasih bozic, birme, krste poznanih itd, ko bom starejsi bom spet verjetno pogosteje zacel hodit. Ne gre se za vero kot tako ampak vzgojo. Clovek veruje kar veruje in noben qrac tukaj nima pravice vere nekoga drugega obsojat in denaroljublja birmancev ‘ceprav gre za duhovno stvar’ kot pravite.

Kar se botra tice gre nekako tako da se dve druzini med sabo botrujeta, npr. jaz pa bratranec nasproti fotra bratovega fotra in se da nekako enakovredno. Moj foter je bil prvi in je dal nekaj manj bratrancu kot sem jaz dobil od strica, sva pa razlike 10 let tako da je nekako recmo vseeno bilo enakovredno glede na to da je bilo vcasih vse ceneje.

Jaz sem dobil od botra en telefon, ki je bil takrat IN in pa 200.000SIT, 2 leti za tem je brat pokasiral 1.000€ in se nekaj takega prakticnega od drugega botra. Drugi gostje so dal recimo da po 100€, za rojstni dan pa so dajali po 50€, torej das vec kot je navada za rojstni dan, 500€ je pa mal huda stevilka.

Hm, glede na to, da se pri vas vse vrti okrog cerkve in vere…. bi sploh znala živeti sama s seboj? Ali vedno rabiš nekoga, ki te bo usmerjal??
Kot otrok ….. verouk, maše, zbor, nato študentski verouk, zakonske posvetovalnice, seveda z župnikom, sedaj zakonske skupine, spet v cerkvi, župniki za prijatelje, otroci copy-past vaju in cerkve…. Sta vidva prepričana, da ni kakšnega zaplodil župnik?
Ker očitno niti kosila ne znaš skuhati, brez posvetovanja z maškaro.

Vi ste enih tistih familij, brez svojega jaza, brez hrbtenice, idealne ovčke, čudovite glave za tedensko šamponirane z verskim sranjem.

kako močno so ti morali kot otroku že pri rojstvu vcepiti to versko ponižnost?
Vidva z možem seveda da funkcionirata, ob tolikem vmešavanju cerkve v vajino življenje niti ne vesta kdo sta!
Po moje bi se z ukinitvijo cerkve v trenutku spremenila v dva zombija![/quote]

Saj sem vedela, da me večina ne bo razumela. Še kako dobro znam(o) funkcionirati! Meni vera pomeni, kar tebi šport, ali koncert, ali vrt, ali branje, ali kvačkanje. A bi ti znal funkcionirat brz dvakrat tenedskega fitnesa?(To je le figuralno, ker je na monu tričetrt takih, ki ne morejo)

Ali se ti nikoli o ničemer z nikomer ne posvetuješ? No, midva o zelo pomembnih stvareh se, da pa boš lažje razumel – to so ene tri stvari na pet let. Imava pa kar nekaj prijateljev, ki jim toliko zaupava, da jih upava prositi za nasvet. Niso samo duhovniki med njimi. Imajo pa ravno duhovniki posebno težo s svojim mnenjem. Pa ne zaradi svojega duhovništva, ampak zato, ker so zreli, odrasli, dobrnamerni in pametni ljudje.

Kakšna ponižnost? Kje jo vidiš? Sploh veš kaj je to? Sem ponosna kristjanka z dvignjeno glavo. Veljam za tisto, ki se zna najbolje postaviti zase in za svoje (tudi za kolektiv v službi).

Midva z možem še kako dobro veva kdo sva. In funkcionirava odlično! V zakonski posvetovalnici pa nisva bila še nikoli, ni bilo potrebe za to. Ne ločiš kaj to sploh je, kajne? Ti razložim?
Čudno, da ne žališ vseh teh zapitih, goljufivih in varljivih duš tukaj na MONu, ki se vsakodnevno hvalijo s svojimi podvigi. Samo mene si upaš. Ker sem kristjanka. Hm…
S svojim nestramnim žaljenjem pravzaprav poveš veliko več o sebi, kot o meni. Pa nisi naslikal prav lepe slike, veš.
Zanimivo je tudi, da si repliciral ravno in samo meni, vseh tistih zgoraj, nesramnih in resnično hudobnih pa se nisi niti dotaknil. Kaj misliš kdo ima večje probleme, jaz ali oni (ti).
Prideš kdaj k nam na kosilo? Brez posveta bom skuhala tako, da si boš do smrti oblizoval preste:))))

Bom končala, ker se mi zdi metanje časa stran dopovedovanje, da cerkev daje veliko dobrega od sebe. Seveda samo tistim, ki so toliko pri sebi, da znajo prepoznati bisere.[/quote]

Obisk cerkve kot da si na obsiku pri Bogu doma…če je kje Bog, ga je v cerkvi najmanj, ker…v cerkvi ni nič živega, beton, kamenje…stari kipi, freske…BOG je tam kjer je življenje…narava…gozd travnik…
Ne razumem kako lahko ima nasvet duhovnika posebno težo pri reševanju recimo zakonskega problema, problema pri vzgoji otrok…. Župnik NIMA pojma o partnestvu, NIMA pojma o tem kaj pomeni biti starš, NIMA pojma kako z resnim delom preživlati družino in…potem njega prositi za nasvet in ta nasvet ima še posebmno težo…jao, jao, jao…
To je tako kot da bi nekoga ki po TV gleda kako se vozi avto šel vrašat za nasvet glede varne vožnje po zaledeneli cesti in…ta nasvet potem doseledno upoštevati.
Moja mama je rasla v družini kjer so bili verski fanatiki, večina od te družine jih je še in…večkrat reče da…kako ti z obiskovanjem vsakodnevnih obredov – maše…vsak dan znova in znova perejo možgane, sploh ne dovolijo razmišljati s svojo glavo…in…potem je tako…da greš po nasvet h duhovniku, ki o reševanju problema pojma nima, ampak…IMA PA NADZOR nad svojimi pohlevnimi ovčicami.

tako je, Polona!

Obisk cerkve kot da si na obsiku pri Bogu doma…če je kje Bog, ga je v cerkvi najmanj, ker…v cerkvi ni nič živega, beton, kamenje…stari kipi, freske…BOG je tam kjer je življenje…narava…gozd travnik…
Ne razumem kako lahko ima nasvet duhovnika posebno težo pri reševanju recimo zakonskega problema, problema pri vzgoji otrok…. Župnik NIMA pojma o partnestvu, NIMA pojma o tem kaj pomeni biti starš, NIMA pojma kako z resnim delom preživlati družino in…potem njega prositi za nasvet in ta nasvet ima še posebmno težo…jao, jao, jao…
To je tako kot da bi nekoga ki po TV gleda kako se vozi avto šel vrašat za nasvet glede varne vožnje po zaledeneli cesti in…ta nasvet potem doseledno upoštevati.
Moja mama je rasla v družini kjer so bili verski fanatiki, večina od te družine jih je še in…večkrat reče da…kako ti z obiskovanjem vsakodnevnih obredov – maše…vsak dan znova in znova perejo možgane, sploh ne dovolijo razmišljati s svojo glavo…in…potem je tako…da greš po nasvet h duhovniku, ki o reševanju problema pojma nima, ampak…IMA PA NADZOR nad svojimi pohlevnimi ovčicami.[/quote]

a pogoj, da si izbereš zdravnika, je zate vedno ta, da je prebolel in preživel isto bolezen, ki jo imaš ti? Joj, ste nekateri primitvni.

Moja mama je rasla v družini kjer so bili verski fanatiki, večina od te družine jih je še in…večkrat reče da…kako ti z obiskovanjem vsakodnevnih obredov – maše…vsak dan znova in znova perejo možgane, sploh ne dovolijo razmišljati s svojo glavo…in…potem je tako…da greš po nasvet h duhovniku, ki o reševanju problema pojma nima, ampak…IMA PA NADZOR nad svojimi pohlevnimi ovčicami.[/quote]

a pogoj, da si izbereš zdravnika, je zate vedno ta, da je prebolel in preživel isto bolezen, ki jo imaš ti? Joj, ste nekateri primitvni.[/quote]

A si falil temo? Ker res ne vidim povezave med zgoraj citiranim in…komentarjem….

Veš, da ti ne verjamem. Če bi te osrečevala vera sama, bi ti ne bi bilo treba hoditi v nekskšno veličastno stavbo in živeti po diktatu neke institucije.
Kar počneš. Tipična zamaknjenost odvisnika. Kar cerkev, njeni predstavniki, počne.

Kaj bi rekla, če bi ti povedali, da obredno uživajo dojenčke, ki so jih prej mučili, tudi spolno?
Da bi ti sami povedali.

Seveda boš to zanikala. Le vprašaj vaše tako dobre in izobražene prijatelje, kako je s tem. Če bodo mnenja, da bo koristilo, bodo brez sramu tudi priznali.

Torej častimo boga, ljubezen ali po tvoje satana? Kar vprašaj jih. Pogumno.[/quote]

napisanih je kup bedarij, ki govorijo samo to, da si neizobražena – ša na prenekaterem od področij, ne samo na verskem. zato ne bom niti komentirala.
Prebrala pa sem sveto pismo in ga še prebiram in me vedno znova nagovarja. poskusi še ti. Najprej celotnega iz ene, potem pa po kosih. Vsak dan po malo. pa poskusi kaj razumet. saj počasi se vsakemu odpre.

Da bi ti sami povedali.

Torej častimo boga, ljubezen ali po tvoje satana? Kar vprašaj jih. Pogumno.[/quote]

napisanih je kup bedarij, ki govorijo samo to, da si neizobražena – ša na prenekaterem od področij, ne samo na verskem. zato ne bom niti komentirala.
Prebrala pa sem sveto pismo in ga še prebiram in me vedno znova nagovarja. poskusi še ti. Najprej celotnega iz ene, potem pa po kosih. Vsak dan po malo. pa poskusi kaj razumet. saj počasi se vsakemu odpre.[/quote]

“Vsak dan po malo. pa poskusi kaj razumet. saj počasi se vsakemu odpre”
Sem precej prebiral, a ne vem kaj naj sedaj napišem, da ne bom izpadel nesramen. Na kratko – na določenih mestih (jih ni tako malo) – je to knjiga, ki bi jo bilo treba mladini prepovedati. Umori, incesti, genocidi… Vse na božj ukaz. No, nekateri pač uživate v takem bogu (ali se ga pač bojite). Zame pa je to pač zgodovina nekih ljudi v nekem času.

a je birma že mimo? koliko sta riskirala?
Sta bila krščansko dobrotljiva in radodarna?

Nenapisano pravilo v katoliških krogih je, da otroku za osemletno pranje možganov plačaš maksimalno višino odškodnine, ki si jo lahko privoščiš. To pravilo poznajo v vseh slovenskih vaseh.

Prebrala pa sem sveto pismo in ga še prebiram in me vedno znova nagovarja. poskusi še ti. Najprej celotnega iz ene, potem pa po kosih. Vsak dan po malo. pa poskusi kaj razumet. saj počasi se vsakemu odpre.[/quote]

“Vsak dan po malo. pa poskusi kaj razumet. saj počasi se vsakemu odpre”
Sem precej prebiral, a ne vem kaj naj sedaj napišem, da ne bom izpadel nesramen. Na kratko – na določenih mestih (jih ni tako malo) – je to knjiga, ki bi jo bilo treba mladini prepovedati. Umori, incesti, genocidi… Vse na božj ukaz. No, nekateri pač uživate v takem bogu (ali se ga pač bojite). Zame pa je to pač zgodovina nekih ljudi v nekem času.[/quote]

Uf, saj še tega ne veš, da je za kristjane relevantana le in predvsem Nova zaveza. Glej, se mi ne da več. Tudi podobnim temam se bom v bodoče izognila. ker v slap hudobije in primitivnih nesramnih komentarjev se nihče ne vtakne. Samo v tisto, kar niti sledi ne razumete…

Jaz sem dobil naslednje (to je bilo sredi 90ih let)
– od botra 200k SIT (kar je sedaj glede vrednosti denarja nekje 2k EUR) in novo kolo (z amortizerji vredno takratnih 100k SIT)
– od tete sem dobil zlato verižico
– od mame pa super dobro Casio uro s 1000 funkcijami

To je to. Na birmo imam lepe spomine. Z denarjem sem si kupil super duper PC. In z računalniki si še danes služim kruh. Morda je bilo ravno birmansko darilo “krivo”, da sem v teh vodah hehe 😉

Enako tule. Za birmo kupljen računalnik, priklopljen na internet, pa mi je poleg tega še omogočil dostop do informacij o RKC, zaradi katerih sem se ji odrekel.

okoli 1000 eur

vsaj 1000 eur ali več za botra saj to ni veliko glede na to da je 9 let čakal na to.
In še birma je samo enkrat in ne večkrat zato ne šparajte in nebodite škrti.
saj vas bo po darilu tuti vas birmanec cenil

New Report

Close