Koliko denarja za darilo?
Povabljeni smo na poroko in dogovorjeno je, da bomo svatje dali denar namesto kakšnih nepraktičnih daril. Problem pa je,ker niti malo ne vem, kakšen znesek bi bil primeren. Stanovanje imata opremljeno, tudi drugače nimata kakšnih velikih želja, ampak denar vedno prav pride :)). Kakšne zneske ste vi dobili oz. dali ?
odvisno kašen je tvoj odnos do tega para..pri meni je nekako tako, da mi recimo brat da oz kupi darilo v vrednosti cca 100 jurčkov če je priča drugače manj, tete po ene 30, frendi pa po 10 – 15 … nekje sem prebrala da je fino, da daš toliko, da imata vsaj stroške pokrite..recimo 5 jurčkov na osebo…sicer pa vsak po svojih zmožnostih…zelo pomembno se mi pa zdi, da denar izvirno podariš, če že ne drugače vsaj v rdeči kuverti, ki po feng shuiu podvaja oz množi denar (energijo)
pa veliko zabave na ohceti!
čau bau
lara
Mi smo prav tako dali denar skupaj, poročil pa se je bratranec od mojega moža. Denar nas je dalo ene 10 familij, približno 20. 000 na družino, eni so dali 30.000, kolikor je pač kdo želel. Denar smo potem dali v velikega glinenega pujska (hranilnik), z veliko rdečo mašnjo, zreven pa priložili voščilo z lepimi željami in vsemi podpisanimi.
Lala