Koliko dolgo vam zdrži telefon?
Na siolu berem:
EU bodo 20. junija začela veljati nova pravila, ki naj bi podaljšala življenjsko dobo pametnih telefonov in tablic, predvsem pa izboljšala možnost njihovega popravila, so sporočili iz Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS). Med vidnejšimi novostmi je nova energijska nalepka, na kateri bo naveden razred vzdržljivosti in popravljivosti.
Moj telefon samsung zdaj 4 leta star, vsak dan polnim. Ni mi do novega, ker mi je res bedno to privajanje in delo na nastavitvah. Najdlje mi je zdržal Sony, 5 let. Ni se dal popravit. Upam, da bodo ta nova pravila res pripomogla k daljši življenjski dobi.
Koliko časa imate en telefon? Koliko ga polnite? Kaj storite s starim telefonom?
Ta Samsung J3 po 8 letih še dela z baterijo tja pa sem. Torej bi bila baterija za menjati. Imela sem ga zelo rada, a je premalo prostoren. Bolj pameten, skorajda, kot ostali. A+ je crknil dobesedno po letu dni. Sedaj imam a53 več kot dce leti. Tastar 71 bo šwl v servis in ni zdržal dve leti. Bom dala na remont oz. v pregled. Je ceneje kot pa nove za …. preseravanje s plačami in penzjoni. Huh
Imam Motorolo, baterija zdrži v povprečju dva dni, stara je cca 3 leta.
Predvsem pa – Motorola že več kot 6 let omogoča nakup originalnih rezervnih delov in tudi baterij.
Prejšnji telefon pa imam namesto kamere na dvorišče, ker sicer deluje OK, baterija pa ne zdrži dolgo)in ne zato pač priklopljena) predvsem pa ima zastarel operacijski sistem in je bil to glavni razlog za menjavo.
Star dec, 11.05.2025 ob 13:20
Danes “delajo” artikle tako, da v dveh, treh letih zastari prav vse.
Kvaliteta tehničnih izdelkov napram letu 1980 je KATASTROFALNA!
Nekateri to vemo in smo tudi zaradi tega (postali) retro.
Retro po zanimanju za tehniko, za druge pa retro po razmišljanju…
Nas je pa vsak dan več!
TOčno to. Razmisljam že, da grem nazaj na telefon s tipkami. Itak imam samo 3 aplikacije, pa še to bi lahko pogledala na računalnik.
Sedanji telefon mi zdrži dan do dva, če ga zelo veliko uporabljam in je slabši signal – lahko tudi samo pol dneva. Čisto OK je. Nabavil sem pa rabljenega. Načeloma imam nastavljenega tako, da se polni do 80% – le če potrebujem več, ga napolnim do konca.
Telefone imam dokler ne crkne kaj pomembnega – ali pa meni važne aplikacije ne delajo več, zaradi prestarega OS. Vse sem imel po vsaj 4 leta. Stare – če še delajo – imam za rezervo oz uporabim za posamezen namen – npr za daljinec za TV ali pa garažo.
Glede na to kako tehnologija napreduje je utopično imet pameten telefon 10 let. Da ga boš dal popravljat? Dostikrat se samo še malo doda pa imaš novega.
Jaz kupujem telefone Samsung serije S. Imam ga cca.3-4 leta. Potem ga menjam. Baterija zdrži čist ok, odvisno od uporabe. Uporabljam ga pa res za različne namene, skoraj najmanj za telefoniranje.
Stara forumašica, 11.05.2025 ob 12:53
Imam Motorolo, baterija zdrži v povprečju dva dni, stara je cca 3 leta.
Predvsem pa – Motorola že več kot 6 let omogoča nakup originalnih rezervnih delov in tudi baterij.
Prejšnji telefon pa imam namesto kamere na dvorišče, ker sicer deluje OK, baterija pa ne zdrži dolgo)in ne zato pač priklopljena) predvsem pa ima zastarel operacijski sistem in je bil to glavni razlog za menjavo.
Sem pozabila prilepiti povezavo za dokaz