Koliko € ste zapravili za zalogo hrane?
Prehranska dopolnila pomenijo, da boste vsi skupaj imeli zgolj drag urin.
Za vsa prehranska dopolnila je dokazano, da ne delujejo (izjema je Omega3, za katero so izidi neodločeni).
Telo ni narejeno, da bi lahko iz koncentriratnih stvari lahko vzelo kar potrebuje. Lažje in več železa bo prejelo iz špinače, kot tabletk.
Tudi kaj in kdaj se zaužije je pomembno. Kava npr. bo zavirala presnovo železa, če se ne pije 30 min po zaužitju. Limonin sok (vitamin C), ga bo “pospešil”.
Glej: BBC – Trust me I’m a doctor.
Ko so ravno Interetno televizijski operaterji odklenili vse programe na maksimalno shemo.. si lahko sami ogledate.
Doma je vedno dovolj hrane, ker se prehranjujemo skoraj izključno doma, vse obroke, in se mi po vsak liter mleka res ne da hodit. Zadnji šoping zato ni bil nič posebnega, kot običajno. V vsakem danem trenutku bi z lahkoto nekaj tednov preživeli. In verjetno tudi vsi vi, ki vas zdaj grabi panika in ste delali božjastne zaloge.
Za vsa prehranska dopolnila je dokazano, da ne delujejo (izjema je Omega3, za katero so izidi neodločeni).
Telo ni narejeno, da bi lahko iz koncentriratnih stvari lahko vzelo kar potrebuje. Lažje in več železa bo prejelo iz špinače, kot tabletk.
Tudi kaj in kdaj se zaužije je pomembno. Kava npr. bo zavirala presnovo železa, če se ne pije 30 min po zaužitju. Limonin sok (vitamin C), ga bo “pospešil”.
Ko so ravno Interetno televizijski operaterji odklenili vse programe na maksimalno shemo.. si lahko sami ogledate.
[/quote]
A so res odklenili? Jaz inam T2 TV na optiki in Kranjski Tele TV (beri Telemah) in niso nič odklepali. Nenaročeni kanali so še vedno zaprti.
[/quote]
Hm, zakaj pa zdravniki potem predpisujejo železo in D3 tistim s pomanjkanjem? Pa folno kislino nosečnicam? In se jim vrednosti dejansko popravijo? Sem do zdaj mislila, da celo veš, o čem pišeš, pa vidim, da samo nakladaš.
[/quote]
Prehranska dopolnila niso samo tablete in kapsule.
Kdaj kaj zaužiti in s čim, ter sinergijsko delovanje le teh mi je zelo dobro poznano.
Vseeno pa hvala za dobronamerna opozorila.
Pri nas smo samo dokupili osnovne stvari. Ostalo smo že imeli.
A so res odklenili? Jaz inam T2 TV na optiki in Kranjski Tele TV (beri Telemah) in niso nič odklepali. Nenaročeni kanali so še vedno zaprti.
[/quote]
Njihove spletne strani pravijo drugače, pa tudi obvestila v dnevnih medijih:
https://www.a1.si/ostanimo-doma
https://telemach.si/a61365/Pomoc/Novosti-in-Obvestila/Odklepamo-dodatne-programe.html
https://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/ponudba/kako-preziveti-cas-doma
https://www.t-2.net/novice/obvestilo-narocnikom-ob-razglasitvi-epidemije-koronavirusa
Telekom je celo resetiral datkovno porabo mobilnih naročnikov..
Hm, zakaj pa zdravniki potem predpisujejo železo in D3 tistim s pomanjkanjem? Pa folno kislino nosečnicam? In se jim vrednosti dejansko popravijo? Sem do zdaj mislila, da celo veš, o čem pišeš, pa vidim, da samo nakladaš.
[/quote]
“Prehrambna dopolnila” niso tiste iste stvari, ki vam jih zdravniki predpišejo.
Prva kupiš lahko povsod, druge niti ne nujno. Kot rečeno: poglejte si raziskave v omenjeni oddaji BBCja ali poguglajte za kredibilnimi raziskavami (.edu).
Če bi imeli identično dvojčico, ki bi imela isti problem.. kjer bi vi počeli, kar ste.. ona pa ne.. in bi bila razlika, potem bi to nekaj dokazalo.
Tako pa ljudje ves čas pozabljajo na bistven problem: “Kaj bi se zgodilo, če ne bi naredili nič?”
Zelo verjetno isto izboljšanje.. telo ima inercijsko željo spraviti se v ravnovesje.
Zdravstvene študije pa se prav zaradi tega lažnega pripisovanja “uspeha” neki snovi ali čarobni sveči.. izvajajo DOUBLE BLIND.. ali vsaj BLIND, da ljudje ne vedo, kaj se testira. Vmes kontrolne skupine, ki prejemajo PLACEBO in tiste, ki ne prejemajo NIČ.
Že Placebo ima namreč učinek – človeška zavest in delovanje telesa se namreč izboljša že s tem, ko razmišljamo o tem, da si pomagamo.
Večina tehnik “vračov” bazira na Placebo efektu.
Posledično so kredibilne tiste študije, ki se opravljajo tako na identičnih dvojčkih (da se izključi genetske razlike), kot Double blind, da ne poseže v rezultate Placebo efekt.
Prehranska dopolnila ,sploh brez da bi preverili kaj vam zares manjka,je velika neumnist.S temi stvarmi zavrete normalno sposobnost organizma da sam izbalansira in se sam spravi v ravnotežje.Z nekimi zvarki za imunost ki jih kupujete,onemogočate lastnemu imunskemu sistemu da sam dela in vstvarja protitelesa .
Zadnji teden februarja sem za osnovna živila in konzervirano hrano (vložnine, tuna itd.) in tudi nekaj čistil, predvsem pralni prah ter podobno, zapravila okoli 1000 €.
Pretekli teden v Mullerju in DM za izdelke za osebno nego, kozmetiko, nekaj sladkarij, čistila, pisarniški material (otroci šolarji, nekaj potrebujeva tudi z možem), skoraj 700 €. Privoščila sem možu in sebi tudi nov parfum.
Za suhomesnate izdelke smo pri eni kmetiji dali okoli 300 €.
Za sveže meso za v skrinjo še okoli 250 €.
V spletni lekarni za zdravila brez recept, mazila in inhalator 480 €.
Dodatno nakup hrane in še nekaj čistil v hipermarketu dobrih 300 €.
V bistvu so eni drugi stranski učinki, sam to se vam, ko sam Gašperju Gromu in pidobnim verjamete, ne da dopovedat. Odpravi zaprtje, ostalo se mi pa ne da razlagat, sposodite si literaturo in se poglobite ali pa boste že videli.
[/quote]
Dej prosim, če ti ni odveč povej kateri stranski učinki?
Katero literaturo naj si sposodim?
Nikjer nisem zasledila, da bi magnezij imel stranske učinke … razen driske, če se predoziraš …