Koliko € ste zapravili za zalogo hrane?
10 paketov Shah senior , muss iz Spara imam še od prej. To je za dva meseca, ker je tudi meso ker ga jem tudi jaz. Surovo govedino mu miksam-zase skuham juho ali karkoli. Surovo teletino mu zrežem na male koščke-zase spečem ali karkoli. Sirova jajca mu stepem kadar zase pripravim pečeno jajce ali omleto. Mleko brez laktoze za priboljšek. Rib ne mara, niti svežih niti pečenih.
Na kratko To pomeni, da sem v penzionu brez obveznosti, vnukov še ni, tako da imam čas da ga na starost pocrkljam. Ima 5,80 kg, zelo velik oranžen maček- v pasušu ima napisano rjave barve ker po mnenju veterinarja oranžna ne obstaja. Vsake toliko časa mu uspe še kakšni miši glavo odgriznit.
Poznam pa tudi hrano tvojega muca vključno s pregrešno dragimi vrečkami.
[/quote]
Iiiiiii, oranžni mački so pa meni tko kjut. Pa tako puhasti.
Ne vem, ali si ti napisala, ampak že v treh različnih postih sem prebrala, da za mačka pa obvezno mleko brez laktoze. Se mi zdi tko, smešen.
Čeprav vse pohvale, ker tako lepo skrbiš zanj.
🦁😉
Iiiiiii, oranžni mački so pa meni tko kjut. Pa tako puhasti.
Ne vem, ali si ti napisala, ampak že v treh različnih postih sem prebrala, da za mačka pa obvezno mleko brez laktoze. Se mi zdi tko, smešen.
Čeprav vse pohvale, ker tako lepo skrbiš zanj.
🦁😉
[/quote]
Saj je res smešno, komično… Vsak hišni ljubljenček ti naredi veliko veselja, tako da je kar ok.
Moj pes se strinja 😉
[/quote]
Oranžni so miroljubni in zbežijo stran od kužkov. Na sprehod hodiva zvečer ko so kužki že iz večernega sprehoda.
Imela sem (takrat je bila od otrok) črno muco z belimi tačkami. Tudi kužki so se je bali ker se ne bi umaknila niti za en cm. Preventivno nisva hodili na sprehod, ker bi se znalo zgodit, da plačam veterinarja kakšnemu kužku z rodovnikom…
Zapravila si 3.000 €?
Jaz pa tako:
Že februarja nekaj mesa (ko se še ni govorilo) za 100 €,
konzerve, toaletni papir, zmrznjene ribe (hja, je.ba.t ga) … 80 €,
moka, pijače, čaji (midva ga pijeva tudi poleti), prehranski dodatki 230 € (dostava na dom preko dostavne službe)
čistila, zobne paste, mila itd. cca. 150 € (cena s popustom in dostava na dom preko d. s.),
ribe (dodatno) 30 €.
Pa zdaj sem nekaj za hišo naročila na mimovrste, 45 €.
Nikjer ni več testenin (vsaj v naši trgovini, kjer delam), ampak imam doma celo kartonasto škatlo raznoraznih testenin …
Pa še kaj bom lahko kupila, delam v trgovini, hehe.
Aja, nimam kreditne kartice in kredita, tako, da se nisem nič zapufala. 😀
Hrana za psa in mačke 56.88eur, samo briketi
8kg tobaka 160eur
Tube in rezervna masinca 92.20eur
Alkohol 809.90eur
Gazirana pijača 270eur
Hrana 790.28eur
Hrana meso od kmeta 340eur
PP RK in karitas trojno vse za 5 oseb zastonj
Stvari za osnovno šolo 34.11eur
Higiena okrog 110eur
Zdravila in maske okrog 200eur (kupili na Hrvaškem, ker je pol ceneje)
Smo dobri sigurno za pol leta.
Sem hvaležna, da sem lahko vse to nakupila.
Imamo veliko klet v hiši.
Za živila temen, hladen prostor 6 krat slabih 3, ki je bil sicer namenjen za shrambo, a sameval. Imeli krompir, jabolka.
2 daljši in 1 krajša stena s samimi stelažami.
To seveda zdaj pride prav.
Poleg kuhinje imamo tudi shrambo, z 2,4 m vgradno omaro, skrinjo in delovnim pultom s kuhinjskimi aparati, pod katerim so dodatne police.
Če bi bilo treba je v kleti dovolj dodatnega prostora.
Potrebovali bomo samo sadje, zelenjavo.
Trajnih živil, čistil in podobnega imamo dovolj za vsaj 4 mesece, kar nekaj izdelkov pa imamo dovolj za naslednjega pol ali celo leto.
Na vrtu je regrat,motovilec.
Sadja res ni. Se mi zdi, da ni čas, ko bi bil vsak dan na mizi ananas, mango, kivi, tako kot do sedaj.
Pa se zato ne počutim, da smo v teh dneh prikrajšani.
Samo prej smo bili razvajeni.