Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka koliko eurou vas je stala poroka

koliko eurou vas je stala poroka

koliko ste odštele za tutto completto poroko – v mislih imam civilno + cerkveno + fešta (ali kakšne podobne različice poroke)?

sploh nimam občutka do kake mere te poroka udari po žepu ali kako se bi temu reklo…

Civilna- kar je strokov na občini, cerkvena- nekaj drobiža za župnika, slavje- večerja za 4.
Mene sploh ni udarilo po žepu.:-)

To je poroka,ne pa da se nekateri zapufajo za neki let naprej.Brezveze.

Hehe, sicer so bili takrat še tolarji v obtoku, ampak vse skupaj – civilna poroka (seveda nove cotike, prstana in šopek) in čaga za 5 ca. 50 jurčkov. Rečmo slabe pol plače.
Vse bilo plačano tako mimogrede; z levo 🙂

Preračunano v evre, približno 5.000.

drobiz..

To je za mene poroka kot se šika, tam nekje do 5000€, majhna, osebna, z ljudmi, ki nam veliko pomenijo. Ne pa preseravanje z 200 svati za velike pare, ki bi jih magari lahko vložili v skupen domek ali pa še dolgo za ta denar prav lagodno živeli.

Lani sem bila na poroki, ki je mladoporočenca stala cca. 8.000 €, bilo je malo manj kot 100 ljudi, zapufala se nist nič, za darila pa dobila nazaj veliko več..

Oprostite moji nevednosti… ampak če je poroka za 5000€ majhna in skromna…. kolk pa potem pride ena povprečna poroka (recimo 60-80 povabljenih)?

pa kaj vse je všteto v teh 5000€?

Največ pride pomoje hrana na ohceti – cena za meni po osebi je cca 30 € in več, a ni tako?
Potem pa ansambel, vabila, konfeti, pecivo, slikanje & snemanje, obleka, torta, prstani…

Naju je l. 2008 za 40 ljudi celotna poroka (z oblekam, rozcam, gosstilno) prišlo 5.000E.

No, berem ene komentarje, pa ne vem, ali si upam sploh odgovoriti. :))

Mi smo imeli okrog 100 ljudi. Pri vseh zadevah sem izbirala pri večih ponudnikih – gledala sem na ceno in seveda tudi kvaliteto.

Točnih zneskov se ne spomnim več, vem le, da sem veliko prihranila pri moji obleki (nisem si je izposodila; isto obleko so izposojali nekje v Kamniku za 750€, sama sem jo kupila preko E baya za 150 €), pri hrani (nekje so bili prav nenormalni glede ponudbe in cen), pri cvetju (Prva ponudba je bila 2x dražja kot na koncu izbrana). Zastonj sem imela pevce v cerkvi, okrasitev dvorane in cerkve (to so mi uredile prijateljice). Tudi glasbenike in fotografa se splača malo bolj izbirati, saj nekateri mislijo, da bodo njihove slike kar skočile iz albuma, koliko kasirajo – v bistvu pa niso nič posebnega. Glasbeniki morajo biti res dobri. Nekateri znajo resnično utrujat s svojimi forami in težit gostom, kar je pa polomija na polni črti. Tudi tu se kvaliteta in cena ne ujemata vedno najbolje.

Nisem gledala na ceno pri prstanih (namen ga imam nositi kar nekaj časa :)) ) in pri frizerju ter ličenju (da si lahko potem cel dan in večer brez skrbi).

Poročila sva se 2 leti nazaj; stalo naju je približno 9.000 €. Lahko bi me pa prišlo še 1x toliko (ali pa celo več), če ne bi gledala na ceno. Bilo je lepo, brez večjega rom-pom-poma. Je bil pa super žur!

Midva sva “zapravljala” za prstana, manjšo pogostitev na gradu in poročno kosilo za 10 oseb. Ne vem več, koliko je bilo, ampak zagotovo ne več kot ena mesečna plača. Zmerno in prijetno.

Oprostite moji nevednosti… ampak če je poroka za 5000€ majhna in skromna…. kolk pa potem pride ena povprečna poroka (recimo 60-80 povabljenih)?

pa kaj vse je všteto v teh 5000€?[/quote]

5.000€ je tista skrajnost. Jaz osebno ne bi več dala za poroko, ker se mi zdi to potrata denarja. Mogoče se vam zdi znesek ogromen za eno skromno poroko, ampak takoj, ko dobi predmet pred sabo pridevnik “poročni” je vse 2× dražje. (poročno cvetje, poročna torta, poročna obleka, čevlji, poročni meni v gostilni itd).

Se pa strinjam, da največ nanese pogostitev v gostilni, pa bend oz.ansambel (če ga je treba?).

Sicer pa, naj se vsak poroča kakor si želi in zna. To je samo moje mnenje in nikomur nič ne očitam, ne morem pa si pomagati, da ne bi zavila z očmi, ko poslušam o gromozanskih zneskih, Madonca, za tak denar, bi jaz 2 leti živela ko kraljica.

Ja, to je pa ful res, Lunca 22. Torta kot torta, stane recimo 30 eur. Čim ji bodo rekli, da je poročna (čeprav je enaka!), bo pa potem takoj 100! In vse ostalo tudi.

kok ste eni fous bosanckom k majo zurke pa 300 povabljenih… oni si pac prvoscjo.. in prov je da si 🙂 in pejt enkrat na cefursko poroko pa bos vidu kaj je veslje..

Nekateri še po ločitvi odplačujejo kredit za ohcet.

Hahahah, mamo v družini enega takega.

jaz bi praznovala raje ločitev.

uf… Najina poroka je bila “tutikompleti” cca 18.000 €.
Preden se začnete zgražati, naj povem, da je tukaj všteto vse: od darilc za otroke, ko sva hodila vse svate osebno vabit na poroko, do nočitve na poročni fešti.

Skratka, imela sva civilno, cerkveno in fešto. Bilo je 65 svatov + midva.
Moja obleka je bila izposojena, moževa svečena je še danes v uporabi za “dvečane” dogodke, ki jih imava ponavadi 2 na leto. Kupila sva si prstane kot sva si želela (mislim,da sta bila oba skupaj okoli 1700 €, moj je z briljanti), poročne čevlje, čevlje za preobuti, perilo, nakit za poroko, frizer, make up, najela avto s šoferjem, okrasje v cervi, poročni dvorani in fešti, prigrizki, penine in sadje na domu, na civilni poroki in potem sama fešta (fešta je bila cca 5000 €, pa sva dobila popust), imela sva odličen band – 1200 €, pred fešto sva imela še eno animacijo z grajskim gospodom in pihalci ognja, najetega snemalca in fotografa, poročna torta, šopek (vse cvetje je bilo v stilu), naprsne šopke, obleko za po polnoči, vse sadje in pecivo, vabila, zahvale, poročni albumi za starše in priče, darila za vse svate…ma skratka res vse je v tej ceni. Sva si pa pisala, ker so vsi rekli, da je poroka 5000€ in potem sva videla, da če res šteješ čisto vse malenkosti, je bistveno več.
Je pa bila poroka zame sanjska, zakon je še vedno trden in ni mi žal niti centa, ki sva ga porabila za poroko.
Ne rečem pa, da se ne da poroke narediti tudi bolj skromne. Enostavno se morata bodoča zakonca sama odločiti, koliko sta prirpavljena dati za poroko in kaj jima veliko pomeni. Nama je veliko pomenilo, da imava dobro fešto, dober band in dobro hrano. Aja, šla sva še v plesni tečaj (individualno), ker je mož plesni antitalent na kvadrat… 🙂

Kaj nihče od vas ni šel na poročno potovanje? Za naju je bil to največji strošek

se piše ”tutto completo”

strošek za poročno potovanje je pa lahko že druga tema :)))

2000€ za dve letalske karte, renta car in hotel. Tam sva se prvi dan poročila in nato nadaljevala potovanje. Nepozabno.

Enih 800€, od tega je bila najdražja ženinova obleka. Bila sva pa samo midva s pričami in njihovimi partnerji.

New Report

Close