Koliko hrane s sabo za na hrvasko?
Lej mi smo ravno z morja. Moj koncept je tak. Priblizno se dogovorimo/splaniramo kdaj bomo jedli. To so bili letos 4 obroki na dan za 2 odrasla in 2 otroka.
Prvi je bil zajtrk. Na voljo 3 opcije, npr pasteta, delamaris ribe in maslo+marmelada. To vse smo vzeli s sabo v vecjih kolicinah.
Kosilo: vzela s sabo zmrznjeno mleto meso in puranje zrezke za 5 dni. Pa krompir, bucke in zelje. Kakor se komu butasto slisi-ogromn prihranek. Ostale dni smk kupili cevapcice. Enkrat pica.
Popoldne imamo radi kkmpot in sladoled. Kompoti so sli z nami.
Za vecerjo pa otroc cokolino. Midva kaj na izi. Mleko in cokolino s sabo. Vec kot ok racunica.
Valjda so šli kompoti z vami, je zastonj ker so doma vloženi, drugič vzami še kumarce in srbsko solato…ne poznam pa osebe, ki ima rada kompote, razin starih ljudi. Dober izgovor.
Nikoli ne bi tovorila na tone kozarcev sabo, da bom prišparala 50 eur.
[/quote]
Si predstavljaš, kakšen “mess” je to na cesti, če se jim kdo v zadek avtomobila zakanta? 😀
Vsak po svoje sicer, ampak rajš si zvrtam luknjo v koleno, kakor da dopustujem na tak način. Nikoli ne bom razumela tovorjenja polnega prtljaznika hrane na stotine km daleč samo za to, da prišparaš kakšen evro ali dva. In na cilj prideš s toplo KAO svežo zelenjavo..
Kakšen dopust je to da maš ves cajt za zajtrk na razpolago samo paštete, konzerve rib in maslo z marmeldo…nobene sveže hrane? ne smete jesti, kar bi se vam ravno tisti dan zaluštalo? In ubogi otroci, en teden al pa dva vsak večer čokolino za večerjo natepavajo. Spet, ni možnosti za želje? Na morju nikoli ne jeste rib?
Pa kakšen je smisel dopusta, če natepavate isto hrano kot doma? Oz, kakšen je smisel dopusta, če je vrhunec dopusta podatek, koliko ste prišparali na hrani?
kako taki hodite na morje v kakšno grčijo al pa turčijo…vas boli srce, ker ne morete s sabo kompotov tovorit?
In koliko ZARES prišparate pri hrani? Nekoč sem brala neko primerjavo. 14 dni dopusta v apartmaju, kjer si družina 2 starša dva otroka pripravlja vse obroke (torej, da ne hodijo nič ven jest). En izračun za primer, ko vse pripeljejo od doma in drugi, ko vse kupijo v lokalni trgovini — ne marketu v kampu, ampak pač lokalni trgovini tipa Konzum. Razlika je bila ubogih 20 evrov. Za ceno cijazenja hrane in njenega pajsanja na vročini. Jao.
Hrano jemo ponavadi na moeju res isto kot doma. Nismo gurmani zato ne poizkušamo novitet. Oz čvapi, pujsek, paprike, solate imajo isti okus al na morju al doma.
Ven gremo jest zelo poredko. Pa ne zaradi denarja, vendar ker mi je lažje nekaj pogreti kot si v hudi vročini nadeti teoleto…..
Trenutno kampiramo v Grčiji. Daleč od doma daleč od civilizacije tako da nam od doma pripeljane etine filane paprike pridejo zelo prav.
Ne zgubljam časa za šopingiranje niti doma niti na dopustu. Veliko hrane si pridelamo doma zakaj bi kupovala. Res pa je da sadja in zelenjave sveže ne nosimo seboj. V Grčiji smo si nabralu pomaranče, v Mekadoniji pa smo kupili lubenico.
Smo eni tistih, ki ne vlačimo hrane s seboj na dopust. To mi je neumnost n.1, postana zelenjava in sadje pa konzerve, ki bi jih vlačila čez pol hrvaške… jao, ne. Mi kupimo vse dol, v lokalnem marketu, ki ima cene primerljive našim. sadje, zelenjavo in kruh od lokalca, ki vozi okoli s kombijem. prodaja svojo robo, lokalno (ga poznamo in smo v to lahko prepričani). da bom prišparala par evrov za to, da bom pajsala sadje in zelenjavo v vročem avtu? ni šans. tiste makarone in riž pa imajo povsod. dol porabimo v trgovini prvi dan 15 minut, pa še enkrat vmes (smo tri tedne). ne jemo zunaj, ker imamo v družini ribiča. za kuho ne gre več kot pol ure dnevno, pa še to usput, med kartanjem na terasi, tako da ni neka obremenitev za kogarkoli od nas. jemo sveže, vsak dan sproti pripravljeno, ne predstavljam si odmrzovati jebenih paprik, ki so tu jedro spora očitno 🙂
če že omenjaš ogromen prihranek, ker si vzla s sabo zmrznjeno mleto meso in puranje zrezke za 5 dni, me nekaj zanima: OD KJE ogromen prihranek? Ok če razumem, da ti zelja, bučk in krimpirja ni bilo treba kupiti, ker si, prerdvidevajmo, vse kupila doma, a zrezkov in mletega mesa ti v sloveniji ni bilo potrebno kupiti? In če si zrezke in mleto meso kupila in ne pridelala doma, kakšno razliko predstavlja zelje, bučke in krompir za 14 dni? 10 evrov? Za ceno zelenjave, ki je na cilju lepo topla in uvela? Al kje je ogromna razlika? Anybody?
Vam povem še eno boljšo. Moja sodelavka je še ena izmed tistih, ki gre sicer rada na dopust na Hrvaško, ampak “jim ne bo pustila enega evra v trgovini”, vse s sabo pelje. Še čisto vsako leto je s sabo vlekla toliko zmrznjenega mesa in predpripravljene hrane, da je nekaj privlekla tudi nazaj s sabo. Vsako leto se s tem pohvali! To pa je idiotizem prve vrste.
No problem. Daj kar zamrzovalno skrinjo na prikolico in vija. Novejše zdržijo 24 ur brez elektrike. Zaradi teže se bo sicer povišala poraba goriva, a to lahko kompenziraš tako, da v skrinji pelješ golaž in paprike za še par sosedov in jim to zaračunaš. Varianta prevozi org za hrano. Mogoče z dopustom celo zaslužiš.