Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko imate delovne dobe?

Koliko imate delovne dobe?

Jala, hvala.

Barvo, Piki Miki! Leta študija in otroke pa lahko uveljavljaš. Na strani SPIZ imaš tudi informativni izračun, kdaj greš lahko v pokoj in celo višino pokojnine v deležu od tvoje plače.

a katera prostovoljno odstopi kako leto:-)))))))) Stara sem celih 27 let, VII stopnja in nimam niti dneva delovne dobe. No, delala sem sicer, ampak preko servisa. Sedaj bo pa izgleda prej VIII stopnja, pol pa šele služba. Penzije po mojem ne bom skusila, če si ne bom sama prišparala zanjo.

Stara malo več kot 28 let in bom v marcu dopolnila 6 let delovne dobe. Redno sem zaključila VI. stopnjo, ob delu delam še VII.

LP, Ana

Tudi jaz..stara 26 let in niti dneva delovne dobe..razen preko studenta…najprej sola sem govorila…no zdej govorim,najprej porodniska… no ja imam pa le VII stopnjo…ostalo bomo ze 🙂

32 let in 7 let delovne dobe. Uf, a je res že toliko?

Otročka lahko vpišeš, vsaj jaz tako nameravam storiti, kljub temu, da sem imela ta čas status dijakinje in študentke.

32, 7. Številke razporedite sami. :-)))

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

29 let – včeraj! VII stopnja, 6 let bo kmal.

Pri 34letih imam 14let in dva deseca; delovne dobe.
Madonca sm pa res že stara:)))
lp

26 let, VII stopnjo izobrazbe in 5 let delovne dobe

43 let 21 let delovne dobe

Nataša

Marcela, vse najboljše!

Marcela, si ti mogoče iz Šk. Loke?

ja, pa sem res pozabila, nekaj študija lahko vpišeš in otroka. Potem pa imam malenkost več :))))
T.

Jaz sem pa se brez. Sele pred 3 meseci diplomirala.

Ampak rednega najbrž?

45 LET IN 28 LET DELOVNE DOBE PA ŠE 10 LET DO PENZIJE

Vse najboljše!

Pozdravljena, Piki Miki!

Ja točno z 15-tim letom sem morala, pod nujno v službo. Pri nas je bilo včasih v Velenju tako. Če si bil v 7. in 8. razredu si lahko delal oz. naj bi takrat morali delati cele počitnice. Tako, da sem jaz takorekoč že delala pri mojih 13-tih leti za tekočim trakom. Tako se mi je dogajalo v življenu, ker oče je bil alkoholik mama pa tudi ni bila nič boljša, ampak kljub temu jih imam zelo zelo rada in bi dala življenje za mamo, ker oče je na žalost umrl leta 1995.
Mojo mama zelo spoštujem in se imava radi tako kot z sestro isto.

Delati sem pa šla točno 2.8. 1982……….

No sem malo skrenala z teme, pa vseeno sem rekla, da ti moram odgovoriti… Upam, da nisi huda….

Tudi ti si ok. Svaka ti čast!

Lep večer ti želim
Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Niti enega dneva :(( Delala pa sem že od svojega 14. leta čez počitnice, prek študenta, čez cel študij sem se skoraj sama preživljala, tudi zdaj na porodniški nekaj prčkam, in se mi zdi “nepravično”, da nimam nič delovne dobe…Težko bo dočakat penzijo!

Zanimivo. Tudi moj oče je bil alkoholik (na žalost) in umrl leta 1990, star 63 let. Sicer nismo živeli skupaj, ker sta se ločila, ko sem štela 6 let. Potem je ostala sama s tremi. Vse dneve je delala, mene je pazila sestra. Zato si tako želim,da bi moje dva sončka imela srečno otroštvo in mamico, ki bo imela čas zanju.

Mislim, da sem te spodaj nekaj spraševala na postu delovna doba, pa nisem zasledila ali si mi odgovorila.

Lp

0 let, 0 mes, 0 dni… Penzion še ni na sporedu in tudi mika me ne…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

41 let, 21 let del. dobe…. in ena in druga leta so minila kot bi rekel keks, ha.ha

V nekaterih postih je zaslediti, da je nastop penzije pogojen z višino delovne dobe. A ni po novejših zakonih merilo le starost ne glede na delovno dobo? Vem le, da se ta starostna meja vedno zvišuje zaradi premajhne rodnosti.

New Report

Close