Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute koliko imate prihrankov?

koliko imate prihrankov?

zanima me koliko imate prihrankov in koliko ste stari?

midva sva 27 in 33 in imava 22000. sva sla delat v tujino s tem razlogom s pogodbo za 3 leta in sva toliko nasparala. ni ne vem kaj, ampak vsaj nekaj.

kako pa vi?

Na žalost nič. Samo dolgove.Pa se ne obremenjujem s tem; glavno, da gre. 🙂

Midva nič več, ker je šlo vse za stanovanje. Imava pa zato lastno streho pod glavo, kar je pa tudi nekaj 🙂

Koliko imas pa kreditov oz jih bos imela?

Ce jaz sestejem vse prihranke in odstejem vse kredite, sem se vedno v minusu, pa ceprav se moji prihranki veliko bolje slisijo od tvojih.

saj midva imava tudi dolgove, brez skrbi:)

avto na kredit + en stari kredit, skupaj sva dolzna se enih 10tisoc.

0 od 0, 10jurju kredita, 250 € do plače 09.08

streho nad glavo pa imava, oziroma dve. zaradi zelo zalostnih okoliscin, bi raje, da je ne bi imela. ampak tako se je pac zgodilo.

kaj pa ce se kaj nepredvidljivega zgodi? od kod vzamete? nama se je ze veckrat zgodilo, da ce ne bi imela na strani, ne vem, od kod bi vzela.

na račun neplačanega limita pri nlb sem si nakopala dolgove. frendom moram tako vrniti 5 jurjev, svoji banki, ki mi je kreditirala del dolga do nlb, pa 3500 evrov. skupno sem dolžna troej 8,5 jurjev.

nlb mi je zaplenila tudi vse prihranke, teh je blo okol 6 jurjev in nato sem si morala še sposodit. leta 2003 sem imela neplačanega limita 5800 evrov, do jeseni 2008 je dolg zaradi zam. obresti zrasel na 14,5 jurjev, še preden mi je uspelo od banke dobiti sklep o poravnavi, je minilo še leto in pol, in čeprav sem do takrat že vrnila 11 tisoč, so mi zaplenili še 6 jurjev, tako da sem morala vrnt več kot 17 tisoč evorv. zato sem zdaj BREZ VSEGA in še v dolgovih. kot zakleto pa sem v zadnjih 2 letih še začela dobivat veliko manj dela in še manj denarja za opravljeno delo. sem svobodnjak in praktično brez perspektive, razen če se grem prešolat ali opravljat fizično delo, ki je dobro plačano.

če ima kdo kakšen predlog, kar na dan z njim 🙂

Bog ti ne daj, da bi kdaj okusila, kako je ziveti z dvema minimalnima placama, z dvema otrokoma in kreditom, pa brez eura na banki. Ker tako zivljenjsko nevedna kakor si, bi potonila in potonila…

Kaj mislis, kako zivi vsaj polovica Slovencev, ce ne vec? Od danes do jutri! Ce pride kaj nepredvidljivega, carajo in scarajo, kolikor morejo.

Mi smo nekaj let carali, z majhnimi otroci in ce nisi okreten, iznajdljiv, domiselen in prilagodljiv, jao tebi.

Sploh ne razmišljam o tem. Če se slučajno kaj zgodi, bom pa takrat reševala.
Seveda je fajn in pametno imeti kak denar za nepredvidljive zadeve, toda od kod, če nimaš?

eni bi rekli preveč, ampak smisla tehtanja na enem takem forumu, kjer se v glavnem zbirajo ljudje iz spodne socailne polovice pa ne vidim. V čem je fora, če napišem, kaj vse imam? A v tem, da se bodo ljudje, ki nimajo, na to vremensko ugodno soboto počutili kot d…, jaz bom pa zrasla?! Mene to nič ne osrečuje. Tebi se sicer teh par tisoč EUR ki jih imaš zdi ne vem kaj, a roko na srce, še za en avto ni…

Pustimo to razpucavanje, ker smo preveč različni…

za dolgovi, dolgovi

Zakaj ne razmišljaš o osebnem stečaju. Če nimaš premoženja še dobiš brezplačno pravno pomoč in tudi stečajnika ne rabiš plačat. Se splača razmislit. Če pa še je kakšno vprašanje potem se lahko obrneš na ZS.

Vse se da uredit, samo pravilno moraš prestopiti k stvari.

Mukoma sem prihranila 500 evrov … pa še to nesem na Hrvaško.

naštudirala sem vse o tem in verjemi, OS ni kar tako. primeren je samo za tiste, ki so hudo zadolženi in čisto brez perspektive da vrnejo.

po mojih izračunih se OS ne splača pod 20-25 tisoč evrov. računaj, da iz tega sledik up neugodnih okoliščin – ne smeš najeti kredita, si omejeno pravno sposoben, ne smeš imet kartic, samo en račun, na katerega smeš prejemat največ zajamčeno plačo in kontrolorja na glavi polnih 10 LET. kdor upa, da OS pomeni, da ti ni treba vrnit dolgov, se hudo hudo moti. vse moraš vrnit, le da ti sodišče določi s. upravitelja in poskrbi za vračanje enakomernih deležev po sistemu pravičnosti enako vsem upnikom.

kje vi živite?? zakaj na pamet govoriš, naj grem v OS? jaz imam trenutno pač 8,5 jurjev dolgov ki jih bom v najkasneje 3 letih sanirala.

Če seštejem vse prihranke (na računu, skladi) in odštejem kredit (za stanovanje), sem nekje 70 jurjev v minusu (kredit bo treba odplačevati še dobrih 15 let). Je pa res, da lahko stanovanje prodam in kredit poplačam, pa bi moralo še kakih 50 jurjev ostati. No, zavedam se tudi, da stanovanja ni tako preprosto prodati.

rdeca strela, ne rabis biti hudobna in pokroviteljska.

verjemi mi, vecino svojega zivljenja smo dajali iz rok v usta. ravno zato sem odlocena, da raje nimam nicesar, kot pa posrana cakam na postarja, ce bo danes slucajno prinesel kaj iz sodisca.

zato ker sem se iz tega naucila, da moram sparati, ne pomeni, da sem zivljenjsko nevedna.

v drzavi kjer zivim, ce nimas cisto nic, lahko gres. nimas kaj carati.

in kje pise, da sama nimam otrok? kje pise, da imam veliko placo? ravnokar sem iz trgovine, kjer sem placala 30 evrov za paket plenic, liter mleka, pol kile mletega in struco kruha.

ker doma v sloveniji nisem imela niti minimalne place, sem sla s trebuhom za kruhom. ker nocem, da moji otroci ne grejo na rojstni dan od prijateljev, ker nimam denarja, da bi kupila darilo.

o sit, kako mi grejo na zivce ljudje, ki smo enkrat bili bogi, potem pa so prisli do pogace in potem celemu svetu tezijo. pateticni pokroviteljski tezaki.

pa brez skrbi, ne bi potonila, kot studentka sem ostala brez starsev. s podedovanim kreditom. in nisem potonila. naj te ne skrbi zame.

In kakšna je korist zbiranja teh podatkov? Tudi, če imam precej prihrankov, kaj ti ta informacija pomaga, če ne veš ali imam prihranke poleg 2 stanovanj, vikend hiše, 3 avtomobilov in ob dobri plači; ali pa jih imam, ker sem na tem, da sem zbrala dovolj denarja, da lahko kupim eno skromno stanovanje? Pa če imam velike kredite je situacija spet drugačna ….

ni nobene koristi seveda, to je anonimni forum.

pac me zanima, ce imajo ljudje moznost kaj prihraniti. in koliko to je, glede na leta.

sem videla ze bolj neumna vprasanja na tem forumu.

imam otroke … vendar za tole košarico nisem nikoli dala 30 evrov … najcenejša varianta bi bila okoli 10 evrov … če greš pa velik paket plenic kupit pa okoli 15 evrov …. če nimaš potem gledaš na cene …

in ja nimam prihrankov … so šli za stanovanje ( in sem celo brez kredita ), pa sedaj za klimo … no jeseni začnemo šparati naprej …. ( smo pa brez kreditov …k sreči 🙂 )

Enako! Denar je za med ljudi, kaj mi bo v štumfu.

105.000 €
in kar težko spim :)))

imam otroke … vendar za tole košarico nisem nikoli dala 30 evrov … najcenejša varianta bi bila okoli 10 evrov … če greš pa velik paket plenic kupit pa okoli 15 evrov …. če nimaš potem gledaš na cene …
[/quote]

ne zivim v sloveniji, ampak v tujini v vasici, kjer cuzajo turiste in posledicno tudi nas. pakunga s 23 plenicami je 17 evrov.

bravo za stanovanje brez kredita. to je vsekakor obcudovanja vredno, ce je slo iz prihrankov.

pa brez skrbi, ne bi potonila, kot studentka sem ostala brez starsev. s podedovanim kreditom. in nisem potonila. naj te ne skrbi zame.[/quote]

In zakaj potem sprasujes kaj naredijo tisti, ki nimajo nic privarcevano, ko pride kaj nepredvidenega? In pravis, da si ne predstavljas kaj narediti, ker ti imas vedno nekaj prisparano? hmhmhm… Si pozabila kaj naredi clovek takrat ali pa nikoli nisi vedela?

ma daj, se kar nekaj zmišljuješ. dolgčas ti je, sama sebi se ne zdiš dovolj nobel, pa si si izmislila eno vlogo in jo zdaj tu na forumu igraš (sama pred sabo)

New Report

Close