koliko imate prihrankov?
pa brez skrbi, ne bi potonila, kot studentka sem ostala brez starsev. s podedovanim kreditom. in nisem potonila. naj te ne skrbi zame.[/quote]
In zakaj potem sprasujes kaj naredijo tisti, ki nimajo nic privarcevano, ko pride kaj nepredvidenega? In pravis, da si ne predstavljas kaj narediti, ker ti imas vedno nekaj prisparano? hmhmhm… Si pozabila kaj naredi clovek takrat ali pa nikoli nisi vedela?[/quote]
nima se smisla pogovarjati z nekom, ki nima zmoznosti za osnovno komunikacijo.
kdaj sem jaz rekla, da si ne predstavljam kaj narediti, ker imam vedno nekaj prisparano???
enostavno sprasujem, od kod ljudje vzamejo, ce se zgodi kaj nepredvidljivega. brez zanicevanja, brez pomilovanja, ampak iz zanimanja. sebe omenjam samo, ko povem, da se nama je zadnje case veckrat zgodilo, da sva imela nepredvidene velike stroske in takrat sva vzela od prihrankov.
in ce ti se odgovorim na tvoje vprasanje, ce sem pozabila, kaj clovek naredi takrat…jaz vem, kaj je naredil moj foter, vem, kaj je naredila moja mama. ampak to je forum in me zanima, kaj naredijo drugi ljudje. ne zato, da bi se nad tem naslajala. ampak iz zanimanja. pac sem radovedna. od mene pa tisti, ki se tezko prebijajo skozi mesec ne bodo nikoli delezni pomilovanja. zato ne vem, zakaj se brezveze obesas name,
dva tvoja zapisa, pa je jasno, da si totalno zagrenjena negativna oseba.
glugluglu
kaj imajo prihranki z biti nobel? se zdalec nisem nobel, nikoli nisem bila in ne verjamem, da kadarkoli bom. resnicno upam, da ne, imam dosti vaznejse prioritete v zivljenju. igranje vlog? zato ker sem anonimneze vprasala kaksni so njihovi prihranki? ker sem jaz kot anonimna povedala, kaksni so moji? dejansko sem zastavila le eno neosebno vprasanje in sama prva nanj odgovorila, kar se mi zdi normalno. brez dodatnih razlag, od koder bi lahko kdorkoli razbral moje stalisce. in jaz koza se grem dalje nekaj razlagat o mojem ozadju, medtem ko me napadate.
ne vem, kaj je narobe s tem forumom. napises 20 popolnoma nedolznih besed, ki nimajo veze z nikomer, pa dobis en plaz ocitkov, obtozb. pa kaj vam je ljudje? tudi v resnicnem svetu tako komunicirate s soljudmi? toliko neke brezvezne jeze je v vas? dajte si naredite uslugo in se spravite k sebi.
Zakaj ne odgovorite na vprašanje ampak večina raje jamra, da ima same dolgove?! Čisto slovensko se raje delate reveže, namesto da bi odgovorili na vprašanje.
Moram pa priznati, da je samo vprašanje oz. odgovor nepopoln, če ne poveste tudi, ali imate v lasti lastno nepremičnino. Zame je bolje imeti lastno stanovanje in nič prihrankov, kakor pa biti brez lastnega stanovanja in imeti recimo 50.000 EUR prihrankov.
Kolikšen je pa strošek najemnine?
450 eur + stroški – investicijska vzdrževanja- rezervni sklad – bodoči davek pa še kaj bi se našlo za v minus
torej realno recimo da bi kupil stanovanje bi imel nulo ter stanovanje kateri bi mi recimo naredil x3 donos če bi ga prodajal v njega bi recimo vsako leto vložil 2keur v 12 letih je to 24 k eur katerih že v štartu prišparam dejstvo pa je da se mi je v prvih 10 letih denar močno obračal in če odštejem davke ob prodajah je tale najmnina čisto zanemraljiva
primer imaš 20k eur vzameš kredita 100k eur da si kupiš 2 sobno stanovanje si že v štartu naredil ( če se dobro izpogajaš) vsaj 70 k eur minusa recimo doba odplačevanja 15 let, v 15 letih je treba menjat streho, okna, fasado, vse skupaj vzdrževat plačevat ostala popravila , davek… se pravi da v prvih 15 letih narediš vsaj 100k eur minusa VSAJ
v 15 letih plačaš za najemnino ( recimo 450 eur) 81k eur plus da ti ostane 20k eur kateri ti recimo brez večjih naporov ( no pustimo današnje čase ) delajo 20 % letno se pravi narediš v 15 letih približno 300k eur in če odšteješ najemnino maš čistega 220 k eur res pa da nimaš stanovanja , samo tudi minusa nimaš :):)
Pozdravljeni,
nič prihrankov nimam. Komaj iz meseca v mesec živimo s plačo, ker pokrivamo kredit, kartice.
Se bojim, če bom ostala brez službe ja.
Ampak zame je bila to edina varianta, ker nisem ničesar dobila, podedovala ali zadela. Več kot plačo na mesec ne morem dobiti, pa tudi nočem, drugače dam otroke lahko na CSD.
Upam, da bomo tako zdržali, bomo pa po koncu kredita imeli- hiško.
lp,k
Ne smemo pozabiti, da stanovanje ne gledamo samo skozi denar ampak ima tudi druge vrednosti, ki so tudi pomembne. Stanovanje je tudi socialna in sociološka kategorija. Če se zgodi finančni kolaps podobno ali huje kot leta 1929 ali vojna ali naravna katastrofa velikih rasežnosti, so vsi prihranki ter finančne naložbe kar naenkrat brez vrednosti. Po drugi strani najemodajelec lahko kadarkoli odpove in stalna selitev ni prijetna in zahteva vsakokratno sociallizacijo v novo okolje, menjava vseh dokumentov, naslovov za pošto… Stanovanje je tudi dom, ki si ga urejamo, posodabljamo in vanj vlagamo po svojem okusu, kot tudi okoliška skupnost ureja okoliške zadeve, da je prijetneje. Če nismo lastniki je dajansko samo prostor za spanje v katerega gre lastnik na ogled kakarkoli (sicer v zakonu piše 1 x letno). Morda sem konservativem, ker je moje mnenje, če nimamo socialno stanovanje s socialno najemnino od občine ali države je prijetneje biti lastnik. Lastna streha nad glavo je vrednota, ki nam nudi mirnejše spanje. Lastno stanovanje ima “dušo”, ki je vezano na neko okolico na katero smo navezani, kjer imamo znance…
grlo: seveda nisva reveža, tega nisem napisal. Imava dobro plačane službe v dobro stoječih tujih podjetjih (žena farmacija, jaz IT), privoščiva si potovanja, kultorna udejstvovanja, aktivna sva pri botrstvu za slovenske otroke itd. Sem mogoče zasledil ‘kanček’ zavisti ali si projiciral svojo revščino karakterja na naju? 😉
Če koga zanima, lahko svoje prihranke oplemeniti z pametno naložbo. Da ne bo pomote tu je ena od opcij, ne pa trdim, da je edina ker ni…
Banke ne dajejo poštenih obresti, ko obračajo vaš denar služijo ogromno. Z ničemer pa ne garantirajo, da so vaši prihranki 100% varni. Kljub njihovim obljubam se je že večkrat izkazalo za lažne in so ljudje vse izgubili.
Najbolje je svoje prihranke, če so večji investirat v nepremičnine, saj od njih lahko največ dobite in sami upravljate z svojim denarjem.
Lahko pa se obrnete tudi na druge družbe, katere se s tem ukvarjajo, samo vedno obstaja dvom in rizik… nikoli ni vse 1000%. ŽAL….
Mlado podjetje s sedežem v Italiji, ki se ukvarja z eksluzivnih zastopstvom produktov znanih evropskih podjetij, išče poslovne investitorje. Zaradi povečanega obsega poslovanja, si želimo povečati zaloge in mrežo poslovanja razširiti po celotni državi. Resni ponudniki me lahko kontaktirate preko e-maila ali telefona.
Lep dan vsem naprej…
Freest, vaše kontakte sem pobrisal. Forum je namenjen izmenjavi različnih mnenj in ne novačenju naj vas kontaktirajo. Zato tukaj napišite, katero je to podjetje, katere produkte zastopate, s čem se ukvarjate, kakšen je način sodelovanja, kakšen je vaš poslovni model, kdo pravzaprav ste, imate spletno stran, kak je vložek in kakšen je riziko… Veliko je sumljivih ponudb, zato je potrebno biti izradno previden. Če vas karkoli zanima glede foruma me lahko kontaktirate.
Hvala za opozorilo, nimam najol veliko izkušenj v oglaševanju ali takih forumih.
naša spletna stran je http://www.freest.it