Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko je 600 ml vode?

Koliko je 600 ml vode?

Peesda in taki recepti!!!

Kok je to vode? Kok deci?

6 dcl vode; 0,6 l vode

6 deci.
0,6 litra ……

______________________

6 deci

mal več kt pol litra…

ali 2 kozarca po 3 decilitre.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

pol litra, pa še en deci:)))

Potem v eno kilo moke zmešaš tok vode? Ojoj, zdaj grem gnest in se matrat….

HVALA VAM, ZLATI STE!

Sej sem vedela, da jo to 6 deci – samo se mi je zdelo, da bo vse preveč pocasto, zato sem rajši preverila!

sam en so resno mislni da ne veš…so se full vun bacali…hahaahahah..jst jst jst!!!

Ne pozabi dodat 2 žlici olja, da se ti kasneje ne bo drobil.

______________________

Dva tamala pera. 🙂

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Dva tamala pera. :)[/quote]

ne laži šildkrote… malali pero so po 0,33l 0,33+0,33=0,66..to je več kot zahteva avtorica posta

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Dva tamala pera. :)[/quote]

ne laži šildkrote… malali pero so po 0,33l 0,33+0,33=0,66..to je več kot zahteva avtorica posta[/quote]

V krigel ti ga natočijo 3 deci, tistega iz piksne, ne maram. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

kDAJ MORAM DAT OLJE? A je zdaj že prepozno, ko prvič vzhaja??

No saj upam, da bo tko dober, da ga bomo pojedli v enem šusu :)))))

kDAJ MORAM DAT OLJE? A je zdaj že prepozno, ko prvič vzhaja??

No saj upam, da bo tko dober, da ga bomo pojedli v enem šusu :)))))[/quote]
olje daš skupi z vodo , jaooooooo

Delaš kruh? 6 dcl je malo premalo za 1 kg moke…

Ja kruh delam. Neee, sem jaz vlila noter še malo manj … 5 dcl ….pa je en sam poc. Če bo iz tega kruh, vsa čast. Sicer pa zdele se vzhaja. A mora biti tak pocast ?

HVALLA jon – za drugič bom vedela!

kDAJ MORAM DAT OLJE? A je zdaj že prepozno, ko prvič vzhaja??

No saj upam, da bo tko dober, da ga bomo pojedli v enem šusu :)))))[/quote]
olje daš skupi z vodo , jaooooooo[/quote]

Če na googlu klikneš ‘domač kruh’ – res izi recept,(prvi na spisku) ni pa nikjer omenjenega olja.

Jaz tudi pečem kruh, začela sem malo pred tabo:)
Ja, itak da mora biti pocast. Jaz dam vsaj 7dcl vode na kg moke, včasih še več, odvisno koliko jo popije moka. Na začetku zamešam in “pretepem” le s kuhalnico. Ko vzhaja enih 30 -45 min, testo dam na izdatno pomokan pult in ga zgnetem še z rokami. Potem spet vzhaja ene pol ure in gre v pečico na 220 stopinj. Za pol ure, ker delam podolgovate štruce.
Upam, da kruh ne bo ratal pretrd in da ne boš obupala. Jaz sem ga morala začeti peči že v OŠ in se je cela družina jezila, če je bil pretrd.

Moj ni nikdar pocast. Mogoce imas drugacen recept. Potem, ko sem vodo dolila, ga zacnem mesati in, ce je treba po malem dodajam moko in mesam, in gnetem, dokler ne odstopi od sklede oz. povrsine, na kateri gnetem.

6 dcl vode=600 g

Če imaš res preveč pacasto, naredi wannabe-lepinje.

Lahko poveš, kako to narediš? Hvala in en ….čao v vaš konec z Gorenjske!

New Report

Close