Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko je cenjeno ročno pletenje

Koliko je cenjeno ročno pletenje

pa kape….

Ne pa naprimer na roke štrikane ena desna ena leva jope, ker se zazankajo v vsak stol ali šolsko klop, pa se scufa, pa spara.

Vaši otroc, ki še niso najstniki morda nosijo, najstniška mladina pa ne nosi na roko štrikanih puloverjev, jopic – le rokavice ( pa še to najraje take brez prstov, zato da lahko po telefonih tipkajo ali pakupijo take rokavice ki so telefonom “prijazne” – beri, da drsijo po ekranih ( avtorica, tržna niša!!!!), kape, šale, to ja. Štumfe pa že ne več… Morda za doma, pa za v pojstlo za mrzle noge za pogret, če so ravno iz volne.

Pozdravljeni

Ali še pletete?

Modo ustvarja ulica. Torej tisti zanesenjaki, ki si drznejo nositi svoj ladtni imidž. Kar boste vi določili letos, bo v modi drugo ali najkasneje naslednje leto- preverjeno.
Tudi z obutvijo in frizuro je enako.
Tako, da modo določamo posamezniki in ne neki modni guruji.

Vse, kar boste domače umetnice spravile med ljudi, bo v prihodnje modni hit.
Ve določate, zato le veselo na delo!
Tudi domača volna ne bo več šla v smeti.
Je perfektna za štumfe na golo kožo in cokle, tudi v poletnem času, ker kožo tudi hladi, ne le greje.

Imaš prav, ja 🙂 Letošnje unikatne novosti bodo osnova za modo naslednjega leta 🙂
Se pa bojim, da kljub temu, da je ljudem kak kos všeč in bi ga imeli, niso pripravljeni zanj plačati niti pol toliko, kolikor je vreden (torej material + delo). Sestrična štrika malo specialne otroške kape in vsi bi jih imeli, ko jih vidijo na mojih otrocih. Dokler jim ne povem cene. Takrat se začne zgražanje nad tem, kakšne cene ima in kaj si misli, da ima tako navite cene. Pa sva enkrat za hec malo preračunavali in prišli do tega, da bi za svoje delo dobila slabega minimalca, če bi odprla sp. Seveda pod pogojem, da bi vse prodala za polno ceno . . .

Kako pa zgledajo pletene kopalke v vodi. Pa ko so morke, kakšen je občutek. Ne vem no…

Ne vem, tega si ne predstavljam. Verjetno se bolj počasi sušijo?
Se pa tudi jaz ukvarjam z ročnimi deli in me zanima, kako postavite ceno svojim izdelkom.

Dala bi tudi malo več denarja za izdelek, ki je kvaliteten in moderen. Večina pletenin, ki jih vidim, da jih drugi nosijo, so mi žal grde (kroji, divje barve, vzorci, predvsem ta stil “new age” mi je katastrofalen…) – totalno out. Sem pa kupila moji hčerkici lepo preprosto pleteno celo belo kapico – tudi podloženo v delu, kjer so ušesa, s posebnim puhatim cofkom, zanjo sem dala 30 Eur…. Tako, da če bi bila v moji bližini kakšna taka trgovina – z normalnimi cenami, bi si kupila kakšen kos modernega oblačila.

Kupila sem kapo pri teh pletiljah. Mislim da je bila 20e. Topla je, model pa nič posebnega. Mogoče tu najdete ceno.

Naše podjetje ki ima spletno trgovino in tudi trgovino v Ljubljani.

Če bi se pri nas dalo kupiti takšno jopo, ali pulover v tem stilu – v raznimi vzorci oz. motivi, bi dala tudi več kot 100 EUR, tja do 150, odvisno od motiva in barv.

Vaš link

No, pletenine se vedno nosijo, zdaj sopa še posebej modne, sploh jopice in puloverji. Včeraj smo imeli na obiski 8 mladih ljudi, vsi so bili v pletenih puloverjih, sicer konfekcijskih, a če bi si lahko privoščili domače ali bi jim babi naštrkala, bi sigurno tudi te oblekli.
Kape in šale pa pri nas moja mama štrika nam vsem, tudi jaz nosim take kape in šale, rokavice imamo rajši tiste za tač, jaz usnjene, imamo pa tudi vsak po nekaj parov volnenih nogavic, jaz za doma, mladina pa za nočno pohajkovanje po mestu v mrazu.

Takšne jope (sicer z otroškimi motivi), so v Ljubljani na štantih prodajali Indijanci, za otroke. Za odrasle pa jop z motivi niso imeli.

Vaš link

Dober dan

Ali je kaka pletilja ki bi spletla kapo iz volne zame in za mojega vnuka.(Ročno)
Ne bom rekel da cena ni važna,ne bom pa škrt pri plačilu.Za dve kape se bo našlo nekaj €

No, material bi v tem primeru kupovala bistveno ceneje kot zdaj, ker bi ga s popusti in na veliko, ampak tovrstno ročno delo dejansko ni cenjeno. Ljudje sploh ne pomislijo, samo primerjajo s strojno pleteno zadevo. Za kapo zverzirana štrikarca sigurno porabi eno uro čistega dela, da niti ne štejemo nabave materiala in podobno.

Pred časom sem bila na enem sejmu s pleteninami in so bile te jope iz Sirogojna, včasih tako popularne … sicer ni moj stil in mi niso všeč, ampak cena se mi je zdela čisto primerna (od 300 do 500 evrov jopa). Meni so bolj všeč enobarvne stvari z bogatimi vzorci.

Mimogrede, ve kdo, kje bi se dalo nabaviti poceni debelo volno?

No, material bi v tem primeru kupovala bistveno ceneje kot zdaj, ker bi ga s popusti in na veliko, ampak tovrstno ročno delo dejansko ni cenjeno. Ljudje sploh ne pomislijo, samo primerjajo s strojno pleteno zadevo. Za kapo zverzirana štrikarca sigurno porabi eno uro čistega dela, da niti ne štejemo nabave materiala in podobno.

Pred časom sem bila na enem sejmu s pleteninami in so bile te jope iz Sirogojna, včasih tako popularne … sicer ni moj stil in mi niso všeč, ampak cena se mi je zdela čisto primerna (od 300 do 500 evrov jopa). Meni so bolj všeč enobarvne stvari z bogatimi vzorci.

Mimogrede, ve kdo, kje bi se dalo nabaviti poceni debelo volno?[/quote]

Sicer ne vem, kje si ti videla takšne cene, tule so sicer znižane, ampak tudi redne cene niso bile takšne, kot jih ti navajaš……

Vaš link

Veš, za 500 EUR (ali več), mora biti pletenina pa že res topšit, takšna, v kateri greš lahko tudi na kakšno prireditev ali na sestanek. Za takšne zadeve imamo pa Urško Draž.

Mimogrede, ve kdo, kje bi se dalo nabaviti poceni debelo volno?[/quote]

Sicer ne vem, kje si ti videla takšne cene, tule so sicer znižane, ampak tudi redne cene niso bile takšne, kot jih ti navajaš……

Vaš link

Veš, za 500 EUR (ali več), mora biti pletenina pa že res topšit, takšna, v kateri greš lahko tudi na kakšno prireditev ali na sestanek. Za takšne zadeve imamo pa Urško Draž.[/quote]

Odgovarjaš lahko tudi v čisto normalnem tonu, če imaš drugačne podatke. A s prijateljicami se tudi tako oholo in freh pogovarjaš, če veš nekaj več kot one?

Nisem šla gledat po netu za cene, navedla sem tiste, ki sem jih videla na sejmu. Sanja se mi ne, koliko din je evro, tako da mi tiste cene na spletu čisto nič ne povedo.
Pletenine Draž so pa še razred dražje in ne vem, če se lahko oblečeš za 500 evrov.

pa kape….

Ne pa naprimer na roke štrikane ena desna ena leva jope, ker se zazankajo v vsak stol ali šolsko klop, pa se scufa, pa spara.

Vaši otroc, ki še niso najstniki morda nosijo, najstniška mladina pa ne nosi na roko štrikanih puloverjev, jopic – le rokavice ( pa še to najraje take brez prstov, zato da lahko po telefonih tipkajo ali pakupijo take rokavice ki so telefonom “prijazne” – beri, da drsijo po ekranih ( avtorica, tržna niša!!!!), kape, šale, to ja. Štumfe pa že ne več… Morda za doma, pa za v pojstlo za mrzle noge za pogret, če so ravno iz volne.[/quote]

Ne boš verjela. Sama precej štrikam, pa sem seveda tudi za otroke kake puloverje, jope, kape, šale… nardila. Ko so bili majhni so sicer nosili, pa ne z tako velikim veseljem. Ko so pa prišli v srednjo šolo, so mi pa zrisali kak pulover bi radi, smo šli še po volno, da so si barvo zbrali in sem seštrikala. Bolj ko so rasli, bolj so nosili te puloverje in ne ta kupljenih. Še zdaj jih majo, pa je en otrok faks že končal, drugi je v njem. Ravno tako nogavice nosijo petsto na ure pa ne samo za doma tudi zunaj jih majo

Ročno štrikanje :-))) pa vzdrževanje!
Danes je flis s kapucami. Še boljše, da najdeš iste kape, šal, rokavice, nogavice.
Tega še danes ni.

Si natakneš črne pajkice, bundo in zraven top – vse v istem – šal, rokavice. nogavice, kapo!!

Pa ne štrikano!

Kakor kdo, a ne?

Če se ne bo nobena javla ti bom jaz zaštrikala.

Kompanija DRAŽ ima lepe, všečne, top pletenine – STROJNE! Ni ročno delo!!
In cene take, da te kap.
Mi ni jasno, kako lahko preživijo? Ali pa Jankovićeva žena z enim levim butikom! Pa Grošljeva s torbicami za 1500 €! :-)))

A k njim pa ne upa inšpektorat?? Je lažje jeebat svečarja, prodajalko vijolic in kelnarco!

Vaš link

Veš, za 500 EUR (ali več), mora biti pletenina pa že res topšit, takšna, v kateri greš lahko tudi na kakšno prireditev ali na sestanek. Za takšne zadeve imamo pa Urško Draž.[/quote]

Odgovarjaš lahko tudi v čisto normalnem tonu, če imaš drugačne podatke. A s prijateljicami se tudi tako oholo in freh pogovarjaš, če veš nekaj več kot one?

Nisem šla gledat po netu za cene, navedla sem tiste, ki sem jih videla na sejmu. Sanja se mi ne, koliko din je evro, tako da mi tiste cene na spletu čisto nič ne povedo.
Pletenine Draž so pa še razred dražje in ne vem, če se lahko oblečeš za 500 evrov.[/quote]

No, no. Kot da smo vsi tule neki retardi in TI, kraljica vesolja, si naše razsvetljenje in edina in sveta resnica…. 😉

Glej, punčka, pletenine, ki se štrikajo na roke, sicer imajo svojo vrednost, vendar s poskusom napihovanja vrednosti nekih jopic na netu ne boš mogla dvigovati cene cene svojim šušmarskim puloverčkom, ki jih uspeš seštrikat….
Če si ti videla vrednosti pletenin tistega Sirogojna na kakršnemkoli sejmu po cenah, ki jih smetiš tule gor, sem jaz Maria Antonietta d’Asburgo.

Saj razumeš, kajne?

Verjemi, da gospa Grošelj dobro živi. Kupk ima dovolj, stalne stranke, ki jim ni odveč seči v denarnico.

Pletenine Draž mi niso všeč, ampak tudi ona dobro živi.

Veš, so ljudje, ki imajo denar in okus. In ni jih malo. Tudi v Sloveniji.

Kot najstnica (pred 40 leti …) sem veliko pletla in kvačkala in takrat je bilo kar “in” imet kake nakvačkane kopalke. Iz tanke bombažne niti seveda. Za v vodo res niso bile, zato pa prav fajn za po plaži paradirat, sploh na postavci brez enega odvečnega grama, kakršno sem takrat imela 🙂
Ampak takrat tudi ni bilo take izbire kopalk po štacunah kot je danes niti takih materialov kot so zdaj.

Draž pletenine mi niso všeč, ne bi marala niti zastonj.
Seveda pa nekaterim so in mnoge ženske imajo denar, da si jih privoščijo, pa torbice od Grošljeve in take stvari. Če ti nimaš, ne pomeni, da je to predrago kar za vse.
Ne razumem pa, kaj ima inšpektorat tu zraven? A ti bi, da jim ceno zniža al kako? In od kod ti ideja, da k tistim, ki prodajajo drage izdelke, inšpektorji ne pridejo?

New Report

Close