koliko je res okuženih
Poznam dve družini, kjer so prejšnji teden zboleli vsi, kdo je virus prinesel domov, ne vem. Nemogoče se je doma izogniti prenosu, ker se nalezeš še preden so vidni znaki pri prvem okuženem. Noben od njih ni v bolnici, vsi so doma, zaenkrat poteka blago. Torej 7 ljudi je bolnih, pa jih ni v nobeni evidenci, razen če se bo pri kakšnem zakomplicirano – takrat te pridejo iskat, vzamejo kri in vnesejo v evidenco okuženih.
Po telefonu jim je bilo rečeno, da v kolikor se bolezen ne bo razvila v dihalih (pljučnica), zadeva mine v 14 dneh, če pride, se zavleče za dva do tri tedne, odvisno od prizadetosti pljuč.
Poznam dve družini, kjer so prejšnji teden zboleli vsi, kdo je virus prinesel domov, ne vem. Nemogoče se je doma izogniti prenosu, ker se nalezeš še preden so vidni znaki pri prvem okuženem. Noben od njih ni v bolnici, vsi so doma, zaenkrat poteka blago. Torej 7 ljudi je bolnih, pa jih ni v nobeni evidenci, razen če se bo pri kakšnem zakomplicirano – takrat te pridejo iskat, vzamejo kri in vnesejo v evidenco okuženih.
Po telefonu jim je bilo rečeno, da v kolikor se bolezen ne bo razvila v dihalih (pljučnica), zadeva mine v 14 dneh, če pride, se zavleče za dva do tri tedne, odvisno od prizadetosti pljuč.
[/quote]
Zanimivo, torej teh ljudi ni v nobeni evidenci. Pa so bili testirani ali samo sklepajo zdravniki, da je krona glede na simptome .?
Torej možno je da veliko ljudi to doma preboli in sploh ne vedo da so preboleli, ker jih ne testirajo.
Zanimivo, torej teh ljudi ni v nobeni evidenci. Pa so bili testirani ali samo sklepajo zdravniki, da je krona glede na simptome .?
Torej možno je da veliko ljudi to doma preboli in sploh ne vedo da so preboleli, ker jih ne testirajo.
[/quote]
Niso bili testirani, tudi nimajo vsi enako hudih znakov, očitno nekoga prizadane bolj, drugega manj. No, vsaj na pljučnico ni šlo še nikomur. Dokler ne bo kakšen “zrel” za pregled v bolnici, bodo očitno “skriti” oz. nezabeležni.
Očitno je pri nas okuženih bistveno manj kot drugje – ker je tudi mrtvih manj. Imamo 5 mrtvih na milijon prebivalcev. Za primerjavo – Italija jih ima 180, Španija 140, Nemčija 6. Zato brez panike. Za veliko večino umrlih je kriva okužba v domovih za starostnike, torej izpostavljenost najranljivejših. Če nam bo uspelo zajeziti okužbe tam, smo zmagali. Po moje nas bodo še prosili, naj se srečujemo, da zafilajo kapacitete in 350 kupljenih respiratorjev. Sicer bo ob sprostitvi ukrepov vse znova – in vse naenkrat. Ker na tak način se ne bomo nikoli prekužili.
Število bolnih, ki so hospitalizirani se povečuje.
Število tistih, ki potrebujejo respirator se hitro povečuje.
Ko potrebuješ pri coroni respirator ni to za dan ali dva je za dlje … teden, dva … razen če umreš.
Pa reanimacijsko sobo potrebuješ in OSEBJE, ki to ipravlja.
Kmalu bo “game over” če gre tako naprej
Žrtve kužilcev prejšnjega vikendabodo bodo na respiratorjih, med žovljenjem in smrtjo, še čez pet tednov (glej Bergamo).
Če bo še prostor.
Niso bili testirani, tudi nimajo vsi enako hudih znakov, očitno nekoga prizadane bolj, drugega manj. No, vsaj na pljučnico ni šlo še nikomur. Dokler ne bo kakšen “zrel” za pregled v bolnici, bodo očitno “skriti” oz. nezabeležni.
[/quote]
Ne morejo ugotoviti ali imajo virus, ČE NISI TESTIRAN, samo previdnostne ukrepe dajo, bodite doma 14 dni. To vsem zdaj rečejo. Tudi meni so rekli, ko sem klicala. So rekli opazuj se 14 dni in če vročina ne pade, se slišimo. No meni je padla takoj naslednji dan. In zato jih ne pišejo v evidenco, ne moreš nekoga vpisati, če ni testiran. Moj bratranec je bil testiran trikrat imel znake, vročino, kašelj, bolečine, bolela prsa in nima virusa.
In zdaj spet ljudje in sosedje, prijatelji, družinam, ki so bolne v tem trenutku in niso testirane, označijo SARS COV 2. Nekaj najbolj neumnega. Kot je napisano, zdaj se vsem reče, ostanite doma in se opazujte. dvaindvajset tisoč ljudi je testiranih in ti so bili sumljivi. Brez skrbi, da testirajo, ko so simptomi. Zato je že toliko testov narejenih. Noben najboljši zdravnik na svetu, ne more na uč reči, ti imaš to in to. Vedno so testiranja. Noben. To si samo vi ljudje dajete oznake in bolezni.
Jaz sem bila doma na bolniski 2t zaradi kaslja pa nisem niti enkrat k dr sla, ker se boji potencialno okuzenega v zd domu. Kaj sele na test. Od prijateljice oba otroka enako. Stiri tedne so bili doma zaradi kaslja ne da bi ju dr enkrat samkrat pregledal kaj sele testital. Poves, da imas kaselj in dobis navodilo: ostanite doma. Ce bo zelo zelo hudo poklicite st.za okuzene.