Koliko je tukaj bab?
Niko,
hvala za priporočilo.
Strinjam se, če je tista zadnja beseda – da dragi. 🙂
lp
Miš Maš!
Sicer sem nov v teh dopisovanjih, ampak bi se dalo kaj narediti, da bi primitivci izpadli iz dogajanja. Mogoče bi bilo dobro odgovoarjati samo na sprejemljiva pisanja. Sam sem to že storil.
Dosledno.
Pa še malo zadovoljstva bo.
lp
Gej je po slovenko prenešeno iz angleščine in pomeni homoseksualec (jasno da to ti več, če si po domače peder ali raje kot se sam imenujete veverice) GAY pa je še vedno po angleško ker mi v naši abecedi nimamo Y- bumbar neumen!!!
Kakor koli PEDER SI, povrhu vsega pa še smrdljiv!!!!!!!!!!!!!!
Oj!
Spet se ženska (baba:)) oglaša. No, saj glede prevlade sem imela v mislih samo številčno. Drugače pa…sem res za sožitje. In za dogovor. Nisem prav razumela, kaj si mislil s tistim – dogovor in ženske – …ali te zanima, kako se ženske med sabo dogovarjamo? Ali pa te zanima, zakaj ni mogoč dogovor med moškim in žensko? Ali imaš kakšne slabe izkušnje v zvezi s tem?
Po mojem je edina prava pot tista, kjer se obe strani potrudita. In v partnerstvu se je pač treba spet in spet in vedno znova truditi in se tudi marsikdaj dejansko prilagoditi in potrpeti…in ne samo v besedah…bla bla…čim pa pride do česa neugodnega, že obsojati partnerja in mu odrekati vso podporo…tako mislim…in zato, da bi lažje razumela partnerja, me zanima, zakaj recimo moški reagirate na določen način…da bi razumela, da je to pač mogoče tipično moško…in ne bi tega jemala kot oseben napad name…
Glede špijunaže :)) ne morem pomagati, sem tako zelo radovedna…mogoče je to tipično ženska lastnost…pa vseeno…ali ne pokukate tudi moški na “ženski čvek” iz radovednosti? In se mi zdi, da tam ženske bolj sproščeno in odkrito čvekamo, kot moški tu…škoda!
LP
Če bi Ego dejansko bil pismen (o intelektu sploh ni dvoma, da mu manjka), bi ugotovil, da obstaja zadnji slovar slovenskega knjižnjega jezika tudi na spletni strani http://bos.zrc-sazu.si/sskj.html kjer bi lahko ugotovil, da resnično ne dela drugega kot kvasi gole neumnosti.
Saj od človeka z inteligenčnim kvocientom pod mero črva drugega ni pričakovati.
Da ponovimo. Ker si počasna in brez intelekta, bom tole pisal počasi, da boš lažje dohajala.
Ti si transvestit, tvoj moški je peder, smrdita pa oba, ko si ga tišita v zadnji odprtini in se ven prikaže driska.
Jao ponovno tvoja zmota!
Transvestit je moški, ki se oblači v žensko in če bi bil moj mož peder potem mi verejtno res ne bi moral natakniti prstana, ker sem po tvoje transvestit.
Ampak ja ti že veš, vidiš čez ekran in non-stop mečeš izjave na nivoju otroka ven. Zadrži jih zase ker je meni nerodno da take žvali kot si ti sploh obstajajo.
Norc, moste polje je inštitucija ravno za take kot si ti, res pa je da imajo tudi oni ugled in bi tako hudega norca kot si ti morali poslati kam drugam, za take idiote ni niti tam prostora.
Glede smradu pa si se ti hvalil kako je fino, če malo smrdi kar pove veliko o tebi in tvoji čistoči.
Zdravo !
Me veseli, da se oglašaš. !!!!!!!:)
Zanima me oboje: a)kako se ženske dogovorite, koliko drži dogovor
b) dogovor med moškim in žensko se mi zdi sicer možen, vendar zelo težko dosegljiv, tako da se največkrat – ne splača dogovarjati. Učinkovitejše je podrejanje ali pa kakšna finta. Kaj boš rekla na to ?
Mislim, da zato, ker so v naši kulturi spolne vloge obremenjene s tradicijo in močno zakoreninjene v nas. Dva konkretna človeka – moški in ženska – , ki se sdogovarjata, imata zato že v izhodišču slabo prognozo. Ali se strinjaš s tem?
Neke izkušnje imam. Tudi slabe, predvsem pa neuspešne tedaj, ko bi bil dogovor koristen za oba. Ali se to Tebi ne dogaja ?
Seveda se trudimo, prilagajamo in po-trpimo, da svoje odnose prikrmarimo v mirne vode in znosne situacije. Pa vendar si zaželim kdaj tudi neobremenjenega dogovarjanja. Ali vsaj pogovarjanja. Kaj pa Ti?
Imej se fino!
lpj
No, pa se bom še oglašala :))
Hmm…dogovor med ženskami…ni vedno tako, da bi držal. Po mojih izkušnjah ženska prekrši dogovor z drugo žensko, če stopi vmes moški…enostavno pusti na cedilu prijateljico, če jo moški v tistem trenutku potrebuje. Take smo ženske. Vi, moški, pa ne! Prijateljstvo je za vas sveto in ženska bo že počakala!
Tako pač je! In zdaj, ko to vem, iz dolgoletnih izkušenj :)), me to ne prizadene več tako, kot nekoč. In to sem ravno imela v mislih, ko sem napisala, da si želim spoznati in razumeti moške…
Kar se tiče dogovora med moškim in žensko…ne vem…kakor kdaj in kakor s kom…tu se mi zdi, da je vse odvisno od posamezne ženske ali moškega…
Pač, enkrat se eden prilagodi in potrpi, drugič drugi. So pa tudi pari, kjer vedno eden in isti trpi…to pa potem že ni več v redu, razen če je tisti, ki trpi, mazohist :))
Dogovarjanje in pogovarjanje je vedno v redu…predvsem pa se mi zdi, da včasih ne znamo poslušati…mislim tisto RES poslušati in se poskusiti vživeti v drugega. Poskušati razumeti, da niso vsi krojeni po naši meri in to sprejeti, ne pa spreminjati…kaj misliš?
LP
Smrki :))))
Torej se bova oglašala! Do kdaj ? Ali je to že dogovarjanje ?!! :))))))
Seveda so tudi moški dogovori podvrženi preizkušnji “fatalnih žensk”. Bil sem že v takšnem položaju, a sem vzdržal. Ker pa je šlo za ženo prijatelja, se je to prijateljstvo vseeno kmalu ohladilo. Pa to ni bila najhujša preizkušnja, najteže je bilo nekemu drugemu prijatelju povedati, da ga vara žena. Tega pa nisem spravil skupaj. Še sedaj ne vem, kaj je bilo bolje. (Sedaj je ločen, ker ga je pustila.) Kaj praviš na to ?
Ali je koža podplat postala od izkušenj ? Prav zanima me, če so Tvoje izkušnje več letne kot moje (pardon)?! :))
Ja, ja, odvisno je od posameznikov. Ampak pravim, da je morda (ob upoštevanju dolgoletnih izkušenj) neekonomično sploh poizkušati. Škoda časa. Včasih se mi zazdi, da je celo samota boljša. Bolj zdrava – če smo že na med.over.net !
Ker v glavnem nisem mazohist, me to prilagajanje spominja na slabo kupčijo. Ali ni potem vedno dilema, kdo je več dal/dobil ? 🙁
AHA ! JAAA!
Gremo kar na direktnega; Ali se ti zdi, da Te RES poslušam (se pravi prebiram) ? Prebiranje naj bi bilo lažje. Tako zelo pa spet ne, kaj?
Gotovo se strinjam, da je potrebno sprejemati bližnje, svoje, sodelavce itd.
In oni sprejemajo nas in leta tečejo. Ali je to najboljše možno ? Ali je neko harmonijo človeškega para iluzija ?
zeloLP
Ucasih uletim sem in kaj dodam ce mi je zanimiva tema in menim, da vam bo v “korist”.In vsak “pravi” moski, se nad obcasnim obiskom zensk tukaj ne bi smel pritozevati, vec glav vec ve, se posebno ce so to pomesane, moske-zenske.
Razumem pa , da vam pisanje nekaterih zensk ne pase, ampak jih pac ni treba brat in greste dalje, tako kot mi hodimo mimo nekaterih moskih na zenskem forumu.Sto ljudi sto cudi in prav je tako, svet ni tolk dolgocasen.
sara*
Ne,ne, se ne pritožujem. Sem posbej poudaril, da nimam nič proti. Zgolj zanima me, zakaj vas je na na Moškem čveku toliko ? (celo več kot na Ženskem čveku !) 😮
Da je žensko-moška kombinacija najboljša sem že dolgo prepričan. V naši in vsaki drugi politiki bi bilo gotovo manj neumnosti, če bi imele ženske kakšen resen vpliv. (Če bi ga hotele imeti !!!!!)
Pisanje nekaterih LJUDI mi res ne paše, zato ne prebiram takšnih prispevkov v teh forumih. Niso zdravi ! :)))
Ker zate obstajajo med moškimi tudi “pravi” moški me zanima:
– kakšni približno so ?
– ali tudi med ženskami obstajajo “prave” in one druge ?
Hvala za Tvoj zanimiv odgovor ?
LP
joško
O tem bi se dalo debatirati kaj je zame pravo,pravi moski.Lahko ti recem le to, da za vsakim pravim moskim stoji prava zenska.Ja, njuna ljubezen, njuno vse-celota ju dela popolna-takšna ta-prava.Pa smo spet tam kaj je popolno, ane?!
Za nekoga je to, za nekoga to.
Ko omenjam pravi moski, ne mislim le videza, to je pri meni le pika na i, enostavno se zacutiva, povohava, spoznava da sva eno, pa naj sije sonce ali pada dez, z njim mi je lepo, ker zna bit vse v danih trenutkih, kot tudi jaz, saj me on dela tako, lepo , popolno,ta-pravo, na zunaj in znotraj, pa se zdalec nism lepotica in to tudi ne zelim biti, a vem da sem lepa, ker me on dela lepo-popolno, tako ta-pravo,kakor tudi jaz njega.Ja ljubezen je cudna stvar in jaz verjamem v njo in vse tiste “cudeze”,a najlepse je, da par zna to negovati, da vse to traja in traja, da dela na temu, da ne postane neko razmerje monotono, ja zame je pravi moski ta, ki to zna, ki obvlada in sem za njega ena in edina in mi da to vedeti tudi po 20 letih.
Ne misli, da ljudi predalckam, da je zame le belo al crno ali pravo ali nepravo, se zdalec ne, vsakega sprejmem taksnega kot je, da pa je to uno ta pravo pa enostavno zacutim in tezko je to opisovati, saj kot sem rekla zame je to, zate mogoce to se zdalec ne bi bilo…
Res pa je, da brez muje se se cevelj ne obuje, nic ne pride samo od sebe, nenehno je potrebno graditi, delat in potem imas-dobis uno ta-pravo.
Upam, da bos razumel kaj sem zelela povedat,cao.
Torej sva dogovorjena :)))
Oglasala se bova, dokler…dokler nama bo to vsec…prav?
Hmmm…ta tvoja dilema je tezka…o prijatelju in varanju. Priznam, da v podobni situaciji ne bi vedela, kako se odlociti. Povedati ali ne? Biti ravno jaz tista grdoba, ki bi nekomu sesula svet s tem, da bi mu povedala resnico? Ki jo mogoce ze sam sluti in v bistvu NOCE vedeti, ker prevec boli?
To je res prava preizkusnja…ce poves, ker hoces prijatelju dobro, ker mu hoces odpreti oci, ker mu ne privoscis, da zivi v lazeh in iluzijah, tvegas, da bo prijateljstva konec…ce mu ne poves, mu v bistvu nekaj prikrivas in kadarkoli mu pogledas v oci, te pece vest…ahhhh….
Itak bo prej ali slej izvedel, torej…biti tiho je morda boljse…ah…ne vem, pravzaprav. Ko bo izvedel tudi to, da si ti vedel in mu ne povedal, bo spet narobe….tako nekako.
Samota je boljsa…od slabe druzbe :)) to drzi! Nikoli pa ne smes prenehati poskusati. Metanje puske v koruzo…ni moj nacin. Upanje umre zadnje, to pa je!
Izkusnje….hmmm….kaj steje tukaj…stevilo let ali morda intenzivnost izkusenj? Kvantiteta ali kvaliteta, torej? Po letih…ne verjamem, da so moje daljse :)) Kaj pa ti pravis?
LP
Smrkica
Jao, ne mi rečt, da znaš brat, in to celo Slovar slovenskega knjižnega jezika! Od neandertalca do…?
PARDON, ni me bilo na računalniku par dni. (rekreacija ip.)
Drži, že pišem. In se NE sprašujem več … do kdaj ! 🙂
Ali se ti ljubiteljsko ukvarjaš s filozofijo, ali si študirala ? (To je resno vprašanje?) To sem pomisli ob Tvojem razmišljanju o kakovosti in količini.
Ja, saj za to gre, ali ne? Manj ko je važna količina, bolj je važna kakovost.
V tejle čvekalnici se verjetno večina poskušamo kakovostno pogovatjati. Upam, da Ti bo vsaj še nakajkrat všeč, ker je meni čedalje bolj. Se mi zdi že kar vznemirljivo, hudimana. Vsekakor pa to za sedaj dobra izkušnja !!!
In je že kar … intenzivno. :))))
Morda bi pa lahko izvedel; kaj Te pravzaprav bolj zanima, o čem raje razpravljaš?
Imej se skrajno dobro !
lpm
Ja, lahko bi ti zavidal. Se mi zdi, da se to ne dogaja večjim množicam ljudi. Pa Ti raje privoščim. Prav res.
Res je pa tudi, da se ljudem dogajajo tudi nepredvidljive stvari in presenečanja. Potem pa sledi tisto pravilo, da je spomin na NESREČO – žalost in spomin na SREČO – tudi žalost.
Sploh ni slabo imeti malo energije v rezervi !
ciao
joško
Rada bi ti samo sporočila,da je tvoj način
razmišljanja zelo bogat in globok.
Me veseli, da še obstjajo takšni moški 🙂
Ja,hvala!
Vrtnice sicer bodejo, izgleda pa, da so tudi izjeme. :))
Vendar pa še nismo rešili problem, ki ga je izpostavila sara* – kakšen je to pravzaprav “pravi moški” in mene zanima tudi,
kakšna naj bi bila “prava ženska”?
Ali vsak sam zase postavlja kriterije za svoje moške/ženske partnerje, ali pa gre tudi za kakšna obče veljavna določila ?
vsem LP
j.
Ojla,
ne, se ne ukvarjam s filozofijo, še manj sem jo študirala :))
Je pa res, da se včasih zapletem v kakšne bolj filozofske misli. Čeprav tale se mi zdi prav življenjska in preprosta. Moje izkušnje so bile take…burne :)), potem pa dolgo nič, pa spet vse za nazaj…tako da mi ne bi bilo slučajno dolgčas…torej po trajanju malo, po intenzivnosti pa…uhhh.
Rada razpravljam o….seksu :)), odnosih, partnerskih pa tistih med ljudmi, ki se znajdejo po naključju v nekem odnosu, ki si ga sami niso izbrali in je zato še mnogo težje vse uskladiti…recimo v razvezanih pa na novo sestavljenih družinah, kjer so morda še otroci,…..pa o ljubezni,……pa še o čem, na kar se zdaj ne spomnim.
Pa ti?
LP
Smrkica
Sergus !
Huh, ravnokar si bila na forumu !
Vznemirljivo !
A si še ?
Izvedel bom morda v ponedeljek, ker končujem delo na računalniku in odhajam. Zato sedaj pišem na hitro – torej nepremišljeno !! 🙁 (računam na toleranco)
A jaz ? :)))
Ja, razpravljati o seksu se mi zdi pozitivno izzivalno. Tudi zato, ker je ZAHTEVNO.
Treba je
– znati,
– moči in
– hoteti govoriti o tem.
Čeprav se morda izgubi nekaj kakovosti, ker gre za javno razpravo, lahko poskusiva (poskusimo). Saj se menda lahko tudi “osamosvojiva” ??? :)(
Mislim, … zaradi časa in osredotočenosti na temo…. Ne, da bi Te tule sedaj nekaj primitivno nagovarjal. :-((
Rad razpravljam tudi o – naključjih ?
Saj res, ali sva v naključnem odnosu ?? Bi rekel – da !?
Iz naključij se po definiciji razvijejo – nujnosti. Se pravi, nekaj kar se najprej zgodi ali pa ne … nekaj kar izberemo, ker to hočemo – postane nekaj, kar moramo.
No, kaj boš pa na to … napisala ?? :)))
(Vedno se mi zapiše najprej “rekla”, potem pa popravim v “napisala”!!)
O ljubezni je pa dosti napisanega .. pa malo narejenega se mi zdi. Tudi sam se včasih razgovorim o tem. Bolje kot nič !!!
Imej buren vikend !!! :))))
lp
j.
Ojojoj, ženske…
Rada včasih prečekiram vaš forum predvsem zato, ker se ne kregate, ne ponižujete, ne bluzite, ne zmerjate…ker ste pač fejst. Res vas samo berem, v vaše debate se pa ne vključujem, kar imejte svojo debato. Grem pa vačish raje k vam na obisk kot na ženskega, ker mi tam včasih postane slabo in me je sram, da sem baba.
pozdravček
Saj nisi baba, ampak prav eno ljubko dekletce.
Lep dan.
metuljčica !
Ti pa imaš o ženskah mnogo preslabo mnenje !!!!!! :((
Tudi sram je zagotovo odveč.
Vem za kar nekaj žensk, ki so boljši ljudje od mnogih meni poznanih moških. Tudi od mene samega.
Verjtno ima ZLATI VITEZ kar prav!
LP
Forum je zaprt za komentiranje.