Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Koliko jih je v Sloveniji, Italiji, Španiji, Kitajski, v preteklih letih umrlo zaradi gripe

Koliko jih je v Sloveniji, Italiji, Španiji, Kitajski, v preteklih letih umrlo zaradi gripe

A je kje ta podatek?
Ker po eni strani se mi zdi vse to pretiravanje, po drugi strani pa ne bi želela izzivati usodo.
A v Angliji še vedbo normalno hodijo v službe ipd.?

Imaš srečo, da sem preveril za Italijo. VItaliji je lani za gripo v celem letu umrlo 8’000 ljudi.

No, če te zanima primerjava. Koronavirus se je v polnejšem obsegu zares razširil samo v Bergamu, pa nekaj ostalih manjših vaseh v Lombardiji. Potem so ga takoj začeli zajezevati, pa uvajati karantene. In že s karantenami pa prekuževanjem z vseh koncev in krajev pa izolacijami in samoizolacijami ta virus v manj kot dveh tednih pobije v Italiji več ljudi kot gripa.

Pa še tale statistika. Italijanov umre na dan 1600, zaradi vsemogočih razlogov. Torej, vseh smrti dnevno je v povprečju 1600. Sedaj jih je zaradi korone za eno tretjino več. Oz. Korona pobije tretjino vseh.

In ob tem se moramo zavedati, da veljajo omejitveni ukrepi, ki zadevo držijo zelo nazaj.

Jih umre za 1/3 več, ali je od teh 1600 umrlih, 1/3 pobila corona? Med tema trditvama je velika razlika. Italijani itak kar že vsakega umrlega pripišejo coroni.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kitajci NE BI NIKOLI zaradi ene uboge gripice popolnoma zapirali več miljonska mesta!
Boš pa kmalu imel možnost tudi sam zboleti (in preboleti??) gripico!

Kitajci NE BI NIKOLI zaradi ene uboge gripice popolnoma zapirali več miljonska mesta!
Boš pa kmalu imel možnost tudi sam zboleti (in preboleti??) gripico!
[/quote]

Sem jo že v januarju. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sem jo že v januarju. 🙂
[/quote]
Sem mislil še (korona) gripico….

Sem mislil še (korona) gripico….
[/quote]

Isto sranje, drugo pakovanje.

Če bi bilo res tako zelo nevarno, ne bi obično rajo zapirali v domače zapore, ampak bi zaprli vse. Popolnoma vse. Vsi bi bili doma. Nobenih izhodov, nikamor. Vojska pa bi v totalno neprepustnih zaščitnih oblekah vsakemu gospodinjstvu prineslo hrano vsak teden in to zastonj.
Eto, tako bi bilo če bi bilo res tako zelo ogrožujoče kot skušajo napihnit. Ampak važno da si v vladici plačice dajejo in pripravljajo dvig cen, navkljub prihajajoči gospodarski krizi.

No, ne gre za to, da je med tema dvema trditvama velika razlika, gre za to, da sem imel napako. Pred korono je umrlo po 1600 ljudi dnevno, toliko vemo.

Zdej, okuženih s korono umira skoraj polovica od tega – odvisno od dneva.

Težko je samo iz teh cifer vedeti koliko več smrti je prav zaradi korone, ker vseh parametrov nimamo na voljo.Verjetno kdo, ki je že v smrtni postelji in zboli za korono, ga hitro pobere. In tako lahko rečemo, da bi ga v roku enega meseca pobralo.

Ampak spet. Tisti, ki leži na smrtni postelji ne skače okrog kjer je korona in leži v neki formi samoizolacije in zato korona mogoče ne ubija ravno tistih, ki so na robu smrti.

Drugače sem pa imel precej napak v tem kar sem napisal, sam na tem forumu po enem zapisu nekaj časa ne mroeš nič pisat.

1600 + polovicva = 2400 in potem je recimo tretjina vseh takrat ko dodaš polovico. Tam je recimo ena napaka.

Potrebno se bo navaditi živeti bolj skromno.
Nekateri že znamo, vi se boste pa šele navadili…..

[/quote]

V to te želi vlada prepričati, medtem pa si oni zvišajo plače. Res skromno. Hehehe.

[/quote]
kako jaz živim te nima kaj brigat, tak da je napisano totalno neumestno niti ni tema teme.

V to te želi vlada prepričati, medtem pa si oni zvišajo plače. Res skromno. Hehehe.
[/quote]
ja saj-dvoličnost do konca.
Ampak pazi, ko bodo prišli zagovorniki, da so si itak potem zmanjšal… hehehe…..

Na leto zaradi gripe po vsem svetu umre pol milijona ljudi.
V Italiji od 10 do 20.000, odvisno od sezone. Lani je gripo v Italiji prebolelo 8 milijonov ljudi, cifra se sicer giblje od 5 milijonov navzgor.
Italija ima statistično cca 1600 smrti na dan. V Lombardiji je nadpovprečno visok delež starega prebivalstva (italijansko je že tako ali tako staro). Koliko več smrti je zaradi korone, je zdaj še nemogoče reči, po nekaterih ocenah cca 20 procentov.
Se pa sigurno v času gripe dnevna cifra poveča.

V teh časih si oni zaslužijo bolj kot vi, ki visite pri flaši pira in nakladate…
[/quote]

Aha, torej skromnost samo za nekatere. Sem pa naivno mislil, da bodo vodilni za zgled. Saj oni bi res težko preživeli, brez njih pa ne moremo a ne? 🙂

V teh časih si oni zaslužijo bolj kot vi, ki visite pri flaši pira in nakladate…
[/quote]
Hahahaha… lej ti zaupam tebi očitno spregledana dejstva o meni-ne pijem alkohola, torej tudi pira ne, nakladam pa ravno tako ne, ker sem prebrihtna za kaj takega in energijo dajem v koristno ne v prazno. Vidiš kako se podtikanja, domnevanja, predvidevanja ne izidejo, ko to tlačite človeku ki se pozna?

Smrti koronavirusa so objavljanje posebej. Torej te smrti zaradi koronavirusa, + ostale smrti. Tale skupna številka pa postane zelo grozljiva.

Po tvoje naj bodo socialci in delavci POPOLNOMA izenačeni pri plačah..?
[/quote]

Ja bolje bi že bilo, zdaj imajo socialci ponekod celo večjo plačo, hahaha.

Nič ni posebej.

Torej Italijani vse, ki umrejo v bolnicah te dni štejejo med smrti zaradi korona virusa. Od tu prihajajo take nenormalne cifre.

https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/have-many-coronavirus-patients-died-italy/

Zdajle je nemogoče reči, koliko teh ljudi nad 90, 85 let bi ta mesec umrlo tudi brez korone, ali pa mogoče kak mesec pozneje, tako so pa marca. Koliko več smrti je zaradi korone, bo jasno šele konec leta, ko se naredi statistika za daljše obdobje.
Za Lombardijo ocenjujejo, da je razlika zaenkrat 20 procentov.

Zdajle je nemogoče reči, koliko teh ljudi nad 90, 85 let bi ta mesec umrlo tudi brez korone, ali pa mogoče kak mesec pozneje, tako so pa marca. Koliko več smrti je zaradi korone, bo jasno šele konec leta, ko se naredi statistika za daljše obdobje.
Za Lombardijo ocenjujejo, da je razlika zaenkrat 20 procentov.
[/quote]

OK, to je za celo Lombardijo. Kaj pa če vzameš samo Bergamo? A imamo sploh ta podatek?

Agitatorček kaj bi rad s svojim minimaliziranjem korone sploh povedal? Vem, da takim kot si ti v resnici anus trepeta od groze pred lastno smrtjo, pa čeprav si verjetno med izbranci kar se tiče zaščite.

Na WORLDOMETER imaš vse podatke ,tudi to,da je letos za gripo umrlo 109.877 ljudi.

V Italiji in Španiji je res hudo. Mnogo manj žrtev bi imeli, če bi njihovo državo lahko vodil gospod Janez Janša.

Neeeee NOČEM!

Grem se upret Janšizmu. Bom lizal kljuke po javnih ustanovah. To mu bo dalo vetra. Evo ti JanšaaaaaAAAAAAaaaaaaa. EVO TI, MAM KORONOOOOOOO!!!!!!!! AHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH

ZMAGAL SEM PROTI JANŠIZMUUUUUUUUUU!!!!!

New Report

Close