Koliko jih mora še umreti, da bodo maske v trgovinah obvezne
Če bi bila zaščita učinkovita, seveda. Če je pa to nekaj da nas bo manj strah je pa…
[/quote]
Če bi bil bolan in imel 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnosti za preživetje, bi se še opiral na njih ali bi se vdal 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} procentom?
Zakaj misliš, da smo v delni karanteni, druge države? Delčki so važni. In mi, ti, jaz, …vsi smo delčki in vsi prispevamo in smo odgovorni.
Če bi bil bolan in imel 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnosti za preživetje, bi se še opiral na njih ali bi se vdal 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} procentom?
Zakaj misliš, da smo v delni karanteni, druge države? Delčki so važni. In mi, ti, jaz, …vsi smo delčki in vsi prispevamo in smo odgovorni.
[/quote]
Kolikor mi je znano smo v karanteni zato da se virus počasneje širi med nami. In ko bo zadostna prekuženost bomo lahko stopili ven. Kot pri cepljenju, samo tu mora določen procent prebolet. Razen če virus ponikne, ali mutira da ne bo več tako nevaren. Tako da se meni tole ščitenje na vsak način zdi malce tako…Razumem starejše in bolehne, ti pabojo počasi z našim prekuževanjem postali zaščiteni. Pač ne biti v stiku z njimi ta čas. Da pa bi zato s pelerino na glavi hodila, ko vem da me bo slej ko prej doletelo.
Če nosijo maske vsi pa magari kirurške, so en pred drugim kar dobro zaščiteni, to je dejstvo. Problem je le, da ena vlada za borih 2 milijona ljudi ni uspela zagotoviti po par kompletov mask/osebo, ko se je to še dalo brez večjih problemov nabaviti. Tako pa, najmanj ena tretjina plebsa nima mask. Drugače pa, pandemija je dejstvo in razni zagovorniki teorije zarote bodo (žal) vsak dan bolj tiho. Tudi za bolezen norih krav, antrax, ptičjo gripo, aids…so tovrstni filozofi vedno imeli tisto v rokavu – to je vse v laboratoriju izdelano z namenom, da….
Kolikor mi je znano smo v karanteni zato da se virus počasneje širi med nami. In ko bo zadostna prekuženost bomo lahko stopili ven. Kot pri cepljenju, samo tu mora določen procent prebolet. Razen če virus ponikne, ali mutira da ne bo več tako nevaren. Tako da se meni tole ščitenje na vsak način zdi malce tako…Razumem starejše in bolehne, ti pabojo počasi z našim prekuževanjem postali zaščiteni. Pač ne biti v stiku z njimi ta čas. Da pa bi zato s pelerino na glavi hodila, ko vem da me bo slej ko prej doletelo.
[/quote]
Najprej moraš dojeti, da nisi edina oseba na svetu in je veliko ljudi, s takimi in drugačnimi zdravstvenimi težavami – leta niso važna, ki v tem trenutku nimajo možnosti nakupa naložiti nekomu drugemu. Zato jim moramo pomagati pri tej zaščiti.
Najprej zaščitim sebe, da lahko pomagam drugim. (prvo pravilo prve pomoči;))
Z miselnostjo: “slej ko prej me bo doletelo” in “vsi bomo enkrat umrli” se lahko vlečeš ven samo do določene točke, ki pride zelo hitro.
Če si tako prepričana v to, zakaj upoštevaš rdečo luč na semaforju – saj te bo slej ko prej doletelo – gasa čez, koga brigajo drugi?!
Zakaj ob bolezni jemlješ antibiotike – ostani doma, pa čakaj, bo kar bo.
Zakaj sploh rabiš hrano in vodo – saj boš itak umrla, a ni škoda denarja in tvojega časa za vse te nakupe in kuhanje?
Zgornji primeri kažejo, da pa nam le ni tako vseeno za naše življenje, kajne;)
Najprej moraš dojeti, da nisi edina oseba na svetu in je veliko ljudi, s takimi in drugačnimi zdravstvenimi težavami – leta niso važna, ki v tem trenutku nimajo možnosti nakupa naložiti nekomu drugemu. Zato jim moramo pomagati pri tej zaščiti.
Z miselnostjo: “slej ko prej me bo doletelo” in “vsi bomo enkrat umrli” se lahko vlečeš ven samo do določene točke, ki pride zelo hitro.
Če si tako prepričana v to, zakaj upoštevaš rdečo luč na semaforju – saj te bo slej ko prej doletelo – gasa čez, koga brigajo drugi?!
Zakaj sploh rabiš hrano in vodo – saj boš itak umrla, a ni škoda denarja in tvojega časa za vse te nakupe in kuhanje?
[/quote]
Ravno zato, ker nam ni vseeno, se ne strinjamo s takšnimi drastičnimi ukrepi.
Zapiranjem šol, lokalov, fabrik….Ker bodo ukrepi imeli veliko več negativnih posledic na vse nas, kot le selektivni ukrepi, kjer bi zaščitili starejše in bolne.
Virus se bo tako ali tako razširil, kot je to vedno pri gripi, zaradi katere umre pol milijona ljudi na leto.
Ampak takrat ni bilo interesa za gospodarsko krizo. Zdaj pa je.
Zapiranjem šol, lokalov, fabrik….Ker bodo ukrepi imeli veliko več negativnih posledic na vse nas, kot le selektivni ukrepi, kjer bi zaščitili starejše in bolne.
Virus se bo tako ali tako razširil, kot je to vedno pri gripi, zaradi katere umre pol milijona ljudi na leto.
[/quote]
Pa ravno ti drastični ukrepi so pokazali najboljše rezultate (Kitajska, Singapur…)
[/quote]Maske p
niso zaščita, so velik procent za nastanek okužbe dihal in s tem doprinos za gojišče virusa.
Če bi maske bile takšna zaščita, se ne bi tako hitro in množično zazširil na Kitajskem in v Italiji.
Tako, da so te maske le modni hit.
Prave maske imajo v zdravstvu. Pravilno jih menjavajo.
Teh mi nimamo na razpolago
Pa ravno ti drastični ukrepi so pokazali najboljše rezultate (Kitajska, Singapur…)
[/quote]
Kako pa veš ?
Si bila tam zraven ?
Poleg tega se ni zaprla cela Kitajska, kot se pri nas zapira cela država. A zastopiš razliko ?
Podobno, kot, če bi pri nas izolirali le recimo eno srednje mesto. Ostala država pa bi naprej normalno funkcionirala. Pri nas pa je CELA država v karanteni in bo nastradalo vso gospodarstvo.
Problem vas paničarjev je ravno to, da ne uporabljate razuma. In če nas vodijo nerazumna dejanja in ideje, potem to ni nič dobrega za družbo.
Elita ima željo,da je na svetu le 500 000 000 ljudi,ostalo delavci,sužnji,…Zato so stvari čistili z vojnami.
Svet poseduje tako orožje,da če pride do vojne,se vojna konča v nekaj minutah oziroma manj kot uri.A bi t živel v akopaliptičnem svetu kjer vse kar vdihneš,poješ je strupeno in radioaktivno?Seveda d ane.
Torej je tu virus.Izpuščen je bil z enim namenom.
[/quote]
Itak vsi samo ugibate/mo kaj bi bilo, če bi bilo. Ti pogovori so kot, da bi se menili o tem, do kam sega vesolje. Me pa veseli, da je več ljudi, ki nam zdravje in čut do sočloveka pomeni več kot pehanje za bogastvom.
Že tako se mi zdi neumno, da ljudje z raznimi prehladi in vročino, da komaj gledajo, hodijo v službe in okužijo celo firmo, da smo potem v določenem trenutku itak vsi doma ali pa v službi glumimo glivo, samo sa smo kao tam in nekako preguramo prehlad. Če bi un en ostal doma, se v firmi ne bi vsi okužili. Isto je s covidom. Bolje, da bolan ostane doma, kot pa okužit celo firmo. Ker pa je tako zelo nalezljiv, pa smo v tej na pol karanteni. Na gospodarstvu bi se v vsakem primeru poznalo. Z gospodarstvom tako ali tako služijo samo tisti pri vrhu, ostali pa na drobtinicah. Zame ni bilo nikoli recesije. Poznalo se mi je minimalno, 100 evrov gor ali dol. Tko, da uni k jamrate kaj se bo zgodil z gospodarstvom a to ste ene velke živine al kaj? Nehite že jamrat ko ene zdolgočasene sponzoruše, k jim je dec dau nogo. Ste v manjšini. Večini se nam gre, da bomo ohranil zdravje in da bomo lahko še nekaj časa imel starše in stare starše in se družil s prijatelji brez skrbi kdo bo koga okužil.
Za take kot jaz, niso ti ukrepi nič pretirani ampak sprejeti z mislimi na skrb za ljudi ne pa z mislijo na to kater kapitalist ne bo mogu čez poletje za 2 mesca z jadrnico na križarjenje.
Trenutno cvetijo spletne trgovine. Odpieajo se nove tržne niše. Izdelava zaščitnih sredstev. Se bo treba pač mal prilagoditi. Kdo pa je jokal, ko so propadali čevljarji, dežnikarji. Al pa kinodvorano so imele ogromno obiskovalcev, potem pa stagniranje obiska na samo par obiskovalcev na dvorano.
Eni se znamo prilagoditi in nam ne bo hudga, se nam pa gre za preživetje. Eni pa sam jamrate, kako boste zgubil življenje na veliki nogi. Očitno vam ni jasno, kolk ljudi že brez korone žvi iz rok v usta. Za njih ne bo čisto nič drugače, če celo gospodarstvo crkne. Pa ne bo. Pametni, ki zbajo delat denar, bodo hitro na konju. Rajši imam tako naravno selekcijo, kot pa tako, kjer ljudi umirajo v imenu denarja.
Nekaj o tem, zakaj so potrebni ukrepi in kako omejevanje kontaktov vpliva na hitrost sirjenja. Prvi primer je brez omejevanja, drugi za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zmanjsanje in tretji za 75{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zmanjsanje.
[img]https://insajder.com/sites/default/files/630x356_3.jpg[/img]
https://insajder.com/svet/avstrija-gre-po-poti-italije-avstrijska-krivulja-smrti-s-tremi-tedni-zamika-sledi-najhujsi
A jih boš priskrbela vsem?
Lej ne paničari, drž se razdalje, odmiki se od drugih, uporablji rokavice, te se mi zdijo še bolj pomembne od mask in to je to.
[/quote]
Bidoča mati naj ne paničari, hodi na preglede k zdravnikom brez obvezne zaščite, sama se ne zaščiti, žura s komerkoli, bo žurala še z vozičkom, kamor bodo lahko kihali, kašljali, se slinili vsi, dokler…
ne bo malček prvič zbolel. Če bodoča ne bo že prej.
Glej, saj ti nihče ne verjame. Si skrita, strežejo ti spred in zad, od strani, da bi ja bilo vse ok.
Pa si drzneš, pri svojem stanju, folk nadirati, naj ne zahtevajo zaščite, vdaj zase, za svoje???!!!
Ti, hinavka, bedna, ravno ti bi morala biti prva, ki bi vsaj na ta način spodbujala za tisto, kar zahtevaš zase. Predvsem varnost in zdravje.
Ne, ti zase zahtevaš vso komoditeto, živiš v milnem mehurčku, za izpostavljene ljudi te pa briga, dokler ne boš še ti, tvoj bodoči otrok in tvoji, v neposredni ogroženosti.
Hja, punče neumno, s takim tvojim načinom ravno to grožnjo in nevarnost ustvarjaš!
Dj bodi v svojem milnem mehurčku in ne najedi!
Bidoča mati naj ne paničari, hodi na preglede k zdravnikom brez obvezne zaščite, sama se ne zaščiti, žura s komerkoli, bo žurala še z vozičkom, kamor bodo lahko kihali, kašljali, se slinili vsi, dokler…
ne bo malček prvič zbolel. Če bodoča ne bo že prej.
Glej, saj ti nihče ne verjame. Si skrita, strežejo ti spred in zad, od strani, da bi ja bilo vse ok.
Pa si drzneš, pri svojem stanju, folk nadirati, naj ne zahtevajo zaščite, vdaj zase, za svoje???!!!
Ti, hinavka, bedna, ravno ti bi morala biti prva, ki bi vsaj na ta način spodbujala za tisto, kar zahtevaš zase. Predvsem varnost in zdravje.
Ne, ti zase zahtevaš vso komoditeto, živiš v milnem mehurčku, za izpostavljene ljudi te pa briga, dokler ne boš še ti, tvoj bodoči otrok in tvoji, v neposredni ogroženosti.
Hja, punče neumno, s takim tvojim načinom ravno to grožnjo in nevarnost ustvarjaš!
Dj bodi v svojem milnem mehurčku in ne najedi!
[/quote]
Dej butara ne prbiji in ne piš neki o čemr blage veze nimaš. Kako naj ima folk obvezno masko, če mask ni? Zato tud ne morjo bit obvezne. Bolj pomembn ti je da se držiš varnostne razdalje.
Ker imam masko, si jo dam gor če grem nekam v zaprt prostor kjer je več ljudi, drugač ne. Jap, sm šla tud v trgovino brez maske, ker ni bilo tolk folka. Če pa maske nimaš, greš pač brez. Drž se ostalih ukrepov in to ti je to.
Dej butara ne prbiji in ne piš neki o čemr blage veze nimaš. Kako naj ima folk obvezno masko, če mask ni? Zato tud ne morjo bit obvezne. Bolj pomembn ti je da se držiš varnostne razdalje.
Ker imam masko, si jo dam gor če grem nekam v zaprt prostor kjer je več ljudi, drugač ne. Jap, sm šla tud v trgovino brez maske, ker ni bilo tolk folka. Če pa maske nimaš, greš pač brez. Drž se ostalih ukrepov in to ti je to.
[/quote]
niso domov spustili!
[/quote]
Ja lej, imam svoje izkušnje, otroka ki ni smel biti cepljen in veš koliko pametnih nasvetov sem se naposlušala v tem času. Ko je bilo toliko govora o cepivih, zdravniki so govorili naj se ne delamo norca, se je našlo dovolj pametnih ljudi ki niso cepili svojih otrok in so bolezni spet zaokrožile. Ošpice, ki so bile praktično izkoreninjene. In to kar večina doživlja sedaj, ta strah pred neznanim, sem jaz vsako leto parkrat. Veliko je bilo tolažb v smislu kaj pa je to takega. Seveda, zanj mogoče ne, pri otroku s težavami pa se lahko zakomplicira. Pa niso ustavili sveta zanj, če se mi je zdelo da je bolezen prišla preblizu je bil doma. Podvig je bil iti na morje. Kaj če bo moral na wc na črpalki kjer je bil prej kakšen italijan (pri njih je bila moda necepljenja) ipd. Tako da tole – najprej zaščitim sebe da pomagam drugim se v preteklosti ni najbolje izkazalo. Bi rekla da bolj velja – zaščitim sebe da mi nič ne bo.
[/quote]
Evo, glih kar, na Hr en kraj, so
VSEM gospodinjstvom razdelil po par mask in zdej so v tistem kraju za v trgovino… obvezne.
Kakšne maske za gospodinjstva???
Za zdravstveno osebje ni mask!
Delam v domu in nimamo mask!
Nimamo predpasnikov, nimamo nič!
Če bo kdo pozitiven, pravijo, bomo dobili! Ampak a nimajo v Šmarju pozitivnih in prosijo za opremo?
Dogovor je tudi, da bo ekipa delala v izmeni 12 ur in v tem času ne greš na wc, ne greš pit, ne greš jest, ne greš nikamor. Da ne slečeš opreme, ker je potem neuporabna in je ni za naslednjo izmeno.
Da ne govorim, da je že ta oprema neprimerna!!!
A je potem čudno, da je okužb v domovih vse več?
Svetujejo, naj delamo od daleč!
Od daleč, s starostniki, ki jih je treba hraniti, umivati, menjati plenice?
Naj si sami merijo vročino, saturacijo?
A smo vsi na glavo padli?
Zaposleni v intenzivnih enotah s COVID pacienti potrebujejo, imajo primerno zaščito. Upam!Mi ne potrebujemo, ker jih samo negujemo!
Seveda! V stiku pa stalno!
V domovih je itak štala. Tole čakanje na okužbe ne pelje nikamor in je tempirana bomba. Testirati bi morali vse zaposlene v domovih najmanj na dva dni, da se okužba ugotovi takoj, ne ko se pojavijo znaki in je zaposleni okužil že pol doma. Ker je jasno, da bo v domovih največ žrtev. Nobena oprema tega ne bo preprečila, samo zgodnje testiranje. V bolnišnicah ravno tako. Ko si boste vi nadeli opremo ob prvi okužbi, bo že zdavnaj prepozno. Tako kot je bilo v Šmarju.
Tole me je šokiralo.
Kako ne greš na wc12 ur?
In potem se preseravajo z maskami v trgovini.
Ko si boste vi preserat orji naslednjič nadeli masko v trgovimo in za šetanje po cesti, se vprašajte komu ste jo izpulili iz rok in s tem ogrožate okolico, kjer jo nujno potrebujejo.
Vam za vpogled v dogajanje iskrena hvala.
Težko mi je za vas.
Hvala še od nas za vaše delo.
Ostanite zdravi.
Tole me je šokiralo.
Kako ne greš na wc12 ur?
In potem se preseravajo z maskami v trgovini.
Ko si boste vi preserat orji naslednjič nadeli masko v trgovimo in za šetanje po cesti, se vprašajte komu ste jo izpulili iz rok in s tem ogrožate okolico, kjer jo nujno potrebujejo.
Vam za vpogled v dogajanje iskrena hvala.
Težko mi je za vas.
Hvala še od nas za vaše delo.
Ostanite zdravi.
[/quote]
Sram te vas bo za tako pisanje. Kaj pa tisti zaposlena sestra, ki je prej previjala enga starostnika, potem pa šla v trgovino brez maske in tam okužila pol ljudi, ti so prišli domo v vsaki družini potem starostnik in mlade naprej okužili.
Aja, to pa ni problem ali kako?
PA TO PIŠEM ZATO, KER JE V SREDO UMRLA 16 LETNO DEKLE, FRANCOZINJA, PREJ ZDRAVA.
DA VAS NI SRAM.
Ja, rabi zdravstvo maske, jih, TAM JIH RABIJO OGROMNOOOOO, človek gre pa 1 krat na teden v trgovino, pa ne rabi toliko mask, kot tam. 4 maske rabi ena sestra za 8 ur, na dan.
A SEDAJ NAJ SE PA ŠE VSI ZDRAVI OKUŽIMO, ČE SE O ŽE SESTRE OKUŽENE, češ naj imamo empatijo in razumevanje in se še vsi ostali okužimo za brez veze, ker so levičarji in tiste morilke ljudi iz nijz govorile, da smo pripravljeni, medtem ko so maske podarjali v tujino.
16 letno dekle iz Francije, prej zdravo, 21 letno dekle in Britanije, prej zdravo, 39 letna ženska iz Amerike, prej zdrava itd. itd. itd.
A teh ljudi pa nič škoda? A je to za vas, vprašam vas, a je to za vas da mladim nič ni?
Pa vsi ste videli DA SO NA POSNETKIH IZ WUHANA TUDI MLADI OBLEŽALI IN PADALI, TUDI MLADI, TUDI MLADI. … Sedaj se pa vsi delate zabite…. še kar, še karrr
Sram te vas bo za tako pisanje. Kaj pa tisti zaposlena sestra, ki je prej previjala enga starostnika, potem pa šla v trgovino brez maske in tam okužila pol ljudi, ti so prišli domo v vsaki družini potem starostnik in mlade naprej okužili.
Aja, to pa ni problem ali kako?
PA TO PIŠEM ZATO, KER JE V SREDO UMRLA 16 LETNO DEKLE, FRANCOZINJA, PREJ ZDRAVA.
DA VAS NI SRAM.
Ja, rabi zdravstvo maske, jih, TAM JIH RABIJO OGROMNOOOOO, človek gre pa 1 krat na teden v trgovino, pa ne rabi toliko mask, kot tam. 4 maske rabi ena sestra za 8 ur, na dan.
A SEDAJ NAJ SE PA ŠE VSI ZDRAVI OKUŽIMO, ČE SE O ŽE SESTRE OKUŽENE, češ naj imamo empatijo in razumevanje in se še vsi ostali okužimo za brez veze, ker so levičarji in tiste morilke ljudi iz nijz govorile, da smo pripravljeni, medtem ko so maske podarjali v tujino.
16 letno dekle iz Francije, prej zdravo, 21 letno dekle in Britanije, prej zdravo, 39 letna ženska iz Amerike, prej zdrava itd. itd. itd.
A teh ljudi pa nič škoda? A je to za vas, vprašam vas, a je to za vas da mladim nič ni?
Pa vsi ste videli DA SO NA POSNETKIH IZ WUHANA TUDI MLADI OBLEŽALI IN PADALI, TUDI MLADI, TUDI MLADI. … Sedaj se pa vsi delate zabite…. še kar, še karrr
[/quote]Kaj ima to veze s tem, da si ti in tebi podobne avše pokupile vse maske, da jih sedaj ni na razpolago za nujo delo v domovih za starostnike, bolnišnicah in na področjih izbruha.
SRAM NAJ TE BO!