Koliko jih mora še umreti, da bodo maske v trgovinah obvezne
Sram te vas bo za tako pisanje. Kaj pa tisti zaposlena sestra, ki je prej previjala enga starostnika, potem pa šla v trgovino brez maske in tam okužila pol ljudi, ti so prišli domo v vsaki družini potem starostnik in mlade naprej okužili.
Aja, to pa ni problem ali kako?
PA TO PIŠEM ZATO, KER JE V SREDO UMRLA 16 LETNO DEKLE, FRANCOZINJA, PREJ ZDRAVA.
DA VAS NI SRAM.
Ja, rabi zdravstvo maske, jih, TAM JIH RABIJO OGROMNOOOOO, človek gre pa 1 krat na teden v trgovino, pa ne rabi toliko mask, kot tam. 4 maske rabi ena sestra za 8 ur, na dan.
A SEDAJ NAJ SE PA ŠE VSI ZDRAVI OKUŽIMO, ČE SE O ŽE SESTRE OKUŽENE, češ naj imamo empatijo in razumevanje in se še vsi ostali okužimo za brez veze, ker so levičarji in tiste morilke ljudi iz nijz govorile, da smo pripravljeni, medtem ko so maske podarjali v tujino.
16 letno dekle iz Francije, prej zdravo, 21 letno dekle in Britanije, prej zdravo, 39 letna ženska iz Amerike, prej zdrava itd. itd. itd.
A teh ljudi pa nič škoda? A je to za vas, vprašam vas, a je to za vas da mladim nič ni?
Pa vsi ste videli DA SO NA POSNETKIH IZ WUHANA TUDI MLADI OBLEŽALI IN PADALI, TUDI MLADI, TUDI MLADI. … Sedaj se pa vsi delate zabite…. še kar, še karrr
[/quote]A okužila je druge v trgovini zato, ker ni imela maske?
Izstopi iz milnega mehurčka.
A okužila je druge v trgovini zato, ker ni imela maske?
Izstopi iz milnega mehurčka.
[/quote]
A si ti prizadet ali kaj? Virus je aerosolen, kar pomeni, da se 3 ure zadržuje v zraku, v izdihanem zraku! 3 ure v zaprtih prostorih! Dovolj je že, da stoji okuženi za tabo, pa vdihneš zdrak, dovolj je že, da se je slučajno tam nahajala ta oseba, pa vdihneš……
A misliš, da bi bil cel svet okužen tako kot je, če se ne bi tako prenašalo? Od Toma Hanksa, do polovice iranskih politkov, evropskih, britanskega premireja,.. in na desettisoče ljudi?
Jest sem čist zgrožena nad zaostalostjo ljudi. Šok…. Meni ni jasno kaj imajo ljudje v glavi.
Kaj ima to veze s tem, da si ti in tebi podobne avše pokupile vse maske, da jih sedaj ni na razpolago za nujo delo v domovih za starostnike, bolnišnicah in na področjih izbruha.
SRAM NAJ TE BO!
[/quote]
Sram naj bo tebe. Nimam nobene maske, pa bi jih morali vsi imeti. Valda, da se vsi okužimo. Tukaj gor pa propaganda butalcev, da jih ne rabimo, da se vsi okužimo… da nič ni treba narediti…
A si ti prizadet ali kaj? Virus je aerosolen, kar pomeni, da se 3 ure zadržuje v zraku, v izdihanem zraku! 3 ure v zaprtih prostorih! Dovolj je že, da stoji okuženi za tabo, pa vdihneš zdrak, dovolj je že, da se je slučajno tam nahajala ta oseba, pa vdihneš……
A misliš, da bi bil cel svet okužen tako kot je, če se ne bi tako prenašalo? Od Toma Hanksa, do polovice iranskih politkov, evropskih, britanskega premireja,.. in na desettisoče ljudi?
Jest sem čist zgrožena nad zaostalostjo ljudi. Šok…. Meni ni jasno kaj imajo ljudje v glavi.
[/quote]Tudi jest sem zgrožena nad ljudmi in njihovega egoizma.
Natakni si skfander in pokukaj iz svoje zaščitne utice.
res sem zgrožebna nad tvojo zaostalostjo in predvsem z neznanjem.
“Sram naj vas bo”
preberi si POČASI ta prispevek.
[/quote]
Ti pa počasi dojami, kar ti hočemo povedati. Zdravstveno osebje dela s starostniki. Hodi v trgovino (glej spodaj opicijo, da ne hodi on osebno ampak partner), kamor hodijo VSI – ker mora jesti, on in njegova družina. Zdravstveni delavec se okuži v trgovini, kje se pa bo v teh časih, ko je vse zaprto? Gre v dom upokojencev in tam raznaša virus. Ko zbolijo starostniki, ker ti zbolijo prvi, je pa panika in potem folk sprašuje – kako so se starostniki nalezli. Ja, od zdravstvenga osebja so se. In to zdravstveno osebje hodi v trgovino. Če ne hodijo oni pa hodijo bližnji. Glede na prenosljivost virusa, če ga ima en zdravstveni delavec, ga ima njegov partner praktično zanesljivo tudi. En pa hodi v trgovino, če ne prvi, pa drugi. Štekaš, a rabiš podnapise? Ko ti ni jasno kaj ima folk v glavi, ko osnovnih stvari, kot je štetje na roke ne razume.
Ja, zdravstveni delavci morajo biti zaščiteni, samo ne s takimi maskami, kot jih morajo imeti ljudje v trgovini, ker ne nudijo dovolj zaščite za njih. A štekaš? Tolk sem razočarana nad neumstjo ljudi, da nimam besed. Mene so uničili samo zato, ker niso štekali mojih vicev in potem so govorili, da sem nora…. Tako je, ko krettttteeeeennniiii zavladajo. In ni kej, v naši državi vladajo. Od kje toliko butalcev?
Ti pa počasi dojami, kar ti hočemo povedati. Zdravstveno osebje dela s starostniki. Hodi v trgovino (glej spodaj opicijo, da ne hodi on osebno ampak partner), kamor hodijo VSI – ker mora jesti, on in njegova družina. Zdravstveni delavec se okuži v trgovini, kje se pa bo v teh časih, ko je vse zaprto? Gre v dom upokojencev in tam raznaša virus. Ko zbolijo starostniki, ker ti zbolijo prvi, je pa panika in potem folk sprašuje – kako so se starostniki nalezli. Ja, od zdravstvenga osebja so se. In to zdravstveno osebje hodi v trgovino. Če ne hodijo oni pa hodijo bližnji. Glede na prenosljivost virusa, če ga ima en zdravstveni delavec, ga ima njegov partner praktično zanesljivo tudi. En pa hodi v trgovino, če ne prvi, pa drugi. Štekaš, a rabiš podnapise? Ko ti ni jasno kaj ima folk v glavi, ko osnovnih stvari, kot je štetje na roke ne razume.
Ja, zdravstveni delavci morajo biti zaščiteni, samo ne s takimi maskami, kot jih morajo imeti ljudje v trgovini, ker ne nudijo dovolj zaščite za njih. A štekaš? Tolk sem razočarana nad neumstjo ljudi, da nimam besed. Mene so uničili samo zato, ker niso štekali mojih vicev in potem so govorili, da sem nora…. Tako je, ko krettttteeeeennniiii zavladajo. In ni kej, v naši državi vladajo. Od kje toliko butalcev?
[/quote]
Smo dali veliko predlogovv kako ne bi bilo treba ”hodit v trgovino”, kar bi bilo itak najbolje za vse. Pa niti tukaj neke širše podpore ni bilo, ne od prodajalcev ne ood kupcev.
Kako pa veš ?
Si bila tam zraven ?
Poleg tega se ni zaprla cela Kitajska, kot se pri nas zapira cela država. A zastopiš razliko ?
Podobno, kot, če bi pri nas izolirali le recimo eno srednje mesto. Ostala država pa bi naprej normalno funkcionirala. Pri nas pa je CELA država v karanteni in bo nastradalo vso gospodarstvo.
Problem vas paničarjev je ravno to, da ne uporabljate razuma. In če nas vodijo nerazumna dejanja in ideje, potem to ni nič dobrega za družbo.
[/quote]
In kako veš ti? 🙂
Wuhan ima, če se prav spomnim okoli 16mio prebivalcev. 16.000.000. Slovenija komaj 2mio. In pri njih je šlo z disciplino in trdo roko, pa nas 2 mio ne bi zmoglo?
Saj v tem je pa ves štos: zdržimo slab mesec na ostro in imamo potlej mir. Če pa se abervezniki brezvestno sprehajajo in ne upoštevajo pravil, se bo pa situacija zavlekla. Imam pa že raje 1 mesec ali 2, kot pa pol leta in več tistoč nepotrebnih prezgodnjih smrti, ki bi jih lahko preprečili.
Ja lej, imam svoje izkušnje, otroka ki ni smel biti cepljen in veš koliko pametnih nasvetov sem se naposlušala v tem času. Ko je bilo toliko govora o cepivih, zdravniki so govorili naj se ne delamo norca, se je našlo dovolj pametnih ljudi ki niso cepili svojih otrok in so bolezni spet zaokrožile. Ošpice, ki so bile praktično izkoreninjene. In to kar večina doživlja sedaj, ta strah pred neznanim, sem jaz vsako leto parkrat. Veliko je bilo tolažb v smislu kaj pa je to takega. Seveda, zanj mogoče ne, pri otroku s težavami pa se lahko zakomplicira. Pa niso ustavili sveta zanj, če se mi je zdelo da je bolezen prišla preblizu je bil doma. Podvig je bil iti na morje. Kaj če bo moral na wc na črpalki kjer je bil prej kakšen italijan (pri njih je bila moda necepljenja) ipd. Tako da tole – najprej zaščitim sebe da pomagam drugim se v preteklosti ni najbolje izkazalo. Bi rekla da bolj velja – zaščitim sebe da mi nič ne bo.
[/quote]
Sama sem eden tistih “otrok”, ki zaradi zdravstvenih težav v mladosti, nisem cepljena za vse. Doma imam pa kroničnega srčnega bolnika. Lepa kombinacija kajne:)
Zaščitiš sebe, da si lahko polno funkcionalna, ker le taka lahko pomagaš otroku, staršem, ….
Lep primer: Najprej kisikovo masko natakneš sebi, da lahko pomagaš drugim. Če boš ti v nezavesti, ne pomagaš nikomur, si le še dodaten problem.
Ne morem verjet.
Popolnoma ste ne poučeni.
Grem v naravo in srečam žensko z masko To bo hodila še sigurno celo uro, ker se mora še vrnit v dolino.
Namesto da se navdiha svežega zraka ona naokoli z masko.
Ljudje vozite z masko nepotrebno. S to masko greste v trgovino in tudi če greste je to predolgi termin da jo imate na, sebi.
To niso heci, okužbo dihal boste staknili.
Poučite se o uporabi maske.