Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis KOLIKO KNJIG PREBERETE

KOLIKO KNJIG PREBERETE

Zivjo vsi knjigoljubi!

Zanima me koliko knjig priblizno na leto preberete. Jaz sem ravno prestela koliko sem jih prebrala letos in sem prisla do 22. Ker nimam obcutka, a je to veliko ali ne, me zanima kako je s tem pri vas. Ali jih berete vec na enkrat in koliko?
Lp, Kaja

Knjige berem zelo kampanjsko. Kakšen mesec nič, potem pa en teden skupaj, eno knjigo na dan ipd. Na leto preberem okoli 50 knjig, večinoma v poletnem času in ob praznikih. Ta vikend sem prebrala 3 knjige, na mah. Zdaj me čakata še dve, potem bom pa morala na žalost malo prenehati. Šlužbene in študijske obveznosti.

Pravzaprav preberem ogromno knjig – tudi vec kot 5 na teden. Sluzbena dolznost in velika ljubezen do knjig. Koliko to znese na leto…se mi ap ne da racunat.
Lp!

jaz ki sem študentka in še delam zraven skoraj vsak dan preberem na mesec eno knjigo (knjige za študij ne štejem zraven)
mam knjižno polico polno polno polno zanimivih knjig ampak ni časa… ko bom diplomirala jih bom vse prebrala, komaj čakam… do takrat šlo pa še bolj po polžje

Dvakrat na teden grem v knjižnico in vzamem povprečno po dve knjigi naenkrat.
Pa mi dostikrat zmanjka branja in če ne utegnem spet v knjižnico, si pomagam z že prebranimi knjigami iz družinske knjižnice, ki je kar zajetna. Večino knjig, ki so mi posebno ljube sem že večkrat prebrala in vedno najdem v njih kaj novega. Zanimivo je, kako v različnih obdobjih življenja različno dojemaš vsebino knjige in njeno sporočilo.

Povprečno na leto 20. Zdaj me zelo mikajo kriminalke, Colin Dexter (inšpektor Morse), Aleksandra Marinina in podobno.

Se pa strinjam z Mitko. Nekaj knjig (Stela Termogen, Mostovi Madisona …) vedno znova, skoraj vsako leto enkrat, vzamem v roke, saj so mi posebno ljube. Vedno jih drugače berem, odvisno od življenjskega obdobja.

Lep pozdrav.

Jaz sem pa na istem kot Mateja, sploh nimam časa ob študiju in delu prebrati vse tisto, kar si želim, si pa zato nenehno delam razne spiske knjig, ki bi jih rada prebrala. Ko bo čas… Sicer pa študiram same s književnostjo povezane stvari, tako da je tudi moja študijska literatura dostikrat leposlovje. Vsaj nekaj. 😉

Nekaj mi pri vaših odgovorih ni jasno… Nočem nikogar kritizirat, da ne bo kdo narobe razumel, ampak enostavno mi ni jasno, kako lahko človek prebere 5 knjig na teden pa 3 na vikend itd. Kakšne knjige pa berete?? Ali jih samo preletite ali pa imate toliko časa?? Ker če si hoče človek vzeti čas za dobro knjigo in se poglobiti vanjo pa še od nje kaj odnesti, mi nihče ne bo rekel, da jo lahko prebere v enem dnevu. No, ali pa sem jaz čudna, kar je tudi možno. 🙂
Resnično se mi pa zdi, da knjige, prebrane v enem šusu, ne pustijo nobenega pravega vtisa, ker ti pač ni treba nič razmišljat, ampak samo bereš…

Drugače pa jaz preberem v povprečju okrog 10 knjig na leto. Čisto odvisno. Berem pa najraje zvečer v postelji, ko imam popoln mir. Samo ta malo lučko si prižgem in sem že v drugem svetu. 🙂

Lep pozdrav!

nekje med 30 in 40 na leto

Okrog sto – kaki dve na teden. Pa preveč revij!!!

Včasih si sposodim knjigo za katero sem prepričana,da mi bo všeč in komaj čakam, da jo vzamem v roke. Dostikrat sem potem razočarana, ker kar ni po mojem okusu. Takrat res berem bolj površno in jo čimprej spet vrnem v knjižnico. Knjižničarki sem zadnjič priznala, da včasih vrnem kakšno knjigo skoraj neprebrano nazaj. Pa mi je rekla: “Veste, vsak bralec ima pravico knjigo tudi NE prebrati! To smo imeli nekaj časa celo napisano in obešeno tule na steni!”
Tako, da je bistvena razlika med vzeti knjigo in jo potem tudi prebrati…In številka
temeljito prebranih knjig je tako precej manjša. LP

Mitka,
dobro je povedala ta knjižničarka, prav nasmejala sem se ob tem!
si iz ljubljane? v katero knjižnico pa hodiš?

Draga resna, morda imava še celo isto knjižničarko? Se mi zdi, da si tudi ti 60 km severozahodno od Ljubljane? LP

ja res sem, kako si pa to ugotovila?

Hej!

Sem zelo velika ljubiteljica knjig,doma jih imam ogromno,letos sem v dveh tednih prebrala šest knjig,ne morem nehati,kr berem.poleti pa sploh.Dugače pa ne štejem koliko jih na leto preberem.Mislim pa, da je 22 knjig v 12 mesecih nekaj povprečnega.

ariel

Tu na forumu se vse izve….Hecam se. – Se spomniš, ko te je Ponca poslala v čisto drug konec Slovenije, ko si ji povedala od kod si? Veš, da sem “porajtala”
da imam sorojakinjo tukajle; ko pa izgleda, da nas je z našega konca bolj malo.
Prav lepo pozdravljena!

Uf,blazno veliko berem.Tako med 100-200 na leto bi rekla

Enako kot Pupa, med 100 in 200 knjigami letno….

LP

Ko boš diplomirala, ti bo gotovo zmanjkalo časa, ker bodo na vrsti drugačne zadeve!
LP

Jaz računam, da bom ravno takrat imela čas…

no, tole je bil pa tak odgovor, kot bi ga sama napisala…zelo in še enkrat
zelo se strinjam…kako že pravijo, da je smisel v kvaliteti, ne kvantiteti…
lep pozdrav Kleopatra

Zadnja leta jih preberem kakih 60 na leto, medtem ko sem v “šolskih” časih prebrala 2 do 3-krat več knjig. Najbrž bi jih lahko prebrala več, pa sem nekoliko izbirčna – najbrž v lastno škodo. Se pa občasno lotim kakega romana v angleščini, kar mi vzame malce več časa, kot knjige v slovenščini.

Vsekakor pa mi je ljubše branje knjig kot gledanje filmov. No, skoraj vedno.

Na leto… to bi bolj težko določil…
No, moja standardna hitrost je cca. eno do dve na teden. Čist odvisno koliko časa mi ostane v večernih uricah.

lp,
C.

--well over madness horizont and accelerating

Brez skrbi da sem ze kaj drugega in vecjega naredila kot diplomirala.

mnogo strokovnih, 0 leposlovnih

New Report

Close