Koliko kvasa imate doma?
Tako jaz pečem že nekaj mesecev. Skoz s svojim ostankom testa. Res pa je, da pečem vsak dan. Ko se navadiš, gre komot.
Droži pa meni niso ok, ker pečem s pirino moko.
[/quote]
Zdrožmi lahko pečeš z bilokatero moko. Mi smo eksperimentirali že čisto z vsem, še največ pa jih mešamo. Vedno pride nekaj drugačnega, ampak vedno nekaj dobrega. Tudi žemljice, pa malo slajše stvari. In kruh ostane bistveno dlje svež.
Tako jaz pečem že nekaj mesecev. Skoz s svojim ostankom testa. Res pa je, da pečem vsak dan. Ko se navadiš, gre komot.
Droži pa meni niso ok, ker pečem s pirino moko.
[/quote]
Tudi jaz vedno pečem z ostankom. Imam še eno pakiranje suhega kvasa za vsak slučaj. Več ne rabim. Drugače je pa v našem malem Šparu ( okolica Ljubljane) svežega kvasa dovolj.
Pa še tisti ki se napihuje s 100 vrečkami kvasa. Nekateri se kljub krizi z virusom res niste nič naučili. Materializem furate naprej pa če prav s kvasom.
Jaz imam v hladilniku kilo kvasa, v skrinji pa še 7 kil.
Kupila sem tudi 460 kg razne moke, tako da smo vsaj za nekaj časa preskrbljeni.
Smo pa tričlanska družina.
[/quote]
že dolgo se nisem tolko nasmejala. Tolko moke mi ne porabimo v treh letih pa smo 4 in se kruh peče 2-3 krat na teden, da o kvasu sploh ne izgubljam besed. A mate pekarno?
10 enoporcijskh kock Fala zamrznjenih, pa cca. 10 vrečk suhega v vrečki. Pečem kruh tedensko. Z drožmi ne pacam, se mi ne da tega početi – zdravo in bio gor ali dol. Če mi pa zmanjka kvasa, uporabim v sili tudi pecilni prašek- prav lepo rata, sploh tamlečni kruh, ali pa vinski kamen ( ga tudi imam v vrečkah na zalogi).
Jaz imam v hladilniku kilo kvasa, v skrinji pa še 7 kil.
Kupila sem tudi 460 kg razne moke, tako da smo vsaj za nekaj časa preskrbljeni.
Smo pa tričlanska družina.
[/quote]
Tudi jaz sem pravkar iz Mercatorja prinesla 10 zavitkov po 500g in 50 zavitkov po 42g….
Malo so me čudno gledali, ampak se ni nihče upal komentirati! Dokler so izdelki v prodaji količinsko ne sme biti omejitve.
Ma odvisno od obdobja, sem tudi jaz svoje case ogromno testenih zadev pekla (kruh, bombete, pletenke …),polnozrnate v glavnem ali pa ajdove. In dnevno pokonzumirala. Sedaj pa je to sem pa tja . ..
Folk je pa sedaj doma, dela tudi psihoza, da se nam lahko obeta pomanjkanje …
P.s.: vceraj me je razveselil pogled na sokupce, ki smo bili precej sprosceni, varno sprosceni, tako da me vse skupaj navdaja z lepim obcutkom, da bo kmalu vse po obicajnem …
Ma odvisno od obdobja, sem tudi jaz svoje case ogromno testenih zadev pekla (kruh, bombete, pletenke …),polnozrnate v glavnem ali pa ajdove. In dnevno pokonzumirala. Sedaj pa je to sem pa tja . ..
Folk je pa sedaj doma, dela tudi psihoza, da se nam lahko obeta pomanjkanje …
P.s.: vceraj me je razveselil pogled na sokupce, ki smo bili precej sprosceni, varno sprosceni, tako da me vse skupaj navdaja z lepim obcutkom, da bo kmalu vse po obicajnem …
[/quote]
Zgleda da res psiha dela ljudem. Jaz sem tudi opazila v trgovini da ne upajo kupovat zelenjave tud tisti pakirani se izogibajo.