Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko let povprečno zdrži hladilnik?

Koliko let povprečno zdrži hladilnik?

Mogoče kdo ve koliko let naj bi zdržal hladilnik? Mi ga imamo 8 let, ampak se je nekej pokvaril. Kompresor dela bolj poredko kot bi moral, v hladilniku je 10°C, v zamrzovalni omari nad njim se je vse odtalilo 😟. Se splača klicat serviserja, čeprav je garancija potekla? Aja, je pa Gorenje.
Hvala za odg.

Gorenjski kupljen leta 98 dela bp,ima dva kompresorja, whirlpoolov je star 13 let tud bp enojni kompresor, sreco imas da je gorenje, nad deli niso dragi, odvisno sl ti je kompresor vsekal, lshko da manjka zgol hladilni plin, pac poravilo lahko gre do 200 eur zdaj pa presodi, das za pop 200 eur al pa jurja za nov hladilnik, s tem da zdaj so to hisense in so vrhunski hladilniki

Naš je star 20 let. Do pred kratkim je delal brezhibno. Sedaj pa preveč hladi. Odprt je na min, a v predalih sadje in zelenjava zmrzneta v parih dneh. Ne vem, kaj bi bilo. Najbrž se ne splača popravljat.

Sj to je kr ne vemo kj naj zdaj, al novega al pokličemo servis. Verjetno je vseen bolje, da kupimo kar novega? Kompresor je drag, če je ušel plin je tud prek 100 € kolkor vem…. Res nea vem kj naj…🤔

Odtajaj ga in na novo vklopi. Mogoče bo spet o.k. Sicer pa novega.

Tesnila

Če lahko , kupi nov hladilnik ( na obroke ). Nov ( visok ) hladilnik se lahko dobi že od 500 do 600 evrov itd.( popusti ) . Servis (delo) ni več poceni in rezevni deli , če jih še imajo ,so tudi dragi . Pri starem hladilniku , je samo še vprašanje časa, kdaj se bo še kaj pokvarilo.
Po telefonu vprašaj servis , koliko bi računali popravilo.
Pravijo, da hladilnik lahko zdrži cca 10 do 15 let, odvisno od kvalitete vgrajenih delov in serviser ponovno lahko napolni plin.

Nimam pojma koliko je povprečno – a našemu teče 13-to leto in je vse OK. Pri starših je isti že 22 let in mu tudi še nič ne manjka, crknila je samo zmrzovalna omara stara, 25 let.

Zamenjat termostat.
Mehanski, bimetalni termostat je kakšnih 10 evrov.

Ta tvoj hladilnik ima verjetno stari freon plin. Ki je strupen. Zato sploh nimas kaj velik za razmisljat o nakupu novega hladilnika. Gorenje nudi zastonj prevoz za kupljene izdelke v vrednosti nad 30 €.

Naš Whirlpool je star 18 let in v vseh teh letih nikoli nič narobe.

Toliko star hadilnik požre mnogo preveč elektrike, a ti to še ni jasno?

Tudi v 20ih letih je šla hladilna tehnika precej naprej. OK, ti kar plačuj višji račun za elektriko po nepotrebnem še naprej 🙂 Važn, da imaš “retro” 20-letni hladilnik; oldtajmer 🙂

Toliko star hadilnik požre mnogo preveč elektrike, a ti to še ni jasno?

Tudi v 20ih letih je šla hladilna tehnika precej naprej. OK, ti kar plačuj višji račun za elektriko po nepotrebnem še naprej 🙂 Važn, da imaš “retro” 20-letni hladilnik; oldtajmer 🙂
[/quote]

Tehnika je šla naprej, kvaliteta je šla nazaj.

Hjooj,jst za mojga molim da bi še čimdlje zdržal,pa verjetno ne bo. Je star 14 let. 2007 sem ga dobila. Presenetljivo dolgo dela,glede na to da je od Bekota. Takrat ko smo to kupovali je veljal Beko za slabo znamko.. kaj pa vem.. mah,slej ko prej bo crknu,to vem. Je že kr star. :((

Bosch 19 let. Verjetno res več elektrike porabi, ampak ne razumem razumem razmišljanja, da naj ga kar zavržemo. Saj to tudi obremenjuje okolje, mar ne.

Prihranek elektrike ko odšteješ ceno novega bi bil po 10 letih, čez toliko let bi pa že crknil tudi novi. Vozi miško dokler se da!

Tehnika je šla naprej, kvaliteta je šla nazaj.
[/quote]

Točno tako. Če je res dober, bo tudi zelo drag. Skoraj nabolj je kupit najcenejšega za 250-400€ in čim daljšo garancijo. 5 let je skoraj nuja.

Gorenje jaz sploh ne bi popravljal. Zelo slabe izkušnje. (Zamenjava 30let starega boljerja za podoben novejši model…crkne po 3 mesecih. Servis zanič popravil).

Tudi sušilec, ko smo po X letih menjali… novi Candy je sama plastik fantastik. Starega sva 2 komaj nesla, novega bi pa en sam. Varčujejo na materialih.

gorenje servis je ratal hudičevo drag……..za ene 300 € dobiš že basic beko če daš stotak 2 zravn lahk pričakuješ še nofrost, inverter

moje mnenje ..jaz ga ne bi dal popravt

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Imeli Gorenje 27 let. Prvo popravilo je bilo takoj, saj ni imel plina. Seveda v garanciji. Potem pa je delal pb. Ko je lani crknil, sem mu rekla hvala in naročila najcenejšega ustreznih dimenzij na netu. Smo pa enkrat testirali porabo in ni bilo računice, da bi zaradi tega menjali. Pa tudi z menjavo obremenjuješ okolje.

Hvala za odgovore. Bomo kupili novega, pa čeprav ima šele 8 let. Ne vem pa kako lahko vam zdrži 20+let, no, verjetno je mal odvisno tudi od sreče. Hvala 🙂

Stari so zdržali 20 let zato, ker “elekotrnika” še ni bila “potrošniško naravnana” na določeno število ciklov, v tnapr. 5ih letih, kolikor je ponavadi tovarniška garancija, ponekod pa samo 2 leti :))))))

Tako je to danes. Zato , da kupec zagotavlja vrtenje proizvodnih trakov in praznjenje skladišč. To je to….

Osebno dokupim tisto garancijo “se zgodi” za ene 7 let je max. in se je že pri hladilniku za 1400 EUR ( ameriški dvokrilc) zgodilo, da so še v času te garancije zamenjali za popolnoma novega – potem pa je spet bila doplačana ta garancija. V 7ih letih zamortiziraš 1400, zagotovo.

Imam am.hladilnik Gorenje in mi ne kaže ko je zaprt nič temperature na ekranu.. Je to normalno?.. Pa še to, kako naj ugasnem ikono za filter, ker ne bomo menjali ga pred poletjem.. Hvala.

Elektronka displeja za to je šla – ponavadi zamenjajo celo krilo vrat, ker je v njih elektronka z displejem. Vsaj pri našemu je bilo tako – je bil pa še v garanciji, tako da je bilo free of charge.

Ko odpremo hladilnik, se pokaže temperatura na ekranu.. Verjetno pol ki šel display?

Sezorika na displeju – samo displeja nikakor ne menjajo, ne šraufajo ven iz vratnega krila, ker je pri večini tako narejeno, da se to ne da vem dobit – zamenjajo celo krilo vrat… Npr. Beko, LG, Gorenje ipd.

New Report

Close