Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koliko mesa (čevapčičev) na osebo

koliko mesa (čevapčičev) na osebo

Pripravljamo piknik in bo treba v nabavo.

Na pikniku bo cca 20 ljudi.

Kako se naj organiziram – koliko potrebujem mesa (čevapčiči, kotleti, kakšna hrenovka), da bo glih prav (da ne bo preveč in ne premalo)?

Torej koliko mesa gre na osebo? Hvala

Nas je bilo danes šest in smo zmazali: 1 kg čevapčičev, 6 kotletov, 10 perutničk. Če ste približno podobno ješči, pa samo seštevaj…

Pa lepo se imejte!

Ca. 20 dag na osebo, če pa imate kakšnega, ki rad več poje, pa še malo dodaj.

2o dag je absolutno premalo. Minimalno 30 dag, če so to odrasle osebe.

menda bojo jedli še kaj drugega kot meso?!? jaz imam sicer pečenje iz žara rada, ampak pojem manj kot 20 dag;)

5 kg mesa za 20 ljudi bi moralo biti dovolj

25 – 30 dag na osebo bi moralo biti dovolj, če bo trajalo celo popoldne, pa če boste mešana družba pa če bose mel še kruh pa paradajz in ajvar pa tak.
Jaz se vedno tako pripravljam na piknik in seštevam količine (čeprav kupim nabodala, pa čevap, pa kriminateljce, pa perutke) skupna količina mesa ne odstopa od zgoraj navedenih okvirjev. Otroke do 10. leta štejem za pol ali manj odrasle osebe, kasneje pa malo več.
Če se bojiš, da bo za koga kaj zmanjkalo, potem raje zmanjšal različne opcije mesovja (naj te ne zavede – ta bi jedel to, oni drugo, nazadnje pa vsi nosijo domov “za psa”). V osnovi potrebuješ čevape in hrenovke (zaradi otrok), ostalo pa je lahko kakšna malenkost za tiste, ki res ne morejo brez (npr. za tasta pač kupim en kriminateljc pa basta).

Pogoja za to sta dva:
a) da ljudje ne komplicirajo, če ni njihovega, pač vzamejo, kar je na voljo
b) ti se ne smeš bati, da bodo govorili o tebi, da nisi prava gostiteljica (pač jim moraš povedati, da je mesa ravno prav in da ne padaš na fore iz reklame za TUŠ).

Pa še nekaj sem ugotovil: so ženske prejšnja leta delale eno pa drugo solato pa ne vem še kaj. smo nazadnje družno ugotovili, da je najboljš čevap in paradajz (kar narezan, ne v solati) in čebula in stvar je čisto O.K.

Najboljše žurke so takrat, ko se najmanj komplicira. Če kompliciraš, nisi sproščen = ni žurke. V nulo zrihtana hrana je le eden izmed (manj pomembnih) faktorjev piknika.

Toliko, na osnovi kar nekaj dobro izvedenih piknikov.

Zame nič. 🙂 No, en nasvet: če niste prepričani, da so vsi mesojedci, poskrbite tudi za morebitne vegetarijance. Sem že bila na piknikih, na katerih razen kruha in ajvarja ni bilo nič užitnega zame.

Zanimivi odgovori

Vsem hvala in lep dan…

Točno tako kot piše modri dirkač.

New Report

Close