koliko mesa (čevapčičev) na osebo
25 – 30 dag na osebo bi moralo biti dovolj, če bo trajalo celo popoldne, pa če boste mešana družba pa če bose mel še kruh pa paradajz in ajvar pa tak.
Jaz se vedno tako pripravljam na piknik in seštevam količine (čeprav kupim nabodala, pa čevap, pa kriminateljce, pa perutke) skupna količina mesa ne odstopa od zgoraj navedenih okvirjev. Otroke do 10. leta štejem za pol ali manj odrasle osebe, kasneje pa malo več.
Če se bojiš, da bo za koga kaj zmanjkalo, potem raje zmanjšal različne opcije mesovja (naj te ne zavede – ta bi jedel to, oni drugo, nazadnje pa vsi nosijo domov “za psa”). V osnovi potrebuješ čevape in hrenovke (zaradi otrok), ostalo pa je lahko kakšna malenkost za tiste, ki res ne morejo brez (npr. za tasta pač kupim en kriminateljc pa basta).
Pogoja za to sta dva:
a) da ljudje ne komplicirajo, če ni njihovega, pač vzamejo, kar je na voljo
b) ti se ne smeš bati, da bodo govorili o tebi, da nisi prava gostiteljica (pač jim moraš povedati, da je mesa ravno prav in da ne padaš na fore iz reklame za TUŠ).
Pa še nekaj sem ugotovil: so ženske prejšnja leta delale eno pa drugo solato pa ne vem še kaj. smo nazadnje družno ugotovili, da je najboljš čevap in paradajz (kar narezan, ne v solati) in čebula in stvar je čisto O.K.
Najboljše žurke so takrat, ko se najmanj komplicira. Če kompliciraš, nisi sproščen = ni žurke. V nulo zrihtana hrana je le eden izmed (manj pomembnih) faktorjev piknika.
Toliko, na osnovi kar nekaj dobro izvedenih piknikov.