Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Koliko mesa, katere kose, za kako dolgo, lahko damo v zamrzovalnik s 40 litri prostornine?

Koliko mesa, katere kose, za kako dolgo, lahko damo v zamrzovalnik s 40 litri prostornine?

Vprašanje je v naslovu, gre za tak hladilnik, ki ima zamrzovalnik 45 litrov.
Zanima me, koliko zmrznjenega mesa lahko kupim in hranim v njem?

evo tak zamrzovalnik :

https://www.mimovrste.com/prostostojeci-kombinirani-hladilniki/amica-kombinirani-hladilnik-fd2283x

Kaj pa pomeni tole :

Neto prostornina zamrzovalnika: 45 l
Zamrzovalna zmogljivost: 2 kg / 24 ur

Torej lahko 2 piščanca po 1 kilo notri hranimo samo 24 ur al kaj? To ja ni zamrzovalnik…

Koliko časa torej lahko notri hranimo zmrznjene ribe in drugo?

Hvala za kaki odgovor, če kdo ve.

Zamrzovalna zmogljivost: 2 kg / 24 ur
pomeni, da ti 2 kg vsebine zamrzne v 24ih urah :S

Zdaj, ko to veš, predvidevam, da večina tvojih vprašanj odpade?!

Zamrzovalna zmogljivost pove, koliko svezih zivil (ohlajenih iz hladilnika) lahko das naenkrat zamrzovat, ne da bi se temperatura zamrzovalnega dela prevec dvignila in pokvarila tisto, kar je ze notri. In pa, da se na novo nalozena zivila dovolj hitro zamrznejo. Torej lahko das not 2 sveza piscanca po kilo, pa spet jutri dodas 2 piscanca in pojutrisnjem dodas 2 piscanca, ne pa vseh 6 naenkrat, ker bi se prepocasi zamrznili. Ko je enkrat zamrznjeno, je lahko shranjeno dalj casa.

Koliko casa lahko imas posamezna zivila shranjena, je odvisno od temperature zamrzovalnega predala in od vrste zivil. Poisci na netu tabele za zamrzovanje. Odvisno je seveda tudi od tega, kolikokrat odpiras vratca, kako dolgo so odprta, kolikokrat zlozis sprednje stvari ven, da prides do necesa, kar je bolj zadaj itd. Vse to skrajsa cas shranjevanja.

Cisto iz prakticnih razlogov ti svetujem, da pogledas se ponudbo hladilnikov, ki imajo zamrzovalni del spodaj.
1. Iz hladilnika jemljes stvari pogosteje in se ni treba tolikokrat sklanjati v spodnje police.
2. Spodnji zamrzovalniki imajo vecjo prostornino in 2 ali 3 izvlecne kosare, ki so bolj pregledne, tako da ni treba zlagati stvari ven in spet nazaj not.

Žival je mrtva. Vseeno je ali je crknila ali so jo ubili. Mrtva je, crknjena, torej je crkovina. Date jo v zamrzovalnik, še vedno je crkovina. Pač zamrznjena crkovina. Res me čudi, kako lahko to jeste? Ogabno.

Glej, sej sem probala zadnjič živega ptiča požrt, pa je tako vdelaval, da sem še zdaj vsa pokrampana. Ni jim najbolj všeč, po moje je tud za kure lažje, če jih daš mrtve v pisker.

Kaj kdo ve, koliko prostornine mi zavzame 1 piščanec v 45 litrskem zamrzovalnku?

O, hudiča, glih tolk kot v 30- ali 100-litrskem zamrzovalniku.
Drugače pa greš v trgovino, kupiš piščanca, ga neseš v trgovino, kjer prodajajo belo tehniko, postaviš v zamrzovalnik (45-litrski) in imaš točno predstavo.

Torej piščanci imajo po 1 kilo ali več. ..
Zamrzovalnik je naslikan zgoraj v uvodnem postu, piše da ima 45 litrov,
ampak zgleda da noter ne gre veliko mesa!
Zanima me, koliko!

Ampak bi vsaj rada vedela, kolko mesa lahko noter stiščim!
Saj pa ne morem na pamet kupovati piščancev da vidim, koliko jih noter gre. hehehe
Naj jih pol nazaj v trgovino nesem, ali kaj? V trgovini pa mi tud ne bo dovolili preskušati in nositi vseh teh crknjenih piščancev na oddelek za belo tehniko!

Meso vedno kupujem sproti.Ga je povsod dovolj.

Ko smo kupovali nov hladilnik, sem hodila po trgovinah s pekačem in metrom, da vidim praktično in da izmerim, če gre pekač v hladilnik…
Verjemi, da ne bi bila prva s piščancem v trgovini z belo tehniko.
Mislim, zdaj, tebi je pomemben piščanec v zmrzovalniku… A pojedla ga ne bi? Ne vem, no, ampak če ti je tako pomembno, koliko piščetov spraviš v zmrzovalnik, sklepam, da jih tudi poješ, torej tistega kupljenega za mero lepo odneseš domov in spečeš, zakaj bi ga vračala v trgovino?
Če ti je pa že tako hudo bed nosit okoli piščanca, vzameš meter, ga izmeriš, potem pa izmeriš zamrzovalnik in preračunaš. Menda ti matematika toliko nese?
Ali pa, vzameš doma piščanca iz skrinje, poiščeš kakšno škatlo ali kako drugo stvar enakih mer in to neseš s sabo v trgovino za pomerit skrinjo.

Mal iznajdljivosti v življenju zna kar koristit.


Zelo težko. Če jo rukneš v pečico ali pa jo drugače termično obdelaš, je pa lahko enkratna:-))


Zelo težko. Če jo rukneš v pečico ali pa jo drugače termično obdelaš, je pa lahko enkratna:-))
[/quote]

Seveda jo lahko rukneš v pečico, potem ješ pa pečeno crkovino. V čem je razlika? še vedno je crkovina 😛

Ne resno, glej, ne delam se norca ampak čisto zares sprašujem ali vam nikoli ne pade na pamet, da v bistvu jeste crkovino? Meni se želodec obrne že samo v trgovini, ko vidim vsa tista razstavljena razkosana trupla, ne vem no, saj vam ne branim, da to jeste, samo čudim se…

Sicer res, da zdaj prodajajo neko zivo solato, a ko jo odrezes, ji vzames vir zivljenja in pojes mrtvo rastlino.
A rastline niso ziva bitja?
So manjvredne, ker so manj razvite?

Seveda jo lahko rukneš v pečico, potem ješ pa pečeno crkovino. V čem je razlika? še vedno je crkovina 😛

Ne resno, glej, ne delam se norca ampak čisto zares sprašujem ali vam nikoli ne pade na pamet, da v bistvu jeste crkovino? Meni se želodec obrne že samo v trgovini, ko vidim vsa tista razstavljena razkosana trupla, ne vem no, saj vam ne branim, da to jeste, samo čudim se…
[/quote]Jp, če bi jedlo meso, ne bi ti imelo skisano betico in kronično zeleno drisko, kot je vidno iz tvojega pisanja…..jaaaaoooo, ne moreš verjet😁Da boš pa naredilo uslugo vsem živim bitjem, se pa odpovej hrani v celoti, ne?

Piščanec za pomerjanje se mi zdi dosti manj čuden kot to, da je nekdo pripravljen plačati 300 eur za stvar, ki je niti ne premeri, niti ne ve, če bo služila tako, kot je bilo zamišljeno. Ampak ok, vsak po svoje. Razen če čakaš na pošiljko domačih piščancev in ti ni za kupovat v trgovini.

Za predstavo: mikrovalovne pečice imajo prostornino okrog 25 litrov. Tvoj predal bo torej velik približno za dve mikrovalovki. Imaš kje možnost pomerit piščanca in mikrovalovko?

Prav veliko piščancev v taki predal ne boš spravila. Mogoče kakih 10, odvisno od velikosti in če res lepo zlagaš. Sploh če misliš pustiti cele. Razkosane ali vsaj razpolovljene se da lepše zložit. Pa še to računaj, da zamrznit še nekako gre. Ko so enkrat zamrznjeni in trdi, pa ko prvo stvar vzameš ven, nikoli več ne zložiš nazaj enako, kot je bilo. Tako da še enkrat predlagam, da pogledaš še po hladilnikih z zamzovalnikom spodaj. Razen če imaš hladilnik že doma in te zdaj samo skrbi, koliko piščancev lahko naročiš.

Seveda jo lahko rukneš v pečico, potem ješ pa pečeno crkovino. V čem je razlika? še vedno je crkovina 😛

Ne resno, glej, ne delam se norca ampak čisto zares sprašujem ali vam nikoli ne pade na pamet, da v bistvu jeste crkovino? Meni se želodec obrne že samo v trgovini, ko vidim vsa tista razstavljena razkosana trupla, ne vem no, saj vam ne branim, da to jeste, samo čudim se…
[/quote]

Ah, nimaš kaj, al pa ko vidiš v trgovini odpadke rastlin, razne plodove, ki jih rastline odvržejo, mi pa te odpadke poberemo in jemo paradjze, jabolka in orehe…

Jp, včeraj rojene stare babe sprašujejo koliko gre v 40 litersko kanto in uporaba hladilnika je za njih neobvladljiva znanost….ne moreš verjet, kje so ta bitja do sedaj živela?

Seveda jo lahko rukneš v pečico, potem ješ pa pečeno crkovino. V čem je razlika? še vedno je crkovina 😛

Ne resno, glej, ne delam se norca ampak čisto zares sprašujem ali vam nikoli ne pade na pamet, da v bistvu jeste crkovino? Meni se želodec obrne že samo v trgovini, ko vidim vsa tista razstavljena razkosana trupla, ne vem no, saj vam ne branim, da to jeste, samo čudim se…
[/quote] V bistvo je to tvoj problem. Jaz ga s tem nimam.

Sicer res, da zdaj prodajajo neko zivo solato, a ko jo odrezes, ji vzames vir zivljenja in pojes mrtvo rastlino.
A rastline niso ziva bitja?
So manjvredne, ker so manj razvite?
[/quote]

Ha ha, pa ne no spet začet s to zelenjavo, ko zmanjka drugih argumentov.
Saj sem posebej poudarila, da nimam nič proti, če jeste crkovino. Glede tiste žive solate je pa res, da je jaz ne bi kupila, če bi gledala na to, da nočem nekomu vzeti življenja za lastno prehrano.
Ampak ne govorim zdaj o tem (to je druga zgodba) ampak o mrtvih (crknjenih) živalih. Samo to. To je crkovina, pa če še tako kričite, da ni tako. Prej ko slej začne zaudarjati (smrdeti), če je ne bi zamrznili, bi se fajn navohali he he.
In ko ena zgoraj pravi, da je to moj problem, kakšen problem? Jaz crkovine ne jem, tako da s tem nimam problemov. Se samo čudim in še enkrat posebej poudarjam, nič vam ne branim, da crknjene živali jeste, samo čudim se kako vam to tekne. Iskreno povedano, meni ne, vam pa seveda želim dober tek 🙂

Ha ha, pa ne no spet začet s to zelenjavo, ko zmanjka drugih argumentov.
Saj sem posebej poudarila, da nimam nič proti, če jeste crkovino. Glede tiste žive solate je pa res, da je jaz ne bi kupila, če bi gledala na to, da nočem nekomu vzeti življenja za lastno prehrano.
Ampak ne govorim zdaj o tem (to je druga zgodba) ampak o mrtvih (crknjenih) živalih. Samo to. To je crkovina, pa če še tako kričite, da ni tako. Prej ko slej začne zaudarjati (smrdeti), če je ne bi zamrznili, bi se fajn navohali he he.
In ko ena zgoraj pravi, da je to moj problem, kakšen problem? Jaz crkovine ne jem, tako da s tem nimam problemov. Se samo čudim in še enkrat posebej poudarjam, nič vam ne branim, da crknjene živali jeste, samo čudim se kako vam to tekne. Iskreno povedano, meni ne, vam pa seveda želim dober tek 🙂
[/quote]

Zelela sem ti samo povedat, da je tudi solata, ki jo ti jes, crkovina. Ce jo pustis en cas, zacne smrdet in gnit. Tudi ti jes crkovino.

Za čudime:

Res si čudna te ne moti a si daš z nami nemalo dela.
Jaz z lahkoto po tvojem jem crkovino s tem res nimam problemov. Vendar zame to ni crkovina ampak lep kos mesa. Tudi zelenjava če ni pravilno shranjena sčasoma segnije. Res te ne razumem kako lahko ješ gnilo zelenjavo.

Verjetno gre notri 10 kg mesa, če ima 2 polici. Več ne bi računala

Hvala vsem za odgovore, res ima 2 polički, ja, gre pa za ta hladilnik, ki je v prvem postu in ki bi ga jaz rada nekomu s kvalitetno najdražjo hrano, mesom, napolnila! Torej 10 kil mesa, ampak ne bo ravno za 10 piščancev, boljše da so na pol presekani, res je.. Bom poročala!

neto pomeni uporabni volumen. To imaš prostor z volumnom 45 litrov. drugače rečeno..pejt po eno škatlo lučk zmeri stranice, dimenzije iz cm pretvori v dm in jih pomnoži in dobiš volumen škatle v dm3 oz litrih

zgogljivost zamrzovanja pomeni, da v roku 24 ur ti bo taka kapaciteta živil zmrznila, kot je navedena. Ti boš dala notri 2 kg recimo narezanih zrezkov iz mesnice in po 24 urah bodo zamrznjeni. če prekoračiš to količino (več kot 2 kg) ti živila ne bodo pravilno, dovolj dobro (globoko) pomzrnila, zamrznila in posledično bo zadeva neuporabna

notr lahk hraniš zadevo celo leto, to nima zveze s karakteristikami. Lahk dans kupiš 2 kg zrezkov, jih zamrzneš in rabiš konc decembra. Pazi če boš zamrzovala kost npr za juho…. raje v skrinji, je zmoglivost zamrzovanja premajhna

pa še nekaj, ko laufaš globoko zamrzovanje (to je tisto 2kg/24h) ti zna temp tudi v hladilnem delu (u)pasti…da se ne boš čudila če bo putr bolj (pre)trd, pa v radenski kak kos ledu

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

polička je verjetno odstranljiva, in tako se lahko volumen poveča. 10 kg piščanca bi šlo notri, če bi bili fijelji, če gre polička ven….pa še jih verjento ne bi notri spravila. Piščanci v kosih pa niti pod razno

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

New Report

Close