Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko mesa na osebo?

Koliko mesa na osebo?

Pripravljam piknik, pa pojma nimam koliko mesa moram kupit na osebo.

Ne bi pa rada da bi bilo preveč in bi ostajalo, oz. premalo, pa bi bili lačni.

Enkrat sem imela eno knjigo ko je bilo noter napisano, ampak sem jo izgubila.
Kuharice, povejte kako se to računa?

Hvala.

Odvisno kolikšni “požeruhi” so… ampak cca 30 dkg na osebo bi moralo biti OK.

15 dag.

20-30 dag na odraslo osebo, otroci okrog 10

okoli 30 dag……če piknik traja ne vem, reciva od 14 ure pa do večera, vsak vzame večkrat za jest…torej 30 dag bi moralo zadostovali…vsekakor je 15 dag premalo, razen če načrtuješ, da bo vsak pojedel eno porcijo in odšel domov:)

Ja, pri nas na celopopoldanskem pikniku gre približno 30dag na osebo.
(+ zelenjava, gobice, kruh, solatke…)

za kosilo se računa 20 dag, za piknik je pa to odvisno od jedcev. Če se spomnim našega zadnjega piknika je vsak član ene družine pojedel dobre pol kile mesa tako, da …. ca. 30dag na osebo + nekaj za povrhu pa bo… če ne daš pa hrenovke in pečen krompir v rezervni plan

Jaz računam po komadih, nimam pojma, koliko to znese v dekah.
1 kračica na osebo (odrasli on otroci), en srednje velik svinjski vrat brez kosti (pol na otroka), čevapčiči (cca 6 na osebo). Nič posebnega ne ostaja, nihče ni lačen.

Veliko je različnih faktorjev, ki vplivajo na količino mesa, in sicer:
– kaj boste delali, kdaj se dobite, koliko dolgo bo trajalo, kaj ponujaš razen mesa, koliko je odraslih, koliko otrok, ali se med sabo poznate, ali so vsi mesojedci v skupini, koliko je moških, koliko žensk, koliko so stari udeleženci (vsekakor en mlad poba poje skor 3x več od starejšega umirjenega možakarja) nenazadnje je zeeeelo odvisno od kuharja, ker prežgane, preslane, surove čevapčiče pa noben ne mara…..

v povprečju pa se računa 20dag na osebo, zdej če vkalkuliraš vse našteto zraven je lahko potem izračun pri tebi 40, ali pa 10….

ker če boš zraven imela cel kup zelenjave, prigrizkov, sladic, pijače, če boste same ženske, in če se dobite popoldne za urco dve, rabiš potem sigurn 10 dag mesa, če je vse kontra pa računaj tudi pol kile.

New Report

Close