Koliko moraš zaslužit, da si v srednjem razredu?
… berem in ugotavljam, da spadam v nižji razred. Ni čudno, da smo preskočili zimsko šolo v naravi. Pa še kaj bo treba. Dejansko gremo iz meseca v mesec. Res pa je – če bova zdrava in preživiva še teh nekaj let s krediti, potem bo lažje, nepremičnina pa dokončno naša. Je pa zdajle težko, priznam.
Ena z dobrih tisoč plače in krediti.Mož enako.
midva z ženo pa sva srednji razred upokojencev.
Skupna pokojnina od obeh znaša 1.200 € Živiva skromno, mirno in lepo. Predno sva šla v pokoj sva si uredila stanovanje tipi-topi in kupila sva nov avto.
in ko bo eden umrl drugi ne bo imel za pogreb ..
in z cca 1/2 prihodkov bo tudi težje plačevati vodo, ogrevanje, elektriko, internet … v bistvu sta na pragu revščine
Tile tvoji sosedje nimajo po mojem nobene socialne podpore. Danes še tisti, ki nimajo nič, ne dobijo skoraj nič od podpore. Vrednost obeh avtomobilov je 100.000 EUR, tudi avtomobile je treba prikazati na CSD kot premoženje.
Če pa stojiš za svojimi besedami, pa jih prijavi na CSD. CSD mora na vsako prijavo reagirati, lahko jih prijaviš kot anonimna oseba, da se ne izpostavljaš, ker nikoli ne veš, kdo koga pozna in imaš lahko težave. Brez slabe vesti, pomoč naj bo za tiste, ki si jo zaslužijo, ne pa za prevarante. Jaz sem nekaj takih goljufivcev prijavila in takoj je CSD naredil poizvedbo.
in z cca 1/2 prihodkov bo tudi težje plačevati vodo, ogrevanje, elektriko, internet … v bistvu sta na pragu revščine[/quote]
in kdo ti je rekel, da imata enaki pokojnini? Kot drugo, če pa upokojencu z minimalcem ni za živeti, potem je čudno kako lahko zaposleni, se ti ne zdi?
in z cca 1/2 prihodkov bo tudi težje plačevati vodo, ogrevanje, elektriko, internet … v bistvu sta na pragu revščine[/quote]
in kdo ti je rekel, da imata enaki pokojnini? Kot drugo, če pa upokojencu z minimalcem ni za živeti, potem je čudno kako lahko zaposleni, se ti ne zdi?[/quote]
Zakaj? Imajo morda upokojenci za polovico nižjo elektriko? Ali jih pol manj zebe? Kupujejo samo lev čevelj?
Tile tvoji sosedje nimajo po mojem nobene socialne podpore. Danes še tisti, ki nimajo nič, ne dobijo skoraj nič od podpore. Vrednost obeh avtomobilov je 100.000 EUR, tudi avtomobile je treba prikazati na CSD kot premoženje.
Če pa stojiš za svojimi besedami, pa jih prijavi na CSD. CSD mora na vsako prijavo reagirati, lahko jih prijaviš kot anonimna oseba, da se ne izpostavljaš, ker nikoli ne veš, kdo koga pozna in imaš lahko težave. Brez slabe vesti, pomoč naj bo za tiste, ki si jo zaslužijo, ne pa za prevarante. Jaz sem nekaj takih goljufivcev prijavila in takoj je CSD naredil poizvedbo.[/quote]
In kdo si ti da sodis kdo si zasluzi in kdo ne. Si nekaj vec od drugih. Torej samovsecnica.
Drugace pa ce ni nic napisano na njih noben ne vzame in dobivajo pomoc, stanovanja karkoli. Oni ze vedo zakaj. Vi pa nimate pravico niti ni vasa dolznost da prijavljate osebe.
Clovek lahko pravico vzame v roke ko se gre za mucenje, zlorabo otrok in zivali. Vse ostalo je navadna hudobija prve stopnje. In nobeno dobro delo s tem ne delate kvecjemu zagrenite zivljenje ljudem.
in kdo ti je rekel, da imata enaki pokojnini? Kot drugo, če pa upokojencu z minimalcem ni za živeti, potem je čudno kako lahko zaposleni, se ti ne zdi?[/quote]
Zakaj? Imajo morda upokojenci za polovico nižjo elektriko? Ali jih pol manj zebe? Kupujejo samo lev čevelj?[/quote]
Ne pretiravaj. Menda ne boš trdil-a, da ima upokojenec večje potrebe kot aktiven človek z družino?
DAjte se malo z višav sklatit, no …
Če pa stojiš za svojimi besedami, pa jih prijavi na CSD. CSD mora na vsako prijavo reagirati, lahko jih prijaviš kot anonimna oseba, da se ne izpostavljaš, ker nikoli ne veš, kdo koga pozna in imaš lahko težave. Brez slabe vesti, pomoč naj bo za tiste, ki si jo zaslužijo, ne pa za prevarante. Jaz sem nekaj takih goljufivcev prijavila in takoj je CSD naredil poizvedbo.[/quote]
Oba sta na socialki no. Menda ja vem 🙂 Na leasing imata avte, vsako leto vzameta ven čist nove avte in se delata reveže. Že oprema, ki jo imajo v neprofitnem stanovanju presega vrednost samega stanovanja. Perzijska preproga za 7000€, kavč z rutarja za 9000€ nek relax premium, 2x tv za 5500€ združena v en zaslon itd. itd. itd….Prijavili jih ne bomo, ker nima smisla. Morda jih bo kdo drug, ker se rada hvalita in razmetavata denar.
Oba sta na socialki no. Menda ja vem 🙂 Na leasing imata avte, vsako leto vzameta ven čist nove avte in se delata reveže. Že oprema, ki jo imajo v neprofitnem stanovanju presega vrednost samega stanovanja. Perzijska preproga za 7000€, kavč z rutarja za 9000€ nek relax premium, 2x tv za 5500€ združena v en zaslon itd. itd. itd….Prijavili jih ne bomo, ker nima smisla. Morda jih bo kdo drug, ker se rada hvalita in razmetavata denar.[/quote]
Take laži te bodo še teple v življenju, nič bati….la kaj imaš od tega?
Kaj je za dacarje srednji razred? To so vsi, ki imajo na letnem nivoju bruto plačo med 20.000 in 70.000 Eur.
Zakaj? Imajo morda upokojenci za polovico nižjo elektriko? Ali jih pol manj zebe? Kupujejo samo lev čevelj?[/quote]
Ne pretiravaj. Menda ne boš trdil-a, da ima upokojenec večje potrebe kot aktiven človek z družino?
DAjte se malo z višav sklatit, no …[/quote]
1200 za dva relativno zdrava upokojenca še gre, nikakor pa to ni noben srednji razred, saj bosta v primeru da en zboli že v revščini. Če pa en umre, tudi če je razlika v penziji, drugi dobi samo 70% višje penzije (če ne obdrži svoje). ponavadi imajo moški višje penzije, umrejo pa prej.
[right]
[/right]
DAjte se malo z višav sklatit, no …[/quote]
Seveda imajo potrebe drugacne kot nekdo, ki ima druzino ima pa jih. Zato vse spostovanje upokojencem naj uzivajo. Tako kot vse spostovanje drugim ljudem naj uzivajo. Ne morete pa vi goviriti zakaj naj nekdo ima manj denarja zato ker nima enakih potreb kot vi.
In kdo si ti da sodis kdo si zasluzi in kdo ne. Si nekaj vec od drugih. Torej samovsecnica.
Drugace pa ce ni nic napisano na njih noben ne vzame in dobivajo pomoc, stanovanja karkoli. Oni ze vedo zakaj. Vi pa nimate pravico niti ni vasa dolznost da prijavljate osebe.
Clovek lahko pravico vzame v roke ko se gre za mucenje, zlorabo otrok in zivali. Vse ostalo je navadna hudobija prve stopnje. In nobeno dobro delo s tem ne delate kvecjemu zagrenite zivljenje ljudem.[/quote]
Nobena hudobija ni. Če bi tak folk kot je opisan, res obstajal, bi ga prijavila z veseljem. Pa ne, ker bi imela jaz kaj od tega, ampak ker ne prenašam goljufivih pras.cev. Taki odžirajo denar in podporo vsem titim, ki to dejansko rabijo in res živijo v revščini! Ne prenašam takih gnojev.
jaz mislim, da je srednji razred tam nekje od 2.5 do 10 jurjev mesečne neto plače (ob lastni hiši, avtu za 20 jurjev).
Se pravi v Sloveniji ni zares srednjega razreda.
Če ti nisi potem še ne pomeni da ga ni.
Ne, morem verjeti, da bodo razbremenili za moje pojme “bogate” . Takoj zamenjam mojih 850€ OD plus otroški dodatek 39€ plus štipendija za študenta 100€ za 1.500 in se odrečem socialnim transferjem.
Razbremenijo naj nižji sloj!
Clovek lahko pravico vzame v roke ko se gre za mucenje, zlorabo otrok in zivali. Vse ostalo je navadna hudobija prve stopnje. In nobeno dobro delo s tem ne delate kvecjemu zagrenite zivljenje ljudem.[/quote]
Hudobni so predvsem tisi, ki zlorabljajo socialno državo . In zaradi njih ne dobi tisti, ki res rabi pomoč.
srednjega razreda pri nas ni. takšne nekateri smatrajo za bogate, kar je smešno.
meni 2x dopust in občasen luksuz (toplice, gledališče, večerja,…) – niti približno ne predstavlja srednjega sloja.
vsi smo eni reveži.
srednji sloj? od 3.000 € po glavi. po moje. upam, da nekoč to bom… ja, sanjam. 😀
Srednji razred? To je dokaj razregljiva kategorija. Opazam dolocen pokazatelj, ki izkazuje, da nemalo sodelujocih v debati zagotovo ne sodi v skupino imenovano srednji razred. Zakaj?
Na prvem mestu gre za pristop. Pripadnik srednjega razreda razmislja o presezku in ne o prihodku. Ce torej povzamem, se lahko v srednji razred uvrsti vse, ki so v stanju z lastnimi sredstvi preziveti leto ali vec brez aktivnih prihodkov.
V kolikor si sposobna zaslužiti več kot podpovprečno si poišči drugo službo. Srednji sloj že tako več kot povprečno prispeva k tvoji socialnim transferjem.
3K neto si je treba zaslužit. Nobena država in uradniki ti niso krivi, če ti tega nisi sposoben. Najlažje je jamrat, foušijo zganjat in vse okoli sebe obtoževat za svojo (mentalno) revščino.[/quote]
a zaslužit? a dej nehi, a res? dej mi povej, študentska družina, kako nej si prisluži tolko?? a nisva sposobna, po tvoje? sva redna študenta, oba. on je tujec in se pri nobeni socialni zadevi ne upošteva, čeprov je redni študent v sloveniji. živiva s 480 evri na mesec. in to je za državo očitno dovolj za preživetje, glede na to, da sva odvisna samo od tega. zdej pa ti zrihti račune pa kupuj plenice pa hrano pa Bog ve kaj use, pa zdrž več k pol mesca. in nobenga ne obtožujeva za svojo, po tvojem, mentalno revščino. Bog pomagi, ljudem se je čist utrgal. IN SI JIH PO TVOJEM NE ZASLUŽVA?? NE ZNAVA ZASLUŽT?? mož je glihkar službo dobu, OB ŠTUDIJU, bo dobil ven glih 600 (to je res maksimum!!) evrov na mesec. PA SI JIH PO TVOJEM ŠE ZMER NE ZASLUŽVA!!?? kreten…
3K neto si je treba zaslužit. Nobena država in uradniki ti niso krivi, če ti tega nisi sposoben. Najlažje je jamrat, foušijo zganjat in vse okoli sebe obtoževat za svojo (mentalno) revščino.[/quote]
a zaslužit? a dej nehi, a res? dej mi povej, študentska družina, kako nej si prisluži tolko?? a nisva sposobna, po tvoje? sva redna študenta, oba. on je tujec in se pri nobeni socialni zadevi ne upošteva, čeprov je redni študent v sloveniji. živiva s 480 evri na mesec. in to je za državo očitno dovolj za preživetje, glede na to, da sva odvisna samo od tega. zdej pa ti zrihti račune pa kupuj plenice pa hrano pa Bog ve kaj use, pa zdrž več k pol mesca. in nobenga ne obtožujeva za svojo, po tvojem, mentalno revščino. Bog pomagi, ljudem se je čist utrgal. IN SI JIH PO TVOJEM NE ZASLUŽVA?? NE ZNAVA ZASLUŽT?? mož je glihkar službo dobu, OB ŠTUDIJU, bo dobil ven glih 600 (to je res maksimum!!) evrov na mesec. PA SI JIH PO TVOJEM ŠE ZMER NE ZASLUŽVA!!?? kreten…[/quote]
Nehajta študirat in pojdita delat. Če nisi sposoben poskrbet za svojo družijo je pač ne met. Smešni ste mi študenti, ki mate kakšni celo pa dva otroka, živite v študentskih apartmajih in pričakujete, da bo država plačala študij, stanovanje, plenice, mleko, voziček in še kosilo dostavila na mizo.
Forum je zaprt za komentiranje.