Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko na mesec prihranite?

Koliko na mesec prihranite?

500e na mesec dam na stran. Se vam zdi to veliko ali malo?

. https://youtu.be/ovJp1xEZy20

Super, si boš lahko kmalu za hišo našparala.

jaz tudi toliko.

iskreno ce povem… prej bi rekel da je to malo. zakaj? da nasparas npr 10k… kolk rabis? kr ne?

pac da nebos mislila da je pa zdej brezveze… nekaj je… samo ce gledas niso to neki zneski… (tudi zame velja)

V enem letu za ene štumfe v akciji. To je moje šparanje.

Vsak mesec sem v minusu najmanj 80 evrov. Kakorkoli obrnem mi ne znese. Minimalna plača v privat podjetju. Kredita nimam.

Vsak dan 4,10 € Toliko kot stane škatla cigaret.

Odgovor na objavo uporabnika
Božo, 18.03.2022 ob 21:23

jaz tudi toliko.

iskreno ce povem… prej bi rekel da je to malo. zakaj? da nasparas npr 10k… kolk rabis? kr ne?

pac da nebos mislila da je pa zdej brezveze… nekaj je… samo ce gledas niso to neki zneski… (tudi zame velja)

Prazne torbice, kaj čmo.

To je 6000e/leto. V 5 letih je to 30.000. Nekaj pa je 😉

To je malo manj kot 1.500,00 € na leto. V desetih letih je to  15.000,00 €. Lepa vsota.

Vsak mesec mi ostane 2000 EUR. Je pa problem, kam potem nalagat, ker ni pametnih možnosti.

V kurbe. To je vedno bila najboljša investicija.

Prihranim za stroške, pa štacuno pa tko. ☺☺☺

4 k

Men ostane 2k po davkih in po kurbah.

Vidalli, 19.03.2022 ob 10:45

Men ostane 2k po davkih in po kurbah.

Če jih moraš plačat.

Ce imas 5k place, je to zelo malo.

Ce ims pa jurja place, je to veliko.

0.

Skrbim le za to, da lahko kadarkoli jurja dvignem, če gre kaj narobe.

Imamo dopolnilno dejavnost, vse delamo z računi.

Vse tekoče stroške pokrivamo iz dejavnosti, 2 plači ostajata za renovacije hiše in vikenda, za avte, dopuste in za oblačila/obutev.

Nič!!!!!!!

To je pa zelo čudno vprašanje. Če dovolj privarčujete. Kako naj mi to vemo 🙂

Odvisno od dohodka, ciljev….

Meni osebno ni dovolj toliko. Varčujem pa za različne stvari. Dolgotrajno (starost/penzija), za nov avto, za dopuste, za letne izdatke (registracija, nove gume, zavarovanja….).

Dolgotrajno (za starost/penzijo) je zelo težko varčevati, ker ni pametnih možnosti naložb.

Jaz sem kupil enih par stanovanj, ki jih oddajam. Ampak najemnine v LJ so nizke, kar naprej neka popravila in investicije v nove strehe, fasade ipd., najemniki pa tako-tako, eni delajo škodo, eni ostanejo brez služb, eni pa te kar naprej prosijo za neke popuste pri najemnini.

Najboljše je oddati kakšni študentki, da v takih primerih lahko vsaj kompenziraš. Ampak problemi sledijo, ker potem ona ne bi plačevala čisto nič več, jaz se pa ene in iste lulike hitro naveličam. In ko je vlečem ven iz stanovanja, pa naenkrat pride njen fotr na pomoč. Life sucks.

Vidalli, 19.03.2022 ob 18:33

Dolgotrajno (za starost/penzijo) je zelo težko varčevati, ker ni pametnih možnosti naložb.

Jaz sem kupil enih par stanovanj, ki jih oddajam. Ampak najemnine v LJ so nizke, kar naprej neka popravila in investicije v nove strehe, fasade ipd., najemniki pa tako-tako, eni delajo škodo, eni ostanejo brez služb, eni pa te kar naprej prosijo za neke popuste pri najemnini.

Najboljše je oddati kakšni študentki, da v takih primerih lahko vsaj kompenziraš. Ampak problemi sledijo, ker potem ona ne bi plačevala čisto nič več, jaz se pa ene in iste lulike hitro naveličam. In ko je vlečem ven iz stanovanja, pa naenkrat pride njen fotr na pomoč. Life sucks.

No v nefantazijskem svetu ni tako težko najti primernih naložb :). Vlaganje v sklade mi prinese letno cca 11% zadnja leta, posamezne delnice malo manj. Stanovanja (dva) pa oddajam za skoraj isto najemnino, kot bi jo dobila v Ljubljani, nakupna cena je bila pa nižja. Sta pa cca 30km ven iz ljubljane, kjer je stanovanj za najem izjemno malo in tudi ljudi, ki bi jih uničevali/ne plačevali je manj. Ker so večinoma domačini.

Mogoče predlagam, da svojo energijo v nadaljne vlagate v produktivne rešitve in dejavnosti, pa boste mogoče imeli boljši donos, kot samo v domišliji prazna jajčka.

Pa sej resno govorim. Jst sem kupoval sklade slovenskih upravljalcev, pa je bilo vse skupaj tudi na dolg rok bolj švoh. Nekak so NLB skladi naredili še najboljši donos.

Balkanski skladi so bili ena sama katastrofa, tam sem zgubil ful denarja.

Slovenske delnice so zdaj ful drage in ob taki ceni ni pričakovati neke donosnosti. Sploh ker bo zaradi vojne v Ukrajini padec gospodarske aktivnosti, pa tudi zaradi dragih energentov bo recesija.

Cena zlata je ful napihnjena. Pa tut sicer zlato ne prinaša nobenega donosa. Na dolgi rok pa je volatilno. Bili so tudi časi (npr. okoli leta 2000), ko ga ni nihče niti povohal več.

Stanovanja so zdaj draga, najemnine pa nizke, tako da se tut to nikakor ne splača.

Zato PROSIM povej, kateri skladi prinesejo 11% letno in da ni nek balon ali pa kakšna ponzijeva shema.

Vidalli, 19.03.2022 ob 19:02

Pa sej resno govorim. Jst sem kupoval sklade slovenskih upravljalcev, pa je bilo vse skupaj tudi na dolg rok bolj švoh. Nekak so NLB skladi naredili še najboljši donos.

Balkanski skladi so bili ena sama katastrofa, tam sem zgubil ful denarja.

Slovenske delnice so zdaj ful drage in ob taki ceni ni pričakovati neke donosnosti. Sploh ker bo zaradi vojne v Ukrajini padec gospodarske aktivnosti, pa tudi zaradi dragih energentov bo recesija.

Cena zlata je ful napihnjena. Pa tut sicer zlato ne prinaša nobenega donosa. Na dolgi rok pa je volatilno. Bili so tudi časi (npr. okoli leta 2000), ko ga ni nihče niti povohal več.

Stanovanja so zdaj draga, najemnine pa nizke, tako da se tut to nikakor ne splača.

Zato PROSIM povej, kateri skladi prinesejo 11% letno in da ni nek balon ali pa kakšna ponzijeva shema.

Obstaja svet izven slovenije in balkana.

New Report

Close