Koliko na mesec prihranite?
Vidalli, 19.03.2022 ob 19:26
Ja, ampak kakor mi je rekel borzni posrednik, je bil slovenski delniški trg v preteklosti nadpovprečno donosen. Po drugi strani imajo tuje delnice bistveno slabše razmerje med ceno in izplačanimi dividendami.
Zato PROSIM POVEJ, kateri točno skladi imajo 11% stopnjo donosa?
Ta isti posrednik ti je seveda rabil svoje produkte prodat, zaračunat vhodne stroške, stroške vodenja, izhodne stroške in pametno svetoval letno izplačilo dividend, da si pridno futral državo z tem ko si jim tretjino teh podaril
Samo če pogledaš sklade, ki sledijo S&P 500 so donosi 10%+ v povprečju. S tem da imajo minimalne stroške poslovanja nekateri, ker niso aktivno vodeni. In če si pameten izbereš take, ki ne izplačujejo dividend. Na netu imaš tono informacij za raznorazna vlaganja, ja v veliko primeri smo slovenci odrezani od tega in nam določene zadeve niso dosegljive. Ampak to pač ne pomeni da se orientiraš samo na slovensko in balkansko območje. Ni nič narobe če se, določene stvari so bile zelo donosne. Ampak da pa večino svojega premoženja staviš na tako majhen trg, ki ni ravno stabilen…..
Enkrat pa, 19.03.2022 ob 19:59
Če dobiš minimalca 760 neto težko kej prisparas
Sem pa videla da 2000bruto povprečna plača jo komaj dosega 600000 delavcev v Sloveniji.
Na minimalcu pa dela nekaj več kot 65000 delavcev.
Kamorkoli se prijaviš… minimalec… tudi za visoko izobražene…se posebno za ženske
Fascinantne cifre, glede na to da je delovno aktivnega prebivalstva v sloveniji manj kot miljon
zanimivo829, 19.03.2022 ob 20:15
Fascinantne cifre, glede na to da je delovno aktivnega prebivalstva v sloveniji manj kot miljon
https://www.zurnal24.si/slovenija/prejemniki-povprecne-place-ze-skoraj-na-minimalcu-382820
Se opravičujem. Narobe sem si zapomnila. Miljon jih dela pod povprečjem Slo plače
Enkrat pa, 19.03.2022 ob 21:32
https://www.zurnal24.si/slovenija/prejemniki-povprecne-place-ze-skoraj-na-minimalcu-382820
Se opravičujem. Narobe sem si zapomnila. Miljon jih dela pod povprečjem Slo plače
Torej delovno aktivne populacije je pod miljon (malo čez 900.000), od tega jih miljon dela za podvpovprečno plačo?