Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Koliko neto je 32 placilni razred v JU…

Koliko neto je 32 placilni razred v JU…

20 let delovne dobe, 32 placilni razred v JU, koliko je to neto place?
Isti pogoji 23 placilni razred?

Hvala

32. plačni razred neto okrog jurja, dodatek za delovno deobo okrog 60€

32 PR = 1.469,81€
23 PR = 1.036,85€

Kak neto to nanese, pa je odvisno od tvojih pravic do olajšav, izračunaš si lahko tule http://www.davkoplacevalci.com/racunajmo-na-prste/izracun-place

Mimogrede, 32 PR pomeni univerzitetno izobrazbo in za take osebno menim, da bi morali znati poiskati javno objavljene podatke in načine izračuna.

1100 neto

ti ljudje s faksom in tako plačo bi tudi morali vedeti od česa je odvisen netto in ne spraševat take neumnosti. sramota za avtorja ali avtorico. ne zaslužiš si niti 15 PR.

Hja, če bi bilo res tako enostavno kot pišete.
POtem pa vidiš dve osebi v JU, v različnih službah, nič nočnih in podobnih dodatkov, obe 30ti plačni razred. Bruto plača pa različna.

eno je bruto osnovna plača, drugo pa bruto plača, ki jo dobiš. a za različne dodatke še nisi slišala, nadure, delovno uspešnost itd….na koncu imaš nekje to sešteto kot bruto…..potem je logično, da ima nekdo bruto plačo drugačno od drugega, ki takih dodatkov nima……

Kot sem že napisala, da gre za plači brez dodatkov. Za osebi, ki sta začeli hkrati delat, z isto stopnje izobrazbe. Samo drug sektor JU. Brez otrok, brez kakih olajšav.
Si že slišal, da ni delovne uspešnosti v JU? Da ni nadur. Vsaj za ti dve delovni mesti, ki jih omenjam, ni takih dodatkov.

Ni velik razpon med plačilnimi razredi. Jaz se prav lepo počutim, ko me napredovanje ne sekira 🙂 Za tistih nekaj evrov, ko se pozna plačilni razred.

Si ti že slišala za davke – dohodnino. Ta se zelo razlikuje od delavca do delavca. Zaradi olajšav za vzdrževane člane.

Si ti že slišala za davke – dohodnino. Ta se zelo razlikuje od delavca do delavca. Zaradi olajšav za vzdrževane člane.[/quote]

Pa tudi ista izobrazba ne pomeni nujno istega plačilnega razreda. V sistemizaciji je določeno katero delovno mesto ima kakšen naziv, sektor in kakšna je zahtevana izobrazba.

Si ti že slišala za davke – dohodnino. Ta se zelo razlikuje od delavca do delavca. Zaradi olajšav za vzdrževane člane.[/quote]

Pa tudi ista izobrazba ne pomeni nujno istega plačilnega razreda. V sistemizaciji je določeno katero delovno mesto ima kakšen naziv, sektor in kakšna je zahtevana izobrazba.[/quote]

Točno tako, npr. medicinska sestra V v ambulantni dejavnosti ima PR 19, medicinska sestra V pri delu s citostatiki pa 24 PR, med.sestra V na reševalni postaji pa 22 PR…

Kot sem že 2x napisala in bom še tretjič: obe osebi brez olajšav, brez otrok,brez dodatkov. Tudi brez dodatka za delovno dobo.
Obe isti plačni razred, to je 30ti. Obe JU, vendar druga veja.

30 PR je vreden XX€ in to je to.
Če sta obe delovni mesti sistematizirani v PR 30, imata enako osnovno plačo.
Celoten šifrant pa najdeš tule http://www.mju.gov.si/fileadmin/mju.gov.si/pageuploads/JAVNA_UPRAVA/DPJS/Katalog/Sifrant_ISPAP.08052015.internet.pdf

Videla sem njeno in mojo plačno listo in nimava enako. Čeprav sva isti plačni razred.

Bom verjela, ko bom videla in bom lahko povedala, kje je napačen obračun, ker je nemogoče, da bi dve v istem PR imeli različno osnovno plačo.

No jaz sem videla. Na lastne oči. Pa sem tudi prej bila prepričana, da isti plačni razred, pomeni isto plačo. Pa ne pomeni.

Seveda pomeni, isti PR pomeni isto osnovno bruto plačo (ob predpostavki, da je pravilno obračunano).

Lahko poveš svojo šifro DM in število napredovanj ter svojo osnovno bruto plačo?

Nobenih napredovanj nimam. POjma nimam glede šifer.

V rubriki Z370 imaš napisano svojo šifro ter naziv delovnega mesta
v Z380 plačni razred
v Z108 pa osnovno plačo za obračun

(vse te rubrike in oznake so predpisane, tako da jih imaš na svoji plačilni listi).

Je tudi odvisno v katero tarifno skupino delovno mesto pade, pa v katero plačno skupino…
https://www.uradni-list.si/1/content?id=87008

Torej ni odvisno le od plačnega razreda? Saj o tem ves čas govorim :).

Je tudi odvisno v katero tarifno skupino delovno mesto pade, pa v katero plačno skupino…
https://www.uradni-list.si/1/content?id=87008%5B/quote%5D

Ne glede na to, v kateri tarifni skupini je nekdo, placni razred je vedno enak.
Da pa je lahko, kot sem zgoraj na primeru med.sestre razlozila, razlika v delovnih mestih, saj se razlikujejo pa zahtevnosti, pa je logicno.
A dve med.sestri na enakem delovnem mestu, z isto sifro delovnega mesta, imata enak osnovni/izhodiscni placni razred, potem pa se pristevajo se napredovanja glede na uspesnost dela. A ce sta napredovali enako, imata isti PR in enako bruto placo.

Npr. 32 PR v osnovni soli je popolnoma enako vreden kot 32 PR v srednji soli ali pa na Upravni enoti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close