Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine koliko plačujete ogrevanja v blokih, Lj?

koliko plačujete ogrevanja v blokih, Lj?

Pa seveda ne pozabite pripisati kvadrature!
Mi smo imeli sedaj za december 58 evrov za 44m2.

26m2 : 40 EUR (sam gretje, da ne bo pomote)

Za 45m2 70eur. So pa skupni števci. In praktično 3/4 bloka ima prastara okna (vključno z mano, zato pa vem koliko toplote gre v nič)

Ja saj, tudi pri nas so okna, ki slabo tesnijo, starejša (smo pa v najemu tako, da menjava ne pride v poštev), slaba izolacija in precejšen mraz v stanovanju… Pa nisem toliko zmrzljive sorte, samo res zebe.

50m2 – 40eur, CK vročevod, LJ.

No, pri nas je sicer kvalitetno grajen blok, so debele stene iz cegla, tako da stene precej zadržijo toplote znotraj. Ampak okna so pa poraz. Jaz sem sicer v svojem stanovanju, tako da je na meni, kdaj bom menjala, oz skupaj z mojim bova (nekoč). Kurijo pa kar precej, ker velikokrat sedim pred TV v kratkih rokavih, pa sem tudi zmrznjen tip. Medtem ko moj, je pa že celo zimo v kratkih hlačah in brez štunfov. Sicer se meni to zdi pa malo preveč, ker tok toplo pa zame vseeno ni. :))

63 m2, 35 €, toplovod, nova okna, izolacija super, noter je 28 stopinj, smo v kratkih hlačah in majicah brez rokavov. Meni je to super. Ne bi za noben denar živela v svoji hiši in zmrzovala v treh puloverjih in zoknih. Stopnica je zakon!

70m2 Mb 45 eur s toplo vodo. Plačilo po dejanskih stroških in ne celoletnem obračunu.
To je zadnje plačilo, za prejšnji mesec, imamo pa kalorimetre in nova okna.

NOva-stara okna je razlika cca 25%.

To je pa res super ugodno.

Koliko pa porabite za klimo, da vam mal shladi tele trope?

pa vsi ste carji, ljudje božji! Mi po naseljih plačujemo za UNP divje cifre, zato vsi spet kurijo na drva ali klimo. Evo, mi smo dobili za 70 kvadratov, odprte imamo tri radiatorje samo dve uri zvečer, ostalo zaprti radiatorji, ogreva klima, 70 evrov! Z vodo vred. Če bi kurili pa cel dan, bi bilo verjetno 200 in več. Mater, res smo reveži, mi izven LJ, še za ogrevanje več ni.

Za november – 47 eur za 70 m2.

35let star blok, originalna okna. Radiatorji so bolj ali manj zaprti, saj je kar toplo.

Aja, pozabil, tole je le ogrevanje, brez tople vode.

Samo to bi vprašala – a to plačujete v zimskih mesecih – v času kurilne sezone – ali celo leto?

Sproti. Ko se grejemo plačamo, ko so radiatorji hladni le vzdrževanje toplotne postaje – kakšnih 10 eur na mesec.

Ja, v času kurilne sezone plačamo toliko… Oziroma znesek odvisen od meseca. Recimo novembra za oktober je bilo cca. 8 evrov…. Ker so komaj na malo pričeli greti. Prejšnji mesec je bilo recimo 25 evrov, zdaj pa duplo…
Ko ni kurilna sezona, pa tako kot je rekel Rok-1, vzdrževanje toplotne postaje, s tem, da pri nas je ta znesek 4,5 evra.

28 stopinj??? OMG. Jaz imam 20 stopinj podnevi, pa tudi ne nosim nogavic doma. Sin je zadnjič celo stokal, da je prevroče… Ponoči pa med 17 in 18 st.

Plačam za 47 m2 75 evrov. No, toliko je bilo sedaj za prejšnji mesec. Se mi zdi kar dosti…
Toplo v stanovanju je pa tako- tako (predvsem po zaslugi slabe izolacije, starih oken- ful piha). Meni je čist fajn temperatura in sem poletno oblečen. Drugim je pa dostikrat malo hladno.
Sploh babica, ko pride, jamra, kako je hladno v stanovanju. Ona ima tudi cca. 28 stopinj… Uf, pri njej se počutim kot v peklu… Vročine v stanovanju res ne trpim.

Potem smo na istem – blokovski – etažna v stanovanju……………

V bistvu v bloku ful dobro živite…….. statistično!

86 kvadratov-17€. Imamo že kalorimetre in praktično skoraj ves čas ugasnjene vse radiatorje, ker je v stolpnici kjub vsemu zaprtemu 23 stopinj.

65 m / 100 + Plačilo po kvadraturi.
Pa ne kurijo cel dan.
Ponoči je izklopljeno, čez dan je nek urnik. Pa tudi zelo toplo ni.
Kotlovnica za naselje, plin.

28 stopinj??? OMG. Jaz imam 20 stopinj podnevi, pa tudi ne nosim nogavic doma. Sin je zadnjič celo stokal, da je prevroče… Ponoči pa med 17 in 18 st.[/quote]

Ti se kar tolaži, ker pač moraš živeti v stoplnici :-))
Te pa resno sprašujem: zakaj misliš, da bi v svoji hiši zmrzovala?
Vse je odvisno od tvojih financ :-))))
In tisti, ki imajo svoje hiše, navadno niso ravno reveži :-)))

Reveži mogoče niso, ampak škrtarijo z oljem in zapirajo radiatorje, ali pa začnejo kuriti šele decembra, marca pa že ugasnejo. Imam točno take sorodnike, ki imajo ogromno hišo (3 stanovanjsko), mraz pa tako, da tja že ne grem pozimi na obisk. Ljudje zgradijo hiše, potem pa nimajo za ogrevanje. Si kupijo avto, za kasko pa nimajo, itd. Pa noben ne trdi, da so revni.

toplarna lj, 110kv, trenutno 160 eur.
sicer je toplo, ampak za moje pojme drago.
letno znese cca. 1000.

Imamo malo manj kot 100m2, račun za december130€. Me pa jezi, ker je v osnovi prevroče, če ne kurimo, nam pa stene plesnijo – sploh ker imamo stanovanje nad odprtim stopniščem in ker so na bloku tisti “vgreznjeni” balkoni. Spalnico imamo tako za širino balkona odprto praktično iz treh strani. In če ne kurimo na full, potem nam plesni. Okna ima pa itak cel blok odprta na kip. Števcev še nimamo. Bo potem kaj bolje?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close