Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine koliko plačujete ogrevanja v blokih, Lj?

koliko plačujete ogrevanja v blokih, Lj?

za 68 m2 120 eur , vidim ,da plačujemo noro veliko.

28 stopinj??? OMG. Jaz imam 20 stopinj podnevi, pa tudi ne nosim nogavic doma. Sin je zadnjič celo stokal, da je prevroče… Ponoči pa med 17 in 18 st.[/quote]

Ti se kar tolaži, ker pač moraš živeti v stoplnici :-))
Te pa resno sprašujem: zakaj misliš, da bi v svoji hiši zmrzovala?
Vse je odvisno od tvojih financ :-))))
In tisti, ki imajo svoje hiše, navadno niso ravno reveži :-)))[/quote]

Ojoj, tukaj ste celo zgodbo napletle, pa nisem nikjer zapisala kje živim in s čim kurim. In ne zmrzujem. Meni je 20 st več kot dovolj in se v takem dobro počutim. In samo to je važno.

Ja teeele cene so res grozne..

No mi smo iz Šiške…66m2 = 90 eur, brez tople vode…voda je posebej 20 eur. Je pa skupni števec. Prižgana pa imamo samo 2 radiatorja ker je full full preveč toplo. Stanovanje imamo v sredini. Je pa naše stanovanje na novo adaptirano…nova okna, ki tesnijo.
sej me je groza vsake zime. Naš vzdrževalec je pa Gopsodar.

a je možno da sem sedaj dobila račun za stanovanje in da je 151,26€ za ogrevanje?! ali so se kaj zmotili… pa piše da je razdeljeno in da je na naše stanovanje “prišlo” 3,18MW???

aja pa to je cca 45m2-celo stanovanje

carji v bloku :):)

jest za hišo 180m2 plačam letno +- 1000 eur plina in 5 kubov dru cca. 250 eur in to je vse za ogrevanje hiše in vode + kuhanje imam pa konstantno med 20 in 23 stopin , ne šparam dosti,

nimam pa za plačevat ostalih enormnih računov, upraviteljev…… 🙂 kdo je zdej car 🙂

aja, hiša 4 min oddaljena od avtoceste, izvoz center oddaljen 6 min.

Car bo postal kralj, ko bo čez 20 let menu centralno in zanjo plaču več ko lastnik stanovanja v 40letih za vzdrževanje, da ne govorim o strehih, instalacijah in ostalem vzdrževanju

Ne misl, da je bajta zastonj, če 5 ali 10 let ne delaš nič. Bo pa potem več, vrez srbi.

mal si poglej račune in obnove v bloku, mene menjava strehe pride 3.500 eur v bloku 3 leta nazaj pa me je 3.700 eur da o fasadi sploh ne govorimo, bajta je v primerjavi z stanovanjem veliko manjši strošek , imam pač to možnost da lahko primerjam tekoče stroške ter vzdrževalne stroške

To imaš pa majhno streho.
Če je v bloku 20 stanovanj pride cena strehe 20xmanj kot če imaš hišo.(HALOOO)

mp25

strešniki so me prišli 2800 eur ostalo je bila hrana in pijača, na bloku pa imaš postavljanje odra , najem le tega, razstavljanje odra kar recimo nanese že 3x toliko kolikor je mene prišla streha, pol imaš zaporo pložnika in njeno plačilo občini, dvigalo, material……..

no ti nebi vedel ker živiš v novogradnji in palčiješ upravnika :):)

ma ne vem kaj si predstavljate, poglejte cene koliko te pride bramac pa prištej še končne, slemenjake ter zračnike pa vidiš kok strehe mam+ popusti pa smo tam nekje na 235 m2 strehce 🙂

v blokcu ti bodo pa zaračunal vsako malenkost 🙂

sem bil v bloku-30 stanovanj, 7 nad, stan 85m2
Pred ca 5 leti strošek fasada ca 350€, strošek streha približno enako.

10.500 e vas je prišla fasada za blok????????? ni čudno da gredo gradbinci v k…. 🙂

drugače pa smo oktobra glih zaključili obnovo fasade na našem bloku 8 nadstropji 24 stanovanj, po zbranih 5 ponudbah nas je na koncu fasada prišla 81.000 e , bile so pa ponudbe tudi za 140.000

aja ogrevanja za december sem dobil 121 e za 115m veliko stanovanje

Decembra me je za dvosobno stanovanje 56m2, prišel strošek SPL-a 120EUR. POložnica vsebuje vse stroške stanovanja razen elektrike, od tega je ogrevanja in tople vode kakih 40EUR.

LP

decembra za 94 kv je bilo 100 eur.

Kakor vem, je naš blok še med najcenejšimi. Oče ima kvadraturo 100, pa je dal 270 eur decembra, ker ima plin.

Lansko leto je bila najvišja položnica meseca januarja in sicer 115 eur. Drugače pa so zneski med 65 do 85 eur.

Plin je smrt, če ni mestno !

Pozdravljeni!
Sem v najetem stanovanje cca. 60 m2 na obali, pa plačujem 50 € mesečno samo za ogrevanje stanovanja čez celo leto, pa se mi zdi to nekam drago. Ogrevanje je kombinirano olje/drva. Samo za ogrevanje sob plačam 600 € letno, ogrevanje vode imam na elektriko.
Kakšno pa je vaše mnenje?

Kaj res nihče nima mnenja o tem?

za 58m2 za december155eur,noro za znoret

V objektu r5 smo pa radodarni, saj vsi plačujemo ogrevanje luksuznih teras, tudi, če jih nimamo. Tako nam znese samo strošek skupne elektrike 42 € na mesec. Upravnik je Reyan d.o.o., ki nas seveda ne upošteva, prav tako tudi ne SCT, ki sicer napako priznava. Kaj nam je storiti?

Verjetno zaenkrat žal nič, dokler ne bo v R5 dovolj prodanih stanovanj, da se zmenite za zamenjavo upravnika. Sklepam, da je Reyan d.o.o. nastavil SCT in verjetno deluje v njegovo korist. Kot je to stalnica pri novogradnjah.

Drugače pa, decembrska položnica je vsebovala 100€ ogrevanja za cca 68m2 površine. Ogrevanje vode je bila po števcih še dodatnih (skoraj) 50€ (žal govorim iz glave). Če se prav spomnim za 5 ali 6 kubikov.

Imamo pa cca. 25 let staro CK, katero verjetno s plinom poganja Energetika Ljubljana (vrsto kurjave žal ne poznam, vem pa kdo izstavlja račun bloku). Zaenkrat še vedno plačujem pavšalno po kvadraturi in upam, da bo z vgradnjo delilnikov in obnovo CK strošek z leti postal malo bolj normalen.

Blok letnik 1986.

Pozdravljeni!

Jaz imam srečo, saj sem za ogrevanje stanovanja v decembru (ki je bil do sedaj najbolj mrzu mesec, tudi od januarja) plačal 27€, za november pa le 16€. Sreča pa je taka, da so po stanovanju napeljane cevi, na katere so priklopljeni radiatorji. Prav tako so nam pred ogrevalno sezono namestili števce na grelna telesa. V decembru in novembru smo imeli za nekaj ur, ko je bilo zunaj res zelo mrzlo, vklopljen radiaqtor v kopalnici. Torej plačujemo zgolj izgube, ki so zaradi teh napeljanih cevi in nekaj radiatorjev na stopnišču. Stanovanje je toplo in smo v kratkih rokavih. Vsake toliko za nekaj minut prezračimo in to je to. Le v spalnici imamo prek noči okno priprto, tako da je v sobi svež zrak in malce hladneje. Se bolje spi, kot če je pretoplo v spalnici.

Torej nam te cevi ogrejejo stanovanje tako, da ga je treba vsake toliko prezračiti, da ni pretoplo. Če bi plačal le kar je števec nameril, bi to zneslo manj kot en evro. Verjetno ne bom nikoli izvedel kakšen bi bil znesek, če bi greli trije od petih radiatorjev. S sosedi nimamo stikov tako, da jih bom moral enkrat na stopnišču malce zaustaviti in povprašati, koliko oni plačujejo in koliko grejejo stanovanje.

Lansko leto smo imeli za januar, če se ne motim veliko večji znesek, mislim da tam okoli 100€.

Ah, še to, stanovanje ima 54m2 bivalne površine in ima le dve zunanji steni.

lep pozdravček

Tukaj vsi pišete samo o m2 stanovanja in o znesku na položnici. Nihče pa ne omeni porabljenih kwh. Strošek porabe je namreč odvisen od kwh. Mene pa zanima predvsem to, koliko plačujete za 1 kwh.Cene so tudi tu namreč lahko zelo različne. Od 0,12€ do 0,35€ kolikor mi je znano.

Te številke, ki jih navajate so nore. Za primer povem, da sam v novozgrajeni hiši z sodobno izolacijo pokurim cca 3m2 drv. To je 150evrov za 200m2 površine. Za celo leto!!!

72veliko placujemo 80€ bežigrad

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close