Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koliko plačujete za zavarovanje hiše?

koliko plačujete za zavarovanje hiše?

vprašanje v naslovu,torej imamo klet, pritličje, izdelana mansarda,vsak štuk približno po 100 m2
agent mi je naračunal 400 €,s tem da je zavarovano na novo vrednost 220.000 € ,hiša je 80 letnik

pa se mi zdi kar veliko.predvsem teh 220.000 € me bega

kakšen nasvet?

550 €
Za 200.000 € hiša + oprema

Men se zdi ogromnoooooo sam ker je hipotekarni kredit smo mogli naredit zavarovanje z vinkulacijo na banko za ceno hipoteke oz več

a pol je to ena normalna cena zavarovanja?

In spet se bo našel nekdo, ki mi bo kontriral, da tako nizke tarife ni nikjer….

Pred petimi leti sem sklenil 15-letno pogodbo z Generalijem v višini 170 € letno za 160 m2 veliko bajto, ful opcija(tud kraja ležalnikov izpred bajte naprimer ali če se nekdo z avtom zaleti v ograjo, itd…). ..da ne govorim o vsem ostalem kar se tiče same bajte…Obstaja le še ekskluziva, ki pa je brezvezna….

Ni mi jasno kake agente imate….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

DRRR,poglej tudi za kakšno zav. vsoto ti je zastopnik to zavaroval. Ker ti 160 m2 veliko hišo lahko zavaruje za 50.000 EUR, kar je podzavarovano ali pa za 160.000 – 170.000 €, kar bi bilo cca realna gradbena vrednost. Pa tudi ali je na novo vrednost ali na dejansko (ti odbijajo amortizacijo pri škodah ali ne?). Vse to vpliva na premijo.

400e, ocenjena vrednost 160.000 + zavarovanje opreme .

Tudi mi imamo podobno ceno, natančne se zdaj ne spomnim. Res pa je, da ko smo imeli poplavo, smo dobili vse, kar je bilo poškodovano, ocenjeno na novo vrednost.

Meni so zračunali za stanovanje 150EUR (na ocenjeno vrednost okrog 100 tisoč), s tem da ni noter ene pomembne stvari in to je potres. Ker je hotel imeti za postavko potres še čez 100EUR doplačila. In ja, sem vprašala še na ostale zavarovalnice in je isto, ker imajo menda Slovenijo razdeljeno na območja in naš kraj očitno spada med potresno bolj ogrožene, čeprav hvalabogu vsaj zadnjih 50 let tukaj ni bilo potresa (ki bi naredil kaj škode).

Preveri kak paket ti je dal. Morda je prevč širok.

Potres in poplava sta bistvena dva stroška, v našem zavarovanju zavzemata dobro polovico premije (ki je malo manj kot 400 eur za 150.000 eur).

hiša je ocenjena na 60.000 eur, plačujem 14 eur na tri mesece. :)))) zavarovano je pa vse, tudi nova vrednost.

Vse? Nikakor. Zavarovano imaš le nepremičnino za osnovne požarne nevarnosti (požar, vihar, toča, eksplozija, padec zračnega plovila, demonstracije in manifestacije ter udarec motornega vozila).

500 eurov za 130 kvadratnih metrov bivalne površine in oprema.
Imamo pa XXL paket. Ker je hiša skoraj nova, stara 9 let, smo jo zavarovali na ful.

https://www.facebook.com/actio.si

SKORAJ 400€, za novo vrednost 350.000,+60 000,zavarovanje opreme .Zav. TRIGLAV

Je pa veliko odvisno od samega agenta. Prej, ko smo imeli drugega, smo samo veliko plačevali, dobili pa nič.
Ta nam tudi pove če so kakšne novosti itd. in kaj se mu zdi dobro, da bi zavarovali. Pa pride tudi na dom, me prej pokliče, da je leto naokoli in mi ni treba zaradi tega nič mislit, za avto pa tudi boljkot jaz ve kdaj ga moram registrirat.

Vse? Nikakor. Zavarovano imaš le nepremičnino za osnovne požarne nevarnosti (požar, vihar, toča, eksplozija, padec zračnega plovila, demonstracije in manifestacije ter udarec motornega vozila).[/quote]

poplava mogoče? ja, to je zelo pomembno pri moji hiši. pa steklene površine, pa streha, itd. pa še škoda okoli hiše. tko da … kar se mene tiče je to vse.

Vse? Nikakor. Zavarovano imaš le nepremičnino za osnovne požarne nevarnosti (požar, vihar, toča, eksplozija, padec zračnega plovila, demonstracije in manifestacije ter udarec motornega vozila).[/quote]

poplava mogoče? ja, to je zelo pomembno pri moji hiši. pa steklene površine, pa streha, itd. pa še škoda okoli hiše. tko da … kar se mene tiče je to vse.[/quote]

Razbitje stekla je dodatna nevarnost, ki je nimaš vključene.
In še zanimivost: poplava ne krije le tega, kar si laiki predstavljajo pod pojmom poplava. Hipotetični primer: toča razbije okno in posledično dež zalije sobo. Okno je krito iz nevarnosti toče, poplavljen prostor (parket ali razmočeni zidovi) pa iz poplave. Pri tebi torej to ne bi bilo krito.

Cca 400 € za dvostanovanjsko hišo letnik 65, srednji nivo (ne osnovni ne ekskluziva). Ker nočem sklenit 10 letne pogodbe (stvar principa pač) je toliko, sicer bi bilo še manj. Zavarovano na novo vrednost (cca 230.000), potres vključen.

Smo ravno sklenili letos novo polico. Dobili smo agenta, ki zastopa več zavarovalnic in nam je priporočil Generali. Za veliko hišo + dodaten objekt smo plačali letne premije 250 evrov, s tem da so nam dva mesečna obroka akcijsko odbili. Torej dejansko 200. Vse zavarovano na novo vrednost. 220.000 $ za hišo + dodatno za opremo. Zavarovanje je dobro, edino, česar res ni, je pa potres. Je pa treba res pazit pri raznih dodatnih klavzulah, ki ti lahko ceno odbijejo. V policiji se je znašla recimo kar neka DOM varianta. Vprašam, kaj je pa to? Ja, če se kaj zgodi, pokličete našega mojstra in mora hitro priti. Plačate samo material. Pa vprašam: Zakaj pa rabim to, saj je itak vse krito? Ja, veste, to je za tiste, ki nočejo samo iskati mojstrov. ? Črtajte.

Upam, da ti ne bo nikoli počila cev sredi noči, se razbilo okno sredi zime, na nedeljo.
Stanovanjska asistenca pomeni, da katerikoli dan v tednu, katerokoli uro dneva ali noči, pokličeš njihov asistenčni center in ti pošljejo obrtnika, ki odpravi škodo. Krito je posredovanje, organizacija in prva ura dela.

poplava mogoče? ja, to je zelo pomembno pri moji hiši. pa steklene površine, pa streha, itd. pa še škoda okoli hiše. tko da … kar se mene tiče je to vse.[/quote]

In še zanimivost: poplava ne krije le tega, kar si laiki predstavljajo pod pojmom poplava. Hipotetični primer: toča razbije okno in posledično dež zalije sobo. Okno je krito iz nevarnosti toče, poplavljen prostor (parket ali razmočeni zidovi) pa iz poplave. Pri tebi torej to ne bi bilo krito.[/quote]

pa ti si neverjetna. kako hudiča ti veš kakšno polico imam jaz? kako le? razen če ne delaš na tisti zavarovalnici,kjer imam sklenjeno polico. ti pojma nimaš kaj imam jaz zavarovano in si upaš meni solit pamet kaj imam. pa jaz sem sklenila to polico, halo!! kdo ve bolje od mene in moje agentke kaj sva dali vanjo? ti zagotovo ne.

In še zanimivost: poplava ne krije le tega, kar si laiki predstavljajo pod pojmom poplava. Hipotetični primer: toča razbije okno in posledično dež zalije sobo. Okno je krito iz nevarnosti toče, poplavljen prostor (parket ali razmočeni zidovi) pa iz poplave. Pri tebi torej to ne bi bilo krito.[/quote]

pa ti si neverjetna. kako hudiča ti veš kakšno polico imam jaz? kako le? razen če ne delaš na tisti zavarovalnici,kjer imam sklenjeno polico. ti pojma nimaš kaj imam jaz zavarovano in si upaš meni solit pamet kaj imam. pa jaz sem sklenila to polico, halo!! kdo ve bolje od mene in moje agentke kaj sva dali vanjo? ti zagotovo ne.[/quote]

Glede na to, da sklepam police, poznam cenike in premijske stopnje, ti pa si mi podala zavarovalno vsoto in letno premijo – kaj praviš? :)))

Upam, da ti ne bo nikoli počila cev sredi noči, se razbilo okno sredi zime, na nedeljo.
Stanovanjska asistenca pomeni, da katerikoli dan v tednu, katerokoli uro dneva ali noči, pokličeš njihov asistenčni center in ti pošljejo obrtnika, ki odpravi škodo. Krito je posredovanje, organizacija in prva ura dela.[/quote]

Stanovanjska asistenca je za tiste, ki se v življenju ne znajo obrnit. Malo morgen, da boš ti mene prepričala, da mi bo sredi noči kdo prišel. Zjutraj ga lahko dobim tudi sama. Pa vodo znamo tudi zapret, ne boš verjela. In šipo tudi zaflikat, da ne piha noter. Svašta, no, za kakšne butlje nas imate zavarovalničarji. Kot da smo popolnoma nesposobni dobit obrtnika. Če mi opravi vse obrtnik, izda račun in zavarovalnica ga plača in povrne denar. Je tako? Vaš ‘obrtnik’ je plačan pa samo prvo uro? Preostalo pa kaj?

Stanovanjska asistenca pomeni, da katerikoli dan v tednu, katerokoli uro dneva ali noči, pokličeš njihov asistenčni center in ti pošljejo obrtnika, ki odpravi škodo. Krito je posredovanje, organizacija in prva ura dela.[/quote]

Stanovanjska asistenca je za tiste, ki se v življenju ne znajo obrnit. Malo morgen, da boš ti mene prepričala, da mi bo sredi noči kdo prišel. Zjutraj ga lahko dobim tudi sama. Pa vodo znamo tudi zapret, ne boš verjela. In šipo tudi zaflikat, da ne piha noter. Svašta, no, za kakšne butlje nas imate zavarovalničarji. Kot da smo popolnoma nesposobni dobit obrtnika. Če mi opravi vse obrtnik, izda račun in zavarovalnica ga plača in povrne denar. Je tako? Vaš ‘obrtnik’ je plačan pa samo prvo uro? Preostalo pa kaj?[/quote]

Nisem zavarovalničar, sem pa koristila stanovanjsko asistenco pri vlomu. Ob pol polnoči sem prišla domov, v vlomljeno hišo. Ko je policija opravila svoje, sem poklicala tudi na asistenčni center, ki mi je -ne boš verjela- poslal ključavničarja ob dveh zjutraj.
In še napaka: zavarovalnica ne plača direktno obrtniku ampak povrne škodo po predloženih računih.
Torej moraš sam plačati odpravo škode, račune skupaj s prijavo škode poslati zavarovalnici, ki ti jih povrne. Obrtniki, ki so pogodbeni izvajalci asistenčnih centrov pa ti že v štartu izdajo manjši račun, brez prve ure. Razliko potem seveda uveljavljaš in dobiš povrnjeno. In veš, asistenca ti velja tudi v primerih, ko škoda ni krita iz zavarovanja.

pa ti si neverjetna. kako hudiča ti veš kakšno polico imam jaz? kako le? razen če ne delaš na tisti zavarovalnici,kjer imam sklenjeno polico. ti pojma nimaš kaj imam jaz zavarovano in si upaš meni solit pamet kaj imam. pa jaz sem sklenila to polico, halo!! kdo ve bolje od mene in moje agentke kaj sva dali vanjo? ti zagotovo ne.[/quote]

Glede na to, da sklepam police, poznam cenike in premijske stopnje, ti pa si mi podala zavarovalno vsoto in letno premijo – kaj praviš? :)))[/quote]

ja in? to pomeni, da vidiš kakšno polico sem sklenila. in vidiš, da imam mogoče kak bonus ker imam še nekaj zavarovanj pri isti zavarovalnici? al kaj ti gre v nos, mogoče višina premije. mislim wth … jaz sem sklenila zavarovanje, ki meni odgovarja in točno vem kaj je v njem. tvoje mnenje je zato čisto nepomembno in sploh ne vem zakaj se vtikaš v moj komentar.
mimogrede: tudi jaz proizvjaam okna pa si niti pod razno ne bi upala takole kontrirat drugemu proizvajlcu, sploh če v njegovi proizvodnji še nikoli nisem bila.

Dej katarina umiri se in nehaj nabijat. A si spet “pametna”?
Pametuj ti tistmu svojemu drekaču (aja ne moreš ker te je spet pustil) pa ne delaj se tolk pametna vsepovsod. A bi se že enkrat sprijaznila da nisi pogoltnila vse pameti tega sveta?!
Ti je ženska lepo razložila.

New Report

Close