Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koliko plačujete za zavarovanje hiše?

koliko plačujete za zavarovanje hiše?

Stanovanjska asistenca je za tiste, ki se v življenju ne znajo obrnit. Malo morgen, da boš ti mene prepričala, da mi bo sredi noči kdo prišel. Zjutraj ga lahko dobim tudi sama. Pa vodo znamo tudi zapret, ne boš verjela. In šipo tudi zaflikat, da ne piha noter. Svašta, no, za kakšne butlje nas imate zavarovalničarji. Kot da smo popolnoma nesposobni dobit obrtnika. Če mi opravi vse obrtnik, izda račun in zavarovalnica ga plača in povrne denar. Je tako? Vaš ‘obrtnik’ je plačan pa samo prvo uro? Preostalo pa kaj?[/quote]

Nisem zavarovalničar, sem pa koristila stanovanjsko asistenco pri vlomu. Ob pol polnoči sem prišla domov, v vlomljeno hišo. Ko je policija opravila svoje, sem poklicala tudi na asistenčni center, ki mi je -ne boš verjela- poslal ključavničarja ob dveh zjutraj.
In še napaka: zavarovalnica ne plača direktno obrtniku ampak povrne škodo po predloženih računih.
Torej moraš sam plačati odpravo škode, račune skupaj s prijavo škode poslati zavarovalnici, ki ti jih povrne. Obrtniki, ki so pogodbeni izvajalci asistenčnih centrov pa ti že v štartu izdajo manjši račun, brez prve ure. Razliko potem seveda uveljavljaš in dobiš povrnjeno. In veš, asistenca ti velja tudi v primerih, ko škoda ni krita iz zavarovanja.[/quote]

Hvala za razlago, ampak jaz kljub temu vztrajam pri tem, da tega ne rabim.

jalur, preberi si navodila za pisanje na forumu. ja? jaz sem že dost pametna da vem kakšno polico imam in za tem stojim.
kar se mojega tiče ga kar pusti na miru in se ne vtikaj v naju, ker res nisva tvoja stvar. a ne!

Ti zaradi mene stoj za čemer hočeš, le ne prepričuj drugih, ok? Ker tudi jaz stojim za tem kar govorim – s to razliko, da za spremembo od tebe o zavarovanjih precej vem in jih tudi razumem. Ti si jih le po svoje, laično razlagaš.
Ali bi me želela prepričat, da veš več kot nekdo, ki ima za sabo licenco zavarovalnega zastopnika, 4 leta zavarovalnega zastopanja in sklepanja polic, 7 let tarifacije zavarovanj, 3 leta strokovne službe za pozavarovanje, licenco zavarovalnega posrednika in 2 leti zavarovalnega posredništva?

Saj meni je koneckoncev vseeno. Zanimivo pa postane, ko taki kot si ti, prepričani v svoj prav, v to, da imajo “vse” zavarovano, da vse bolje vedo kot drugi, ki si ne dajo nič dopovedat in ne želijo nikogar poslušat, prijavijo škodo, ki seveda ni krita po polici, ki so jo sklenili. Takrat so pa kar naenkrat vsi ostali krivi, zavarovalnice bi pa naenkrat morale postati socialne organizacije in “itak samo kradejo”…

hočem povedat, da ne veš kakšno polico imam in kaj v njej piše. točno to hočem povedat. zdaj, če v njej ni poplave, ki bi izvirala iz moje malomarnosti tj. da pustim odprto okno se seveda povsem strinjam, da mi zavarovanlica ni dolžna povrniti nastale škode, zato teh neumnosti tudi nisem zavarovala. torej … zavarovala sem jo za tisto kar jaz smatram višjo silo in torej ne zavajam nikogar, da nimam zavarovano vse, ker zame višja sila je vse. lastna neumnost pa ni višja sila.

Hiša 220m2, 360 eur. Merkur zavarovalnica.

Tudi mi cca 390 €, na novo vrednost 350.000 €, cca 200 m2, do sedaj dobili korektno izplačano vso škodo, aja pri zavarovalnici Triglav i agent res korekten, nas za vsako stvar opozori in pokliče in tudi vedno na razpolago za razna vprašanja.

Cene zavarovnja hiše je odvisna od kvadrature, rizikov in zavarovalne vsote, za katere imate urejeno kritje, v povprečju pa znaša cena zavarovanja hiše med 14 do 40 EUR na mesec; cena zavarovanja stanovanja pa med 7 do 25 EUR na mesec (vir: https://omisli.si/imenik/dom/nepremicninsko-zavarovanje/)

Več o tem pa tukaj: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/zavarovanje/zavarovanje-hise-stanovanja-primerjava-paketov-zavarovalnic-cena-zavarovanja-nepremicnine/

175m2, 350000 € za zgradbo , premičnine za 60.000 €

300 € letna premija

200 €, hiša velika cca. 260 m2, zavarovalna vsota 160.000 €. Zavarovanje preko banke, Generali en paket, kjer je vključeno praktično skoraj vse.

Mi za našo hišo skoraj 600 eur, s tem, da nauu je hotel malo najprej agent nategnit s stvarmi, ki jih ne rabiva in odsotnostjo tega kar rabiva. Naknadno smo torej vključili potres (itak!) in izključila poplavo, ker jo pri nas fizično ne more biti. Pa še nekaj dodatnih zadevic (padec drevesa, snegolom) in kar nanese.

Cena za zavarovanje hiše je odvisna od več stvari, glavni dve pa sta površina hiše in izbrana kritja. Če tako ne navedete kakšna so kritja, je lahko cena 400€ nizka ali pa visoka.

Za primerjavo sem vam na hitro naredil izračun in bi bila cena preko ene zavarovalnice “samo” 113€ za najbolj osnovna kritja za hišo in opremo ali pa 282€ za paket za najbolj razširjenim kritjem. V tem primeru je do 400€ še kar nekaj denarja. Je pa res, da lahko, da imate upoštevane še kakšne posebnosti (toplotna črpalka, inštalacije, gospodinjski aparati, potres, …). Na Vaš link si lahko naročite izračun in preverite, predvsem pa imejte v mislih kakšna kritja potrebujete oz. želite.

Ko sem imel hišo in agentu povedal, da NE DAM TOLIKO, so cene bistveno padle, pogoji pa ostali enaki!

Malo stara tema pa vseeno… koliko plačujete za zavarovanje doma? Malo gledam po netu pa ne vem, ali so šle cene ful gor, je to realno? https://www.mojmojster.net/cene/zavarovanje_hise_stanovanja

Ok, saj 600 eur ni dosti za celo hišo, samo na koncu se pa nabere :/

New Report

Close