Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem KOLIKO POKURI?

KOLIKO POKURI?

Ojla!

Kot ženska se ne spoznam ravno najbolje na avtomobile,pa me zanima kako naj za svoj novi jekleni konjiček izračunam koliko pokuri?Zanima me pač,ker se mi zdi,da se že celo večnost vozim z enim tankom-saj hvalabogu da je tako!!!

Torej-tankala ob praznem tanku približno 43 ali 44 litrov (7.800 sit).Prevozila sem 625 kilometrov.Povejte mi prosim kako izračunam porabo goriva!Vem da je več variant izračunov.Povejte mi vsaj en način!

Hvala!

??
Jaz poznam samo en izračun: 44l………..625km
xl………..100km

x = 7,04 l/100km

Pokuri ti približno 7l na 100 kilometrov. To bi pa moral znat izračunat vsak, ki je končal osnovno šolo.

You never know when an old calendar might come in handy! Sure, it's not 1985 right now, but who knows what tomorrow will bring? -Homer Simpson

Jaz naredim takole: tankam popolnoma do vrha,zapišem kilometre, se vozim toliko časa, da se spet prižge lučka za gorivo. Tankam spet do vrha, si poskušam zapomniti, koliko litrov je šlo noter. S priročnim kalkulatorjem Casio si izračunam razliko v km, to je razlika med trenutnim stanjem števca in stanjem, ki sem ga zapisal pri prešnjem polnjenju. Sedaj imam torej dva podatka:

1. razliko v km
2. količino goriva ob zadnjem poljnenju v litrih

Poraba je torej:

količina goriva
—————— x 100
razlika v km

Pomembno opozorilo: obakrat je potrebno tankati do vrha, saj smo tako lahko prepričani, koliko goriva smo dejansko porabili za razliko v prevoženih kilometrih. Upam, da je metoda pravilna, sicer pa lahko še kaj doda kakšen boljši poznavalec avtomobilske problematike.

Sicer pa običajno pogledam na potovalni računalnik, dodam pol litra/100km in to je to.

Lep pozdrav!

Hvala za kompliment-mam končan faks in niti približno si nisem predstavljala kako se to izračuna.Sem pač mislila da obstaja kaka posebna metoda za izračun.To pa itak da znam izračunat že od malih nog.

Malenkost.

You never know when an old calendar might come in handy! Sure, it's not 1985 right now, but who knows what tomorrow will bring? -Homer Simpson

Faks in prej šole niso samo za to, da ti dajo nek naziv, ampak tudi uporabno znanje – torej nekaj, s čimer si bož znala v življenju pomagati!
In če poznaš navaden sklepni račun, pa si ne znaš z njim pomagati oz. se ti ne sanja, za kaj je dober, potem …..
No ja, ne vzemi za slabo, le moje mnenje človeka BREZ faksa, ki mu je tako računanje “mala malca” ….

New Report

Close