Koliko prihranite tisti ki delate od doma
Stavim, da kar precej. Najbrž kupite kak par čevljev manj, kak plašč manj, torbico manj, najbrž greste tudi manjkrat k frizerju, manj ličil, nakita, rokavic, dežnikov, manj gre za kavo tu in tam, verjetno pridete skozi z dvema obrokoma za ceno enodnevnega nadomestila za hrano in to imate kvalitetno in svežo… Največ pa prihranite na času, ki se ga porabi na vožnji v kolonah in iskanju parkirnega mesta.
Je že kdo delal kak izračun?
Samo radovedna sem, nič zlega ne mislim. V resnici vam zavidam.
Imaš prav. So neposredni in posredni prihranki. Recimo prevoz in malica sta že dva taka očitna prihranka. Potem so tu kake parkirnine. Ne pozabimo na kako globo, ki si jo človek zlahka nehote prisluži. Tu je že kake dva in pol do tri tisočake na leto.
Potem so tu posredni prihranki. Kot je npr. potreba po večih (oz. manj) vozilih. Pa ni potrebno doplačevat kakih podaljšanih varstev in dodatnih obrokov za otroke v vrtcu ali šoli. Potem so tu čisto trivialne prednosti: pošto – tudi kako priporočeno ali pakete – lahko prevzamem doma in mi ni treba ponje po službi
, pri čemer bi najprej rabil domov po “listek”… dva kroga po vasi in pol ure časa prihranka. V trgovino lahko grem dopoldan, ko so trgovine še založene in je gneče manj. Podobno je z drugimi opravki – sploh, če sem omejen z uradnimi urami, kot je kako podaljšanje dokumentov, ipd.
Je kar nekaj prednosti pri delu od doma. A ni vse tako črno-belo. Izpostavil sem prednosti, ker je tema tako zastavljena, a pri delu od doma niso zgolj prednosti, so tudi izzivi in slabosti.