Koliko računalnikov imate doma?
Mi imamo enega, drugega si je pa hči kupila 12 let nazaj in ga ima v Lj, kjer študira. Pa se pritožuje, da ne dela ok. No doma imamo pa enega za vso družino. Se mi zdi to dovolj, če rabimo se pač izmenjujemo. Kdor rabi lahko vzame. Zdaj pa je najstarejša hči prišla domov iz Lj, no in piše magisterij. In nam teži, da rabi računalnik non stop itd. Si mi mogla svojega iz LJ prinest, si je samo poslala wordov dokument. Baje nikakor ne more brez računalnika napisat magisterija. Sem ji rekla, da naj na roke napiše in ko bo prost računalnik bo pač prepisala. Vsaj druga dva otroka ne težita z računalniki…
starša367, 23.04.2025 ob 14:34
Mi imamo enega, drugega si je pa hči kupila 12 let nazaj in ga ima v Lj, kjer študira. Pa se pritožuje, da ne dela ok. No doma imamo pa enega za vso družino. Se mi zdi to dovolj, če rabimo se pač izmenjujemo. Kdor rabi lahko vzame. Zdaj pa je najstarejša hči prišla domov iz Lj, no in piše magisterij. In nam teži, da rabi računalnik non stop itd. Si mi mogla svojega iz LJ prinest, si je samo poslala wordov dokument. Baje nikakor ne more brez računalnika napisat magisterija. Sem ji rekla, da naj na roke napiše in ko bo prost računalnik bo pač prepisala. Vsaj druga dva otroka ne težita z računalniki…
A ti malo provociraš?
Kaj naj na roko piše?
A podatke naj tudi na roko išče?
starša367, 23.04.2025 ob 14:56
ponavljam. Jaz sem v šolo hodila brez računalnikov, ti ne?
Jaz sem hodila v OŠ brez računalnika, a sem imela že proti koncu OŠ Commodorja.
V srednji sem že delala na PC 286 in z Wordstarom, o Windowsih in internetu nismo še niti sanjali.
Ampak zdaj pričakovati, da bo nekdo pisal diplomo ali pa magistrsko brez računalnika, je pa utopija. Pa ni potrebe ravno po Applu, kot si napisala!
12 let star računalnik? En računalnik za več ljudi doma? Ti resno uživaš v tem da otrokom čim bolj zagreniš vsakdanjik a ne?
Jaz imam tri računalnike. Živim sama. Smili se mi najbolj tvoja hči. Čudno da sploh še pride domov, glede na to kako spodbudno okolje ji nudiš za to da bo čimprej uspešno študij zaključila.
lol108, 23.04.2025 ob 14:57
potem se verjetno tudi poleti v avtu voziš brez klime, ker takrat ko si ti hodila v šolo ni bilo klime v avtih
Samo brez klime se je vsaj možno voziti. Na roke pa recimo malo težje delaš z elektronskimi viri, jih citiraš, printaš,…aja, ima telefon!
Ah, itak provokacija!
kristus, 23.04.2025 ob 15:00
12 let star računalnik? En računalnik za več ljudi doma? Ti resno uživaš v tem da otrokom čim bolj zagreniš vsakdanjik a ne?
Jaz imam tri računalnike. Živim sama. Smili se mi najbolj tvoja hči. Čudno da sploh še pride domov, glede na to kako spodbudno okolje ji nudiš za to da bo čimprej uspešno študij zaključila.
po tvojem mnenju bi morala vsakemu otroku kupiti SVOJ računalnik in to na 3 leta?
hinavci, 23.04.2025 ob 15:11
Hinavci ste, da vas ni večjih. V nekaterih temah pišete, da otrokom ne bi smeli dati nič tehnologije, tu pa napadate mamo, ker si trije otroci delijo računalnik. Mogoče si pa novega ne morejo privoščiti. Otroci imajo pa v življenju še kaj drugega kot viseti na kompu, tut to je neki vredno.
Ti si seveda magisterij naredila brez računalnika a ne? Pa tale uboga revna mamica je tudi brez elektronike, zato na forumu sred dneva visi. Hinavci ja
Mi imamo vsak svojega. Se da kupit rabljen računalnik za okoli 100€. Magistrsko verjamem, da je v današnjem času težko na roke pisat. Že pred 20 leti smo jo pisali na računalnik. Včasih so jih pa klamfali na tipkalni stroj. Če vam je to prevelik zalogaj, naj gre pa v kako knjižnjico pogledat, če to sploh še obstaja. Ali pa naj ostane v Ljubljani? Vse se da rešit, sam pogovort se je treba.