Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek koliko si vzemo časa samo zase??

koliko si vzemo časa samo zase??

Si znamo vzeti čas samo zase in to brez obcutka krivde, da potem zaradi tega kao trpi druzina,otroci.
No naj rečem tkole, moški si lahko vzame čas, nima občutka krivde, me zenske pa si venomer nekaj zmišljujemo u naši buči, le kaj bo doma, le kaj bo z otroci, če bomo zginle za tisto urco od doma si mal nabirat energije .

No vsaj pri meni je tako, vedno je prisoten tisti občutek, kot da jaz ne smem imeti nekaj časa samo zase. Poznate to, ali je pri vas to šala mala, delate kar vam paše?
Koliko si znamo vzeti čaca samo zase. Jaz se sedaj trudim in grem vsaj 2x na teden na cvek s prijateljico, rada pa bi si vzela tudi cas samo zase in sla na aerobiko, al fitnes, kako vam vse to znese.Nasvet-to me zanima predvsem za mamice, z majhnimi otrocki, no malcki.
Da potem ko pridete domov ni vse u razsulu in tisti kisli obrazi, da je konec sveta ker mati ni bilo doma;)!

jaz tudi nimam idej pa še sploh nimam otrok!
kaj šele bo
vedno želim imeti vse pod kontrolo (ne ravno fanta ampak pospravljanje in vse stvari, ki jih je treba urediti).

Mislim, da je problem v tem da ne moremo zaupati moškim, da bodo res opravili tiste stvari, ki jih obljubijo.
Razmišljati bi bilo treba pa kaj potem če ne bo naredil, bomo že kako.
vsaj začetek bi bil, čeprav bi bilo mnogo bolje imeti malo več zaupanja v naše moške.

ne vem

Venus

Hmmm, jaz imam ravno obraten primer…..cel dan (zdaj se to že predolgo vleče) porabim samo zase (knjige, kave, tv, inet, telefon, harna, kopeli, sprehodi, maček, muzika…..), študi pa že nekaj časa stoji na mestu :(((

Tak da, bi jaz bila vesela vašega problema ;), čeprav……oboje je hudo, se mi zdi.

Meni se zdi neumno slediti trendom, ki sploh niso po moji meri. Zdaj bi naj dokazoval samostojnost tako, da živiš kot, da si še samski. Jaz si najraje vzamem čas zase kar doma. Uživam, če v miru pogledam kak film, če lahko berem knjigo ali, če pride kolegica k meni domov na klepet. Ven hodim najraje z možem. Tisto shajanje po lokalih s kolegicami mi je zoprno. To je seveda čisto moje mišljenje toda ne pustim se! Če pa me bo vleklo ven pa ne bom razmišljala, če so medtem doma pridni. Naj si privoščijo !

Vzeti si čas zase je relativno. Strinjam se z Alice, da je to to, če prebereš knjigo, pogledaš dober film, poklepetaš s prjatlco. Ni nujno it v hrupen lokal, posedat ure, domov pa prismrdet po cigaretah. Jaz uživam, če sem sama doma, se crkljam, nardim masko za obraz, poslušam glasbo, ki je meni všeč, se grem v bazen naplavat, povabim prjatlco v kino, gledališče, konec tedna s hčero prečesat vse trgovine v nakupnem centru, probavat odštekane cotke, se narežat do onemoglosti. Sicer pa – kak dolgcajt bi bil, če bi imeli vsi enake želje in potrebe :). Uživajte v tistem, ki vas osrečuje in vam kaj pomeni, skratka, kar vam polepša dan!

Jaz pa sem tko narejena. Da rada grem ven s prijateljicami, v kino, rada pa sem tudi doma, pogledam kakšen dober film. Se potepam s sinkom in možem. Igramo karte. Skratka, da je zame življenje lepo, moram imeti čas in za družino in zase. Samoi zase ga imam zdaj res bolj malo. Če se pa spolnim še svojih samskih časov. Takrat sem hodila v savno, kino, fitnes, aerobika, veliko kolesarila, hodila v hribe, se družila s kolegi. Ja razlika je res očitna.

Ha ha ha, sejm vit mi! Sistra, všeč si mi. Dej ulet kej k men. Doma valim svoj jajc in mi je dolgcajt.

Imam 15 mesečnega sina in še ni v vrtcu. Ker sem sama še doma, sva čez dan skupaj. Se igrava, pospravljava, greva ven,… No, zdajle ko spi, visim na netu… Ko pride mož domov, grem včasih na čvek k sestri – sama ali pa gremo vsi trije. Sem in tja se dobimo s sošolkami na pijači,… Skratka, ne morem ravno reči, da sem svobodna kot ptiček na veji, sem pa ravno toliko, da mi odgovarja in se počutim dobro…

LP

nika

Mislim, da si je treba vzeti čas zase (in ga izkoristiti za tisto, kar si vsak sam želi). Moškim pa lahko več zaupamo, če naredijo napake, bo to šola za drugič, saj se bodo naučili in bodo mogoče prav veseli, ko bodo videli, da jim ženske zaupamo. Pa zdaj imamo mobitele, da nas lahko pokličejo, če je kaj hudo nujnega, ne? Kar vzemite si čas zase, če si vaša duša tega želi, tako boste polni z energijo in to se bo poznalo tudi v družini! In takrat boste čisto mirne vesti!

Dobro je imeti nekaj časa zase. Dobro je imeti tudi prijateljico. Če ti zmanjkuje časa za rekreacijo, pa povabi na rekreacijo kdaj tudi prijateljico. Človek mora imeti nekaj časa tudi za sebe. Če družina dejansko ne trpi zaradi tega, ker smo nekaj časa posvetili sebi, ti ni treba imeti slabe vesti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close