Naslovnica Forum Starševski čvek Koliko so vasi partnerji z otroki

Koliko so vasi partnerji z otroki

Mozje, partnerji, koliko so doma oziroma se ukvarjajo  z otroki. Moj ogromno dela, cez teden prihaja pozno, dela tudi vikende, soloh sobote.. Otroka sta konec OŠ, premalo so skupaj.. Če je doma pa gleda tv ali igrajo igrice..

Ne kaj dosti, za tenis popoldan je cas, ko pa recem, da bi prisel prej iz sluzbe zarad otrok, pa ni casa.. Je pa privat.

Moj je skos s tamalim, in jaz tudi, tako da smo vsi skupaj.

Ko poslušam pa kolegice, da so deci skos na šihtu kao, pol popoldne grejo še po gostilnah s frendi me pa kr srt prime.

Kako si lahko take dece zberete za partnerje?

Jaz sem bila z mojim 10 let preden sva mela prvega otroka in še to me je praktično prosil in obljubil, da mi bo pri vsem pomagal. In zaenkrat je res tako, hvalabogu.

Ima druge pomankljivosti, nič ne rečem, ampak okol dela in otroka je pa tko kot mora bit.

Kako jim bo zal.

Sploh privatnikom.

Moj je pocel enako.

Moram delat sem smo poslusali 20 let.

Otroc odrasli,z njim pa nimajo povezave.

So samo vljudni.

Groza to gledat ampak nic ne morem.

Mozu je danes zal,ker zdej ve,da mu ne bi nnoben zameril ce bi hodil ob 5 domov

Sobote ne delal in bil z otroci.

Tko namrec dela zdej,za otroke prepozno

Koliko časa kateri od staršev preživi z otroki ne pomeni veliko. Bolj je pomembno da čas ki ga preživi z njimi kvalitetno preživet. Bolje pol ure na dan ampak da je v tistem času z otrokom 100%. kot pa cel popoldan z otrokom na sprehodu ali na igrišču pa se otrok igra sam starš pa na telefonu. To ni čas z otrokom.

Odgovor na objavo uporabnika
dobri, 21.09.2022. ob 12:34

Koliko časa kateri od staršev preživi z otroki ne pomeni veliko. Bolj je pomembno da čas ki ga preživi z njimi kvalitetno preživet. Bolje pol ure na dan ampak da je v tistem času z otrokom 100%. kot pa cel popoldan z otrokom na sprehodu ali na igrišču pa se otrok igra sam starš pa na telefonu. To ni čas z otrokom.

No ja no. To je idealen izgovor tistih, ki so deloholiki. Ne, pa ni boljše. Pol ure na dan je premalo. Tudi z otrokom se ni treba stalno ukvarjati in ga animirati. Otrok mora samo vedeti, da si tam, ob njem. In da boš tam, ko te bo potreboval.

Bi rekla, da sva kar enako. Oba delava v dopoldanskem času. Zjutraj jo jaz zbudim in zrihtam za v vrtec, jo peljem v vrtec in grem delat. Največkrat jo grem tudi iskat, včasih pa tudi mož, če imam jaz še kakšne službene obveznosti. Doma smo med 15.00 in 15.30 vsi. Nekih hobijev za katere bi morala ekstra od doma nimava, mož rad kakšno urico odteče, jaz imam rada jogo in to ni problem uskladiti. Drugače pa smo med tednom popoldan večinoma skupaj, tisto urico, ko delam večerjo, se mož malo več ukvarja z najino 3-letnico, včasih se mi pridružita in skupaj kaj ustvarjamo. Zvečer imata ona dva ritual, da jo mož umije in spravi v pižamo, se še malo igrata, jaz pa sem glavna za pravljico in malo poležim zraven nje, dokler ne zaspi. Vikendi so pri nas sproščeni, redko kdaj kaj planiramo vnaprej, smo precej spontani, v smislu, da smo sposobni v 10 minutah na hitro vzet nekaj za jest, za preoblečt, se spakiramo v avto in čez dve uri smo na morju do zvečer… gospodinjstvo hendlamo sproti, določene stvari dnevno, ene tedensko, mesečno in določene pač nekajkrat letno, po potrebi. Kar kdo od naju vidi, da je za naredit, to pač tisti naredi. Edino cunje zlagam jaz, to mož res sovraži, sesa pa po navadi on, ker jaz res sovražim. Pod črto bi lahko rekla, da z otrokom preživi cca 3-4 ure dnevno, z njo se res enakovredno ukvarjava. Imava tudi to srečo, da smo popoldneve doma in oba imava podoben urnik. Da bi hodili na neke kavice in se dobivali s prijatelji v gostilnah nimava navade, razen za kakšno posebno priložnost, pride pa večkrat kdo k nam na obisk čez vikend ali mi kam gremo za urico ali dve.

Pozor: Preden bo vaš komentar javno viden, ga mora odobriti moderator.

New Report

Close