Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Koliko soli v kruh?

Koliko soli v kruh?

Imam kilo moke (mešanico za domači kruh), in me zanima , ker nimam občutka, koliko soli naj dam da bo dober kruh. Imam tudi dig. tehtnico, če katera ve količino v gramih?
Na pomoč, prosim!

1 čajno žličko na 1kg moke

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Meni se zdi ena čajna žlička za kilo moke premalo, dala bi vsaj dve.

LP

Jaz dam na pol kg moke eno polno čajno žličko, torej na kilogram moke 2 ali pa še kako zrno več. Neslan oziroma premalo slan kruh ni dober. bljak…..

Julija

Jaz dam na približno 70 dkg moke 2 poravnani čajni žlički soli.

Lsep snežni pozdrav

Mateja

…jaz dam na kilogram moke 2 čajni žlički….

Dajte si še prebrat članek Koliko soli vsebuje slovenskei kruh?, ki je bil objavljen nedavno v reviji VIP. Boste videle, koliko soli pojemo.

Hvala vam za odgovore!

Ja, ampak to o soli v kupljenem kruhu je res – vcasih je kupljen kruh posteno slan, skoraj kot kaksen cips. To se mi ne zdi prav, ker se slanega okusa precej hitro navadimo in se nam potem zdi manj soljena hrana neokusna.

Sicer pa kruh solim ‘na oko’, raje malo manj kot malo vec, z enim dobrim scepcem na hlebcek iz dobre pol kg moke. Bom naslednjic scepec izmerila, ampak po mojem je precej manj kot cajna zlicka – mogoce polovicka.

lp, proxima

Enkrat sem bral, da je meja okrog 10g na kg kruha. Je pa odvisno od vrste moke, koruzni bo premalo slan, ržen pa precej bolj.

5g na 1kg kruha je po moje več kot preveč, …
Se pa strinjam, da je razlika, če gre za “puhast” kruh ali bolj “zbit”.

Vse za peko!

Sicer so recepti različni in povsod dajejo različno količino sestavin notri. Sicer sama nikoli ne uporabljam namenske moke za kruh, tako, da ne vem ali je tudi ta kaj soljena ali ne, vendar ko sen hodila na BIC (prav v pekovsko delavnico) je bilo razmerje tako: na 500 g moke je bilo 5g sladkorja, 10 g soli in 15 g kvasa. Nimam pojma koliko je to ali je to 1 čajna žlička ali ne Je pa res, da ni bila namenska moka ampak navadna (bela, črna, polbela polnozrnata itd)

New Report

Close