Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koliko stanejo barve za stene (tiste, ki jih zamešajo po želji)?

koliko stanejo barve za stene (tiste, ki jih zamešajo po želji)?

Ker imam do Mercurja kar daleč in na njihovi spletni strani tega podatka ne najdem, me zanima, če slučajno kdo od vas pozna to varianto mešanja barv (izbereš na barvni paleti in naročiš, da ti zamešajo tak odtenek) ter kolikšna je cena teh barv. Vem, da je odvisna od količine, meni recimo rabita dve barvi, ena za 5 kvadratnih metrov, druga za 15 kvadratnih metrov. Koliko me bo približno stalo?

Hvala za vsakršno informacijo.

Jaz ti lahko povem, da sem dala pred leti za eno sobo za latex pralno barvo, zniansirano cca. 100€.

In kaj njej pomaga, da si ti pred leti dala za neznano veliko sobo 100 EUR…???

Avtorica, telefon v roke, pokliči, vprašej. A ni to najboljša pot do zanesljive informacije?

Odvisno je tudi od barve, nekateri pigmenti so dražji od drugih.

mami

odvisno je tudi od tega, katero vrsto barve si želiš…

je pa tako, da vseh vrst v merkurju itak nimajo na zalogi in traja, preden dobijo. če imaš možnost se ti splača it pogledat v jub – razstavni salon, ker imajo dejansko predstavljene barve skozi različne tehnike na panelih…

sama sem bila ravno včeraj, ko so mi v merkurju rekli, da bo trajalo vsaj 10 dni, da dobijo osnovo za barvo in da je bolje, da grem – če se mi mudi in če lahko – direktno v jub… (sem pa želela jubosil antik barvo)

5l namešane je bilo cca 25€

in koliko kvadratnih metrov lahko prepleskaš s 5 litri barve?

Veš, na forumu ljudje sprašujemo iz več razlogov. Recimo – naj grem direktno v Jub je že nasvet, ki mi je zelo dobrodošel. Druga oseba mi je napisala svojo izkušnjo. Tretja mi bo morda dala še kakšno idejo.

Kot drugo mi je forum tudi najhitrejša in najcenejša oblika informacije. Fiksnega telefona nimam in če na fiksne telefonske klicarim iz gsm, pa me potem prevezujejo, dajejo na čakanje, pa dobim koga, ki nima pojma, gre iskat potem drugega, ki je za to zadolžen, potem on tam rokuje s katalogi, ceniki in vmes še odgovarja kakšni stranki, ki jo ima fizično pred sabo, zapravim celo premoženje.

Ne razumem ljudi, ki sodelujejo na forumu in se hkrati tako obnašajo do drugih, ki nič hudega sluteč sprašujejo po informacijah. Zame je to pač najboljša pot do informacije, zate je očitno telefon. Forum je ravno zato fajn, ker je za različne ljudi in na kraj pameti mi ne pride, da bi na tako vprašanje odgovorila tako kot ti. Če ne poznaš odgovora, modro molči. Naslednjič boš morda ti v podobni situaciji, pa me zanima, če bi ti bilo prav, da ti nekdo tako “zabrusi”. Saj se ne jezim nate in tudi vem, da nisi napisala zlonamerno, niti z grdim tonom, niti s slabim namenom, a le razmisli o mojih besedah. Hvala.

Mi smo jih kupili v Bauhausu. In sicer nekaj Duluxa (svinjsko drag) in potem nekaj njihove firme-kake bistvene razlike razen v ceni nismo opazili. Seveda je bila druga opazneje cenejša.

Svetlejše barve so cenejše od temnejših/bolj intenzivnih, tako da je cena odvisna ne le od količine ampak od tega katero barvo želiš. Pa spomnim se, da ko smo mi barvali s temi barvami, da je bila modra barva precej cenejša od rdeče.

V Merkuju in SBSu so cene “iste” in dobiš 3/4 barv za 20€/5 litrov. 5 litrov zadostuje za 40m2. Ostalih 1/4 barv, ki so bolj žive pa so še okoli 4-5€ dražje na kantico (5l).

poraba barve je lahko od barve do barve različna… (pa odvisno, al 1 al dva sloja)

če pogledaš na jubovo stran, tule so notranje barve:
http://www.jub.si/izdelki/notranje-barve/?cat=3191

katerokoli barvo klikneš, imaš v desnem stolpcu tehnični list, kjer točno piše, kakšna je poraba določene vrste barve.

poglej pa v levem stolpcu še “izdelki za dekorativno obdelavo”, če želiš kakšne posebene efekte na steni.

če želiš močne barve kot so rumena, oranžna, rdeča je bolje da kupiš jupol trend

pa še nekaj je

z trendom 2,5l narediš isto kot z pralno barvo 5l to je od 25 – 35 kvadratov

pa še ena stvar je z trendom je dovolj 1x medtem ko s pralno barvo moraš iti 2x

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

New Report

Close