Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koliko stanejo dobermani?

koliko stanejo dobermani?

Lej, žalim slučaj, če pišeš neumnosti pač ne gre drugač, kot da temu tako rečem.

Zdajle si jih recimo spet cel kup natresla.
A naj jih naštejem?

Prva:

Glej, če ima postrani zobe, napačno barvo, modre namesto rjave oči ipd. – že kot mladič ne dobi rodovnika

Druga:

Če se ne motim (možno, da je šele v pripravi), je celo zakonsko obvezno, da ima pes, ki se ga vodi v javnosti, pasjo šolo.

Tretja:

Posebej, ker se ne poznamo in jaz zate ne vem, o čem nimaš blage veze, hkrati pa tudi ti zame ne moreš vedeti, kaj je meni španska vas.

Prvih dveh niti ne bom komentiral, bom pa tole zadnjo – res ne vem, kaj vse še (poleg kinologije) ti je španska vas. Zato o ostalem ne razpredam, razpredam pa o tem koliko neumnosti si samo v okviru tega topica napisala na forum.

Če tebe žali moj morda malce bolj oster ton, pa mene žali kako lahko nekdo tako zlorablja forum in še kar predava o stvareh, na katere se totalno nič ne spozna.

Glej, ni ti potrebno mene prepričevati. Ljudje smo različni in razlogov, zakaj se nekomu ne bi dalo prebijati skozi birokracijo, je verjetno veliko. Morda mu ne gre za denar, morda ima doma rodovniška psico in psa, nekaj legel je prijavil in prodal, sedaj se mu pa s tem več ne da ukvarjati, psa pa seveda veselo nadaljujeta vrsto.:)) Ker mladiče ne namerava obdržati, jih bo pač ali prodal za nižjo ceno, da nadoknadi vsaj hrano, plačilo veterinarja ipd. Lahko pa jih bo celo samo oddal. Možnosti je več.

Da pa gre velikokrat za zlorabe na tem področju, ko raznorazni preprodajalci prodajajo mačke v žaklju, pa mi ni treba praviti, ker dobro vem.

Naš vzreditelj je takrat rekel, da en pes iz njegovega prejšnjega legla ni dobil rodovnika, ker je imel eno oko modro, drugo rjavo. Rodovnika, ne vzrejnega dovoljenja. Res pa je, da tega nisem šla preverjati.

oprosti, nm, ampak to niti slucajno ni res.

kinoloska zveza ne predpisuje, koliko mladicev je v leglu. VSI mladici starsev z rodovnikom, ki so naredili vzrejni pregled, dobijo rodovnik. pika.

tole s prestevilnimi mladici brez rodovnika je navaden nateg bodocih lastnikov.

ja,ja, zdaj vem, preberi vse spodaj, zdaj je kar je.

Jap…

Klikni še na tale link:

Potem se pa zamisli, a bi ti kupila dobermana za 400 evrov od tega človeka al ga rajš ne bi?

Glede na to, da si to svetovala v prvem topicu…

Kolikor je meni znano, je res tako, ja. Za rodovnik zadostuje rodovnik in vzrejno dovoljenje staršev. Dobijo ga vsi mladiči v leglu. Za vzrejno dovoljenje (ki omogoča, da bodo rodovnik imeli tudi potomci teh mladičev) je pa treba še kaj več.

In prodaja “pasemske” dobermane s simbolično sliko…. Bogve, kje jo snel. Ogled staršev je možen, ampak so na Hrvaškem (mladiči pa v Sloveniji???? – se pravi, da je najbrž samo preprodajalec).
Glede njegovega arzenala rezervnih delov pa…. Ja, se je za zamislit.

Ma dej, že prej ti je nekdo povedal, da bučke sadiš.
In jih res.
Dejstvo, da ti je nevesten dvoriščni rejec nekoč prodal psa “ki ni mogel dobiti rodovnika zaradi prirojene hibe, starši ga pa imajo” ti ne prinaša kinološkega znanja, da bi tukaj pametoval o rodovnikih, ker ti je očitno španska vas vse v zvezi z njimi.
In zato dovoli, da dajejo info kompetentni ljudje, ki o tematiki res kaj vedo!

ja imaš prav, pač stvar je takšna, beri tudi moje poste spodaj, pač človek v dobri veri, da pomaga, po tem pa takole.

No, za njegove posle seveda nisi odgovorna ti.
Kot tudi ne za laži vzreditelja tvojega psa. Živali so postale ornk biznis – in kjer je denar, tam tudi smrdi – zato je treba res preveriti vse od a do ž.
Pa seveda govoriti o slabih izkušnjah, da se bo kdo drug mogoče česa naučil – upajmo.

A veš, da se meni tudi srce trga zaradi teh malih revežev.
Šteparji razmnožujejo izključno zaradi denarja, kupci teh “sadov ljubezni” pa si z obema rokama zatiskajo ušesa, ko se pred nakupom zanimajo za pse in slišijo, da za majhen denar ne bodo dobili tega, kar bi radi imeli. Nizka cena je edino, kar je merodajna informacija pri odločitvi za nakup mešanca. Naknadno pa sledijo izgovori v stilu “saj bi lahko imel rodovnik, vendar je s tem preveč dela, našim čudovitim vzrediteljem pa se s tem ne da zamujat, pa saj ga imamo le zase, pa sosedova Pepca je rekla, da je tale naš res lep predstavnik xy pasme itd …” Ja, pa ja de. Če bi bila cena rodovniških enaka ceni mešancev brez rodovnika, bi pa kar naenkrat vsi izbrali tistega z rodovnikom.

Hehehe, še dobro, da mi je nevesten “dvoriščni rejec prodal psa, ki ni mogel dobiti rodovnika” z rodovnikom. Čisto možno, da je res, da lahko tudi pes, ki ni po standardih svoje pasme, dobi rodovnik, ne dobi pa vzrejnega dovoljenja in sem se jaz zmotila. Za kar se globoko opravičujem vsem pravim poznavalcem takih in drugačnih rodovnikov.:) Ampak moja poanta, da je lahko čistokrven pes ravno tako čistokrven kot vsak tisti, ki ima rodovnik, ostaja. Da pa je tvegano take pse kupovati, ker pač ni nadzora nad njimi, pa je itak jasno. In da nikoli ne veš, kaj si v resnici kupil, tudi.

Bučke pa zelo rada sadim in še bolj jem. Tudi letos bodo. Na moji njivi, se že veselim.:)

A ti si vzrediteljica, pa ti gredo na jetra vsi tisti, ki ti odžirajo zaslužek?

Dajte že nehat s temi rodovniki. Mene je rodovniški pes ugriznil tako, da se mi brazgotina še zdaj pozna. In imam nerodovniškega psa iste pasme ki je priden kot muca. Ja, sem kupila nerodovniškega, pa kaj? A če je pes rodovniški, pa je sigurno da bo vzgojen, ali kaj? Dopovejte si že, da je vse odvisno od lasnika in koliko se mu da ukvarjat s psom,.

xxy napisal:

> Bučke pa zelo rada sadim in še bolj jem. Tudi letos bodo. Na
> moji njivi, se že veselim.:)

Pri nas bodo tudi. :-)))
Sicer je pa termin “čistokrven” čisto mimo. Kot da imajo mešanci kaj manj čisto kri kot en pes s pedigrejem.

se opravicujem, vidim, da so tole z “prestevilnimi mladicki v leglu” ze drugi povedali 🙂

glede tega, kar pise xxy pa: od odgovornega lastnika se pricakuje, da se mu psi ne razmnozujejo kar tako, ker ima pac doma psa in psico. nerodovniskih mladicev so zavetisca polna, tako da je to skrajno neodgovorno…

kot so pa ze drugi povedali: ce kupujes dobermana najdi dobrega vzreditelja, pri katerem bodo mladicki dobro hranjeni, primerno oskrbljeni (cepljenje, razglistitev itd.) in primerno socializirani v leglu.

izkusnje z nakupom dobermana in tem, kaj pomeni dobermana imeti in ostale nasvete pa lahko direktno od ostalih lastnikov dobis tule, tudi napovedi predvidenih legel v sloveniji lahko najdes tukaj:

ce ne iscete nujno mladicka in ste pripravljeni posvojiti tudi odraslega psa pa morda poglejte tukaj:

xxy, glede na to, da ravno “čistokrvni psi brez rodovnika” predstavljajo največjo dodano vrednost za prodajalce, bi jaz kar lepo rekla, da je večina teh, ki ne dajo delat vzrejnega, čisto zavestnih goljufov.

Če imaš prijavljeno rodovinško leglo, pridejo s tem tudi stroški. Če imaš navadne mešančke, ti zanje nihče ne bo dajal denarja, ker je takih pač na tone in se talajo zastonj podolgem in počez. Definitivno je najbolj profitabilno imet “čistokrvega” psa, ki je v skladu s trenutnimi trendi pasje mode. Ker ni mešaneč, lahko naviješ ceno, ker pa nima rodovnika, se lahko izogneš vsem stroškom, ki jih prinaša prijavljeno leglo. Torej maksimalni zaslužek tako glede na mešance kot glede na rodovniške.

Ti pač meniš, da je večina prodajalcev “čistokrvnih” popolnoma poštenih in samo omembe nevredna manjšina barab, jaz pa pač trdim, da je velika večina prodajalcev “čistokrvih” barab in samo omembe nevredna manjšina takih, ki tega ni različnih recimo opravičljivih razlogov niso uredili.

Vzgoja psa in rodovnik nimata nobene povezave. Obstajajo vse možne kombinacije: rodovnik/ugriz, rodovnik/ ni ugriza, ni rodovnika/ugriz, ni rodovnika/ ni ugriza …
Kot vsi veste, je vzgoja psa prepuščena lastniku psa, ne vzreditelju. Zakaj te je ugriznil rodovniški pes, ne pa tisti brez, pa jaz ne vem.

Ne mešaj jabolk in hrušk! Vzgoja psa nima z rodovnikom nobene zveze. Zame so mešančki popolnoma enako vredni kot rodovniški. Ugrizne lahko super lepotni šampion ali navadni vaški klatež. Vendar o tem ni govora tukaj.

Zelo obsojam vse “rejce”, ki mastno služijo na račun naivnih kupcev, še najbolj pa zaradi tega ker največkrat ta kratko potegnejo zaradi številnih legel izmučene samice (ki navadno kotijo v premajhnih pesjakih prepuščene same sebi) in mladički, ki so več pri veterinarju kot doma in na koncu končajo v zavetiščih, ker postane vet. oskrba predraga za njihove “ljubeče” lastnike.

Izjeme seveda potrjujejo pravilo…

Če ti nisi sposobna te problematike razumet, pa bog ti pomagaj…

Aplavz za Janis …. se ne bi dalo bolj jasno in točno napisat.
Se popolnoma strinjam!

Ksantipa, vse to je pri takih bob ob steno. Glavno, da so oni dobili poceni psa, ker je tisti papir itak brez veze. In hvala bogu za dodaten dokaz – ugriznil jo je namreč rodovniški pes! Vidiš, da je rodovnik res brez veze.

Pravzaprav nisem nikjer napisala, da je po mojem mnenju večina prodajalcev psov brez rodovnika poštenjakov. Vse, kar sem napisala je, da obstajajo tudi taki in da ni nujno, da so prav vsi barabe. Hkrati pa sem dodala, da je kupovanje čistokrvnega psa brez rodovnika veliko tveganje. Z apriorno trditvijo, da gre pri nakupu čistokrvnega psa brez rodovnika čisto gotovo za nateg in da se s takim nakupom sigurno zafrkneš, se ne strinjam. Samo to.

Ma daj pospološevat in govorit bedarije! Jaz sem kupila psa pri ljudeh, ki jih poznam in ki niso nobenega psa izkoriščali za služenje denarja. Imajo pse, ker jih imajo radi in to točno to pasmo. Pse prodajajo zelo pod ceno, samo da si povrnejo stroške ki so jih imeli z leglom in to je vse. Še po petih letih smo v stiku z njimi in še sedaj me sprašujejo, kako je z našim psom, prišli so nas obiskat itd. Zanje dobro vem, da so samo in izključno ljubitelji živali, jim pa ne gre za rodovnike, priznanja, visokoleteča imena Van Der baden baden del Fior del Sampdoria in podobno. Samo pse imajo radi in to je vse. Zato ne posplošuj, prosim če pojma nimaš.

Priporočam ti en daljši tečaj kulture govora.

Posploševanje res nima smisla. Ljudje so taki in drugačni. Ljudje od katerih si ti dobila psa so pač drugačni od veeeliiike večine šteparjev. So what. Še vedno pa je ogromno psov, ki trpi zaradi take vzreje.

In če imaš ti alergijo na rodovnike, je to izključno tvoj problem.

“od odgovornega lastnika se pricakuje, da se mu psi ne razmnozujejo kar tako, ker ima pac doma psa in psico.”

Ne vem, od kod ugotavljate, da tako vedenje vzrediteljev podpiram. Pravim samo, da se lahko zgodi, da ti psica nenačrtovano zanosi, čeprav si “pazil”. In da to ne pomeni, da so mladički “rodovniško” kaj manj vredni, čeprav nimajo rodovnika. Da je tak lastnik bil neodgovoren, pa je najbrž res. Ampak o tem ne govorim. In da ne bo pomote: niti ne podpiram nakupa psov od raznih preprodajalcev in nevestnih psičarjev.

New Report

Close