Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koliko ste bile stare, ko ste

koliko ste bile stare, ko ste

prišle v meno?

v meno ali perimenopavzo?

hanan, kaj pa je to perimenopavza?

Mena je zadnja menstruacija, ki jo vedno določimo retrogradno, klimakterij je obdobje par let pred in po meni, postmenopavzalno obdobje pa je čas po meni

No ja, če sem že bila tako natančna :-), bi dodala samo še namesto mena raje menopavza

Amigdala, perimenopavza je potemtakem PREDmenopavzalno obdobje?

še to: kdaj (pri kateri starosti) v poprečju pa ženska pride v meno (menopavzo) ?

Povprečna starost ob menopavzi je v Sloveniji približno 50 let (45-55).

Perimenopavza je obdobje neposredno pred menopavzo in najmanj eno leto po menopavzi.

Solzica olgica,

različno, moja prijateljica je izgubila menstr. pri 42 letih. Je pa rekla, da je dobila menstruacijo zelo mlada, pri 10 letih! Če vemo, da traja menstruacija pri ženski cca 33,3 let (rodna doba) potem si lahko približno izračunaš, kdaj se bo to zgodilo tebi.

Pri večini prijateljic so se začele težave nekje pri 43 letih do 46 letih. Opažale so razdražljivost, pogosto menjavanje razpoloženja (jok+ veselje..), vrtoglavice, težave z menstr. (npr. zelo slaba ali zelo močna), nespečnost, vročinski val, trepetanje srca….itd
to so začetki, ki trajajo lahko nekaj let pred dokončno izgubo menstruacije.

Me pa veseli, da si vprašala, saj je to še zmeraj tabu tema, in človek dobi občutek, da je staranje sramotno in se o tem ne sme govoriti….Poveličuje se le mladost in lepota…

Moja mami pri 43-ih, soseda tudi…

Toncka

Zsačetek menopavze 51 let.

Nisem še…he he he…mam še od oka kakih 20 let do tega….:-)))

tv, hvala za izčrpen odgovor

Amigdala, hvala za odgovor

New Report

Close