Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko ste odšteli za poslikavo…

Koliko ste odšteli za poslikavo…

… stene v otroški sobi (Disney-eve ali druge sličice) ali vitraža na vratih? In koliko je bila za določen denar velika slikica? Seveda me zanimajo cene amaterskega dela.

Hvala za odgovore!

LP, Ana

Pa probaj poslikat sama. Lahko pa v BC kupiš stenske rolice z Medvedkom Pujem (sem jih videla na Jesenicah v BC) povečaš medvedka, ga s svinčnikom prerišeš na steno in pobarvaš z vodenkami, oz. tempera barvami. Čist enostavno.

Poslikani dve steni (približno 2x3m in 3x3m) in še ena relativno velika podoba na tretji steni – 40.000 SIT. Prepričalo me je dejstvo, da je vse zaključeno v enem dnevu, sama bi zato gotovo porabila vsaj en teden.

Pozdravčki
še ena mama

Kje pa ste to naročili?
Še nikoli nisem pomislila, da bi imeli poslikano sobo 🙂

Poskusi sama.

Pri nas sva z atijem en dan barvala stene, drugi dan pa sem ji narisala s temperkami nekaj živali in rožic – soba je izpadlo zelo lepo, porabila pa sva dva popoldneva.

Imela sem slike živali iz barvank, le to sem prerisala na steno, zatem pa pobarvala.

Tu (upam, da bo link deloval).

Pozdravčki
še ena mama

Nič, ker sem se zadeve lotila kar sama in mi je uspelo. Malo volje, barvic in veliiiiik navdih rabiš, pa gre.

LP Maja

Lep pozdrav !

Pri nas tudi nič. Sem pa porabila nekaj dipijev in 7*2 uri na dan, toliko mi je mali spal pri 10 mesecih. Dve steni: na eni pu+pujsek, na drugi pu+tiger, velikosti cirka 2 metra.

Hvala za odgovore. Naj pa povem, da ne gre za to, da ne bi ali bi sama risala – sprašujem zato, ker moja kolegica počasi začenja z obrtjo te vrste. Njene slike so res zelo lepe, pa še zelo natančna je (ponekod sem zasledila, da te slikice sploh niso lepo pobarvane). Sploh pa o ceni sprašujem zato, ker ni čisto prepričana, koliko naj zaračuna za sliko. Seveda bo na začetku risala ceneje.
Se vam zdi, da je potem zdaj 10.000 sit za eno večjo poslikavo (cca dober m2, m2 in pol tu nekje) preveč? Ker se mi zdi osebno to čisto realno.

Če pa katero zanima, pa lahko pusti mail in ji pošljem fotografije njenih poslikav. Res so krasne. Riše pa tudi vitraže, slika na svilo in steklo (kozarce, steklenice). Trenutno riše slikico za mojega sinka in že zdaj, ko je šele s svinčnikom narisana mi je zelo všeč.

LP, Ana

Katja, če želiš, ti pošljem na mail slikice že narejenih poslikav.

LP, Ana

Piki Miki

kje pa si dobila tako velike slike? Ker bi tudi jaz rada narisala?

moja kolegica je sama poslikala sobo im to ful dobro-z temperami.

dej mi prosim pošlji slikce….

[email protected]

mi bomo risali čez par mesecev…in jaz definitivno nimam talenta za to.

Vesela sem vaših odgovorov. Vendar pa mi od desetih odgovorov, razen ene, nobena ni odgovorila na moje vprašanje, ki sem ga zastavila. Res bi rada vedela, se vam zdi 10.000 SIT za poslikavo malo večje slike kot en kvadratni meter (tja do enega in pol) zdi realna cena, preveč, ali premalo?

LP, Ana

Ti že pošiljam.

LP, Ana

jaz bi dala 10.000, se mi ne zdi preveč

Meni pa se zdi, da bi komot računala 15.000 sit, ker končno gre en kup časa, pa tudi materiala. Pa malo je treba ceniti svoje delo, sploh če je dobro.

Nimam tako velike slike, gledala sliko iz pobarvanke na A4 formatu, pol pa risala na steno. Priznam, da me je bilo strah kako bo zadeva izgledala, no izpadlo je naravnost fantastično.

Baje se da pomagat s projektorjem, sam se mi ne sanja kje ga dobit.

Kot deklica sem želela na oblikovno, pa nikoli prišla do tja. Nekaj malega sem se pripravljala na sprejemni izpit in to mi je bilo v pomoč, ko sem risala sobico za (takrat) svojo največjo ljubezen v življenju.

O ceni pa tako; če gre za čisto enostaven lik, je cena OK recimo, če pa gre za malo bolj zahtevno delo, kjer je več drobnih živalc, polno drevja, recimo, da je slikca zelo zelo polna, bi računala kakšnega tisočaka, dva, tri več.

Je pač tako, da tisti, ki se nam ne da samim risat, pač plačamo:)

Pa slikce bi na mail, please.

[email protected]

anaana prosila bi te če lahko še meni pošlješ slikice in še vprašanje a nariše tudi tisto kar si želiš sam?

Hvala za slikce in odgovor.

LP

------------------------------------------------------------- Dneva ne mores zadržati, lahko pa ga izkoristiš LP

Mislim, da 10.000 SIt ni preveč, ker je potrebno veliko truda.

Prosila bi če mi pošlješ slikice na mail

[email protected]

LP

Tudi jaz bi slikice na mail, prosim.

Glede cene pa, mislim da je kar prava oz. verjetno celo konkurenčna proti ostalim.
Mi smo naši pupi ravno letos prenovili celo sobo (stene + pohištvo) in zdaj se odločam, da bi ji na eno steno dala nekaj naslikati.
Imam prijateljico ki je izredno nadarjena za te stvari in sem pred kratkim razmišljala, da bi kar njo prosila za poslikavo. Obenem se mi je porajalo vprašanje koliko ji bom plačala (vem namreč, da mi ona zagotovo ne bo hotela računat). Sem pa imela v glavi ves čas spodnji znesek vsaj 10.000 SIT.
Tako da res mislim, da naj bo to njena začetna cena, potem pa naj odvisno od velikosti in zahtevnosti cena raste.

tiste ki bi same rade risale na steno … jaz sem skenirala slikco … jo s PC-om popravila … povečala … sprintala in na steno narisala prek paus papirja in indige … so bili detajli potrebni … zato sem tolk podrobno delala 🙂 če ni skenerja pa lahko tudi fotokopija .. povečaš na A3 format .. eno ali več kopij .. prerišeš in pobarvaš.

Ana … meni se 10.000 za kvadratni meter ne zdi veliko … sploh če je poslikava pisana in gosta … veliko barv in če gre veliko časa … odvisno je tudi kako bi prijateljica to počela … na črno ali ima odprto kaj za izdajanje računov … naj si preračuna kaj bi se ji splačalo … najhuje je to da se ji računica nebi izšla … koliko časa dela poslikavo … koliko materiala porabi … na koncu pa ugotovi da dela v minus … res je nekaj tudi na tem da uživa ko to dela … pa vendar naj si naredi izračun 🙂

B.

Živjo!

jaz bi tudi prosila za slikice!

10.000 Sit se mi zdi ugodna cena.

lp

[email protected]

Ojla!

Hvala punce, ker ste se odzvale. Vsem, ki ste pustile naslove bom še danes poslala slikice, tekom dneva, ker moram še nekaj v zvezi z njimi urediti.
Telebajska, nariše ti prav tisto, kar boš izbrala sama, ima pa tudi svoje ideje in predloge. Mogoče bi ti bil pa kak njen tudi všeč. Ampak, kakorkoli, kar želiš. In ne potrebuje prerisavanja, projektorja, gleda slikico in jo preriše na tako velikost, kot jo želiš.
Je pa zelo krasna, inteligentna punca, moja najboljša kolegica, ki te stvari dela iz srca in z veseljem, ter se maksimalno potrudi. Do sedaj je risala bolj iz veselja in navadno ni računala. Vendar pa (sprva nisem hotela tega napisat, pa vseeno) ji že sedem let služba nekako ni naklonjena. in ker je trenutno pristala na taki pogodbi, kjer ji ostane tako malo denarja, da ne more normalno preživljati družine (dva otroka, mož pa tudi nima ne vem kakšne plače), je sklenila, da bo poskusila na ta način. Na začetku bolj za poizkušanje in če bo šlo, bo odprla svojo obrt in pustila sedanjo, res izkoriščevalsko službo. In predvsem zato, da bi končno uspela in bila bolj srečna (da ne bo še naprej videla sreče samo v majhnih rečeh), ji iz srca rada pomagam, če ji le lahko. In upam, da sem na dobri poti…

LP, Ana

New Report

Close