Koliko ste vložili v kriptovalute in ali se še splača vlagati
Hvala za odgovor, torej ne trgujes na bitstamp?
Imajo zelo omejen nabor coinov.
Ali izvajas tudi day trade, uporabljas kaksne kazalnike kot je 3 EMA?
Se je sploh zanasati na razne kazalnike?
[/quote]
Ne, uporabljam Coinbase (od časov ko nisi uspel spravit EUR v kripto drugače). sedaj pa tudi Binance to mogoča neposredno.
Provizije me ne obremenjujejo.
Najboljša borza je sice KuCoin, ker ima zelo velik nabor coinov, če te mikajo tveganja.
Gledam in ne upoštevam analiz. Moje delo je tako da lahko mirno v ozadju poslušam cel dan kripto youtuberje. Če kdo najde kaj pametnaga, se pridružim.
Predvsem se pa trudim, da ustvarjam dodatne pasivne prihodke. Staking, na Binance, BlockFi, Celsius, Nexo, vse ustvarja neke prihodke.
Še enkrat, če vse skupaj letos pade in padca ne ulovim, ni panike. 3-5 let, pa bo večina nazaj. Taki so ti cikli,
Jaz vplačujem vsak mesec od avgusta 2017 naprej. Trenutno stanje 330.000 EUR.
Kdor ni pripravljen ostat v tem vsaj 5 let, naj se ne loteva tega. Vplačaš, pustiš not, to je to.
Bitcoin gre gor, ker se vsaka 4 leta zmanjša dotok novih kovancev. Povpraševanje se veča, nove ponudbe manj, cena gre gor. Ekonomska logika. Na dolgi rok seveda, ti dnevni in mesečni skoki nas, ki držimo in čakamo, ne zanima. Z dnevnim trejdanjem pa se boste slej ko prej zaklali, če nimate ogromno izkušenj in jeklenih živcev.
Za letos je najbolj pogosta napoved, da gremo gor do nekje zgodnje jeseni, potem pa spet velik padec kot leta 2018. Kaj bo pa zares, bomo pa videli. Čez 5 let bo vreden več kot danes, veliko več, to je glavno.
Pazite na propagando in reklamo, ki se odvija na tem forumu v prid cryptu.
Bi vi razlagali drugim, da imate 300 tisoč evrov v cryptu ali na bančnem računu? Namreč dva takšna sta se danes že oglasila. Seveda sta v praksi lahko resnična pa vendar…
Predlagal bi tudi,če niste v cryptu s kakim vložkom in ne poznate kako se odvijajo nakupi, prodaja, miniranje, hranjenje…, da povsem, kot nepoznavalec pomislite kaj bi to bilo in kaj se dogaja, kakšen učinek ima lahko to na družbo človeštva in na človeka samega.
Da opazite določene zadeve vam tega ni potrebno v podrobnosti poznati.
Vsi ste priča nekim dogajanjem po svetu, ki v naši preteklosti niso poznana na taki ravni kajne. Če bi vam dejal, da tisto kar na prvi pogled ni povezano je lahko še kako povezano , kaj bi si mislili?
Razmislite pri sebi, kaj se dogaja in kako bi to lahko bilo povezano, prav tako pa glejte simbole, če bi radi odkrivali skrivnosti, saj ti večkrat nosijo neko sporočilo pa čeprav morda se na prvi pogled lažno kažejo ali pa preusmerjajo pozornost na nekaj povsem drugega, kot pa je njihovo bistvo.
Ne, uporabljam Coinbase (od časov ko nisi uspel spravit EUR v kripto drugače). sedaj pa tudi Binance to mogoča neposredno.
Provizije me ne obremenjujejo.
Najboljša borza je sice KuCoin, ker ima zelo velik nabor coinov, če te mikajo tveganja.
Gledam in ne upoštevam analiz. Moje delo je tako da lahko mirno v ozadju poslušam cel dan kripto youtuberje. Če kdo najde kaj pametnaga, se pridružim.
Predvsem se pa trudim, da ustvarjam dodatne pasivne prihodke. Staking, na Binance, BlockFi, Celsius, Nexo, vse ustvarja neke prihodke.
Še enkrat, če vse skupaj letos pade in padca ne ulovim, ni panike. 3-5 let, pa bo večina nazaj. Taki so ti cikli,
[/quote]
Saj naceloma princip dolgorocnega investiranja razumem.
Zanima me le nekaj..zakaj ne prodati, vsega, ce na trgu prepoznas dramaticen padec in kupiti ponovno ko gre gor?
Sori, mogoce prevec laicno vprasanje.
Ima xrp potencial? V zadnjih dneh je eksplodiral.
[/quote]
Jaz imam samo BTC. Leta 2017 sem precej zaslužil z raznimi altcoini, pa tudi veliko izgubil. Če podrobno spremljaš, se ziher da ujet kak dober val posameznih kovancev, ampak jaz raje več ne grem v ta tveganja. BTC je najbolj ziher na dolgi rok.
Saj naceloma princip dolgorocnega investiranja razumem.
Zanima me le nekaj..zakaj ne prodati, vsega, ce na trgu prepoznas dramaticen padec in kupiti ponovno ko gre gor?
Sori, mogoce prevec laicno vprasanje.
[/quote]
Ni možno tega prepoznat. Par mescov nazaj so ljudje prodajali, ko je BTC zrastel na 13k, pa pol 15k, 17k, mislili, da so prepoznali vrh. BTC je pobegnil in se ne bo nikoli več vrnil na tiste številke.
Ni možno tega prepoznat. Par mescov nazaj so ljudje prodajali, ko je BTC zrastel na 13k, pa pol 15k, 17k, mislili, da so prepoznali vrh. BTC je pobegnil in se ne bo nikoli več vrnil na tiste številke.
[/quote]
Ali se na vrhu ne stabilizira za nekaj casa, preden hudo pade?
Vsaj moja opazanja so taka, lahko pa da se motim.
Če si računalniško pismeno bitje, je vstop v kripto enostaven.
O tem kako se vlaga, pa igra vlogo koliko želiš vložit in s kakšno hitrostjo.
Sedaj ko je vse v plusu, lahko večji enkratni vložek pripelje samo v minus.
Zadržana različa vlaganja bi bila 100 EUR mesečno v Bitcoin in čakanje 3-5 let.
Tveganih različic, je pa kolikor hoćeš. Izbereš altcoin, vložiš vse naenkrat in spušiš ali pa narediš 10x.
Jaz konkretno sem vložil v ADA, in imam več kot 10x.
Ampak sem prej prebral, vse kar se je dalo.
Par vložkov sem pa spušil kokr sem dolg in širok.
[/quote]
Kaj se na te bitcoine plačujejo kakšni davki?
Ni pravila. Meli smo primere, ko je šlo po dolgi stabilizaciji gor al pa dol. Napovedi na kratki rok so le ugibanja.
[/quote]
Brez zamere, poskusam razumeti…
Pravis, da imas cez 300k eur v btc.
Zakaj vsaj del tega zame bajnega zneska ne vlozis v nepremicnino, glede na to,da si toliko profitiral?
Ali ti je dejansko vseeno, ce dramaticno pade in potem spet leta cakas na ta znesek?
Saj najbrz imas prav, pac nisem tako kul;)
Ali placaskaj davka, ce bi si dal to izplacati?
[/quote]
Če si dovolj časa na kripto trgu potem veš da je vrnitev BTC na 13k ali nižje možna. Koliko je verjetna je bolj pomembno vprašanje. Je treba vedeti, da tudi če se BTC vrne na 3k bo čez čas spet nazaj na 60k in še mnogo višje npr. 100k, 200k, 400k.
Imas kaksen vpogled v to oz. na podlagicesa trdis,da ima potencial in kaksen?
Cemu pripisati ta skok zadnje dni?
Hvala za odgovor
[/quote]
Gugl pozna odgovore na vsa tvoja vprašanja. Naštudiraj in se potem odloči. To velja za vlaganja v čisto vsako stvar. Jaz sem dva meseca brala vse o crypto svetu, da sem vsaj približno vedela, v kaj se spuščam.
Gugl pozna odgovore na vsa tvoja vprašanja. Naštudiraj in se potem odloči. To velja za vlaganja v čisto vsako stvar. Jaz sem dva meseca brala vse o crypto svetu, da sem vsaj približno vedela, v kaj se spuščam.
[/quote]
Vprasam, mogoce pa izvem kaj zanimivega.
Te informacije so ponavadi retrogradne, si ti vedela, da bo in bo se bolj ripple eksplodiral?
Kaj recimo nakazuje na to, ce te lahko vprasam?
Če si dovolj časa na kripto trgu potem veš da je vrnitev BTC na 13k ali nižje možna. Koliko je verjetna je bolj pomembno vprašanje. Je treba vedeti, da tudi če se BTC vrne na 3k bo čez čas spet nazaj na 60k in še mnogo višje npr. 100k, 200k, 400k.
[/quote]
Je pa to dobra priložnost za ponoven vložek, tako kakor tisti korona paničen padec marca 2020 :). Ve se, da bo BTC šel z 90% verjetnostjo ponovno v globoko korekcijo in za seboj bo potegnili čisto vse alt-kovance. Kdaj? Kdo bi vedel. Alt season se še ni začel.
Je pa to dobra priložnost za ponoven vložek, tako kakor tisti korona paničen padec marca 2020 :). Ve se, da bo BTC šel z 90% verjetnostjo ponovno v globoko korekcijo in za seboj bo potegnili čisto vse alt-kovance. Kdaj? Kdo bi vedel. Alt season se še ni začel.
[/quote]
Dejansko opazam, da se vsi coini gibljejo podobno, seveda z razlicno brzino in zamikom.
Zakaj je temu tako?
XRP je s koncem leta 2020 bil delisted z USA menjalnic zaradi SEC tožbe Ripple, kar je takrat povzročilo strm padec XRP. In ta čas potekajo pravni pogovori med SEC Ripple in sodnimi organi (ravno včeraj je bilo eno) in špekulacija je, da bo XRP spet kmalu odmrznjen na večjih menjalnicah kot je to Coinbase, ker se je kaže, da je tožba bila politično motivirana in je osnovana na šibkih temeljih (takratni SEC direktor jo je popihal 3 dni po vloženi tožbi in sedaj dela pri konkurenci Ripple)
Da je temu verjetno res je priča tale graf https://ledger.exposed/rich-stats#percentage
in whalealert, kjer so zadnje dva tedna velike menjalnice intenzivno nazaj kupovale XRP, kljub temu, da je za rajo zamrznjeno.
Trenutno ves kriptotrg poganjajo špekulacije, je pa par zanimivih dolgoročnih projektov in XRP je med njimi.
Ne poznam povsem točne in pravilne terminologije, ampak ja datumi sodnih srečanj med SEC in Ripple so javno dostopni. Je pa števičnost XRP v “populaciji” tako velika, da imajo glavni vpliv na gibanje cen veliki možje. Imo njihove odločitve pa potekajo na podlagi insajderskih informacij.
Info o tožbi SEC vs Ripple (odvetnik)
https://twitter.com/attorneyjeremy
Splošen čvek
https://www.reddit.com/r/Ripple/