Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Koliko ste vložili v kriptovalute in ali se še splača vlagati

Koliko ste vložili v kriptovalute in ali se še splača vlagati

Imas kaksen vpogled v to oz. na podlagicesa trdis,da ima potencial in kaksen?
Cemu pripisati ta skok zadnje dni?
Hvala za odgovor
[/quote]

Ripple z XRP targetira trg storitev na področju mednarodnih plačil, transakcijskih poslov, banke, finančne institucije, centralne banke, zavarovalnice ipd.
Moje več kot 10 letne izkušnje v bančništvu in relativno dobro poznavanje procesov (back office) in backend sistemov mi daje drugačen pogled kot večini, ki tega ne pozna in ne razume. Problematika mi je prav tako znana, optimizacija je neizogibna.

Čemu pripisati skok? To je enako kot če bi se vprašali zakaj XRP ni že prešel v bikovski trend. Kot je že nekdo omenil eden od predhodnih SEC tožba je farsa, motivirana iz osebnih interesov, da naredi zmedo na trgu in upočasni Ripple in XRP. Počasi se farsa zaključuje, poravnava se bliža, samo še vprašanje časa.

Dejansko opazam, da se vsi coini gibljejo podobno, seveda z razlicno brzino in zamikom.
Zakaj je temu tako?
[/quote]

Najverjetneje je to povezano z menjalnimi par in algoritmi, boti….

Imam kar “veliko” bitcoinov, nekoč sem jih imel še štirikrat več ( si nisem nikoli mislil, da bodo kdaj vsaj do 20k usd prišli) .. kaj morem narediti, da dobim 1000 eur obresti vsak mesec? Po čem to sklepaš?

ampak samo, če bo rešena tožba s SECom.

Treba se je zavedat, da je xrp bil leta 2017 na vrhuncu pri cca. 2 USD, Bitcoin pa pri 20.000 USD. Danes je Bitcoin pri 60.000 USD, Ripple pa pri 1 USD, še nedavo pa pod 0,5 USD. Če bo tožba rešena bo nemudoma skočil na 6 USD. Kaj bo s SECom je pa bolj kot ne šloganje.

Brez zamere, poskusam razumeti…
Pravis, da imas cez 300k eur v btc.
Zakaj vsaj del tega zame bajnega zneska ne vlozis v nepremicnino, glede na to,da si toliko profitiral?
Ali ti je dejansko vseeno, ce dramaticno pade in potem spet leta cakas na ta znesek?
Saj najbrz imas prav, pac nisem tako kul;)
Ali placaskaj davka, ce bi si dal to izplacati?
[/quote]

Jaz bom pocakal do jeseni in pol sprejemal naslednje odločitve. 2 ali 3 leta nazaj se je začelo govort o teh 4-letnih ciklih. Od takrat do danes je šel bitcoin v skladu s temi napovedmi, sploh stock-to-flow model je leto in pol nazaj odlično napovedal, kar se dogaja letos. Če bo še preostanek leta v skladu s temi napovedmi, bo noro. Tako da jaz sem skoraj all-in do jeseni, pol pa bomo vidli.

Davka ni, če imaš kot dolgoročno naložbo. Če si dnevni trejder, je davek.

Mislis, da se te vecletne cikle da predvideti tudi kratkorocneje?
Kazalniki,ki jih spremljam nakazujejo neke cikle.
[/quote]

Zagotovljeni so samo 4-letni cikli, ker je v osnovni kodi zapisano, da se vsaka 4 leta prepolovi dotok novih bitcoinov. Vse ostalo je stvar analize grafov, za katero je pa treba veliko znanja in izkušenj.

Jaz bom pocakal do jeseni in pol sprejemal naslednje odločitve. 2 ali 3 leta nazaj se je začelo govort o teh 4-letnih ciklih. Od takrat do danes je šel bitcoin v skladu s temi napovedmi, sploh stock-to-flow model je leto in pol nazaj odlično napovedal, kar se dogaja letos. Če bo še preostanek leta v skladu s temi napovedmi, bo noro. Tako da jaz sem skoraj all-in do jeseni, pol pa bomo vidli.

[/quote]

Do jeseni bo šel kripto navzgor, ker FED in ECB tiskata denar, ki se potem preko folka zaradi raznih prejetih kriznih dodatkov in subvencij preliva v kriptovalute. Pandemije bo sedaj zaradi cepljenja zelo hitro konec. Bodo pa ZDA in EU še vedno dajale pomoči zaradi izhoda iz krize. Kako bo naprej bomo pa potem videli… Tiste prepolovitve nimajo kaj dosti veze, Še vedno lahko namesto Bitcoina kupiš podenoto imenovano Satoshi, ali pa kakšno drugo kripto valuto. To je vsa umetnost.

Taka ekspanzija kriptotrga pa bi bila težko, če nebi bilo pandemije, ki pa je enkraten pojav. Folk sedaj namreč nima kaj delat ker je doma in vlaga, poleg tega ima več denarja že zato ker je samo doma, potem pa dobiva dodaten denar še s kriznimi dodatki. Vse to trenutno poganja kriptotrg.

svaka čast, če ste mastno zaslužili s kojni. sam tole o 4 letnih ciklih je pa res brez veze ker 2021-2018 ni 4 leta. kar se vid na čartu je samo, da turnover drastično pada, cena pa drastično raste.
Bitcoin je dobra naložba, če lahko vstopiš pri 20K ali nižje. pri 60K je pa vprašanje.

Isto so govorili, ko je bil bitcoin 10 jurjev in kar je nad 100 USD se ne splača. Treba je razumet da glavnih igralcev, kot so finančni skladi in klasični vlagatelji še vedno niso v kripto trgu. So še vedno samo entuziasti in pa prikrito velike investicijske banke, ki na kripto gledajo kot na izredno tvegano naložbo.

Isto so govorili, ko je bil bitcoin 10 jurjev in kar je nad 100 USD se ne splača. Treba je razumet da glavnih igralcev, kot so finančni skladi in klasični vlagatelji še vedno niso v kripto trgu. So še vedno samo entuziasti in pa prikrito velike investicijske banke, ki na kripto gledajo kot na izredno tvegano naložbo.
[/quote]

se strinjam, da ima še prihodnost; sem napisal samo, da se zna bitcoin kmalu zbuditi v zelo hladno jutro.

[/quote]

Kako ugotovijo,da si dnevni trader?
Si menjalnica in furs izmenjujeta podatke?
Ali to vidijo sele, ko si nakazes dobicek nazajna racun?

Torej, po vašem mnenju, glede na moj skromni vložek v bitcoin, ether, xrp, bch in litecoin (vse skupaj 500 eur) počakam do??
Ali kako? Dnevno spremljam in prenašam?

Vprasam, mogoce pa izvem kaj zanimivega.
Te informacije so ponavadi retrogradne, si ti vedela, da bo in bo se bolj ripple eksplodiral?
Kaj recimo nakazuje na to, ce te lahko vprasam?
[/quote]

Nisem vedela, ker to ni ena od valut, ki bi me zanimala. Imam kupljeno dolgoročno in nimam nič od tega, da spremljam ceno.
Glede gibanja cen pa jaz osebno dejansko veliko koristnega izvem na YouTubu. Ker so ljudje, ki spremljajo te stvari in napovedo, kaj bo eksplodiralo. In po navadi res.

Zadnje čase spremljaj recimo tegale tipčka. Ko gledam za nazaj, je vse prav napovedal. Dobiš dobre namige, v kaj vložit. Ima zadevo res naštudirano.

https://www.youtube.com/c/SheldonEvansx

Nisem vedela, ker to ni ena od valut, ki bi me zanimala. Imam kupljeno dolgoročno in nimam nič od tega, da spremljam ceno.
Glede gibanja cen pa jaz osebno dejansko veliko koristnega izvem na YouTubu. Ker so ljudje, ki spremljajo te stvari in napovedo, kaj bo eksplodiralo. In po navadi res.

Zadnje čase spremljaj recimo tegale tipčka. Ko gledam za nazaj, je vse prav napovedal. Dobiš dobre namige, v kaj vložit. Ima zadevo res naštudirano.

https://www.youtube.com/c/SheldonEvansx
[/quote]

Res hvala za to!
Po tehtnem razmisleku sem presaltal na hold…in v enem dnevu 10 procent gor, ne pricakujem ves cas take rasti, bi bilo utopicno.
Ampak vseeno…hvala za vse nasvete!

Kako ugotovijo,da si dnevni trader?
Si menjalnica in furs izmenjujeta podatke?
Ali to vidijo sele, ko si nakazes dobicek nazajna racun?
[/quote]

Ko si boš izplačal denar na bančni račun boš moral ti FURS-u dati v prilogo, da nisi dnevni trader. To se vidi iz transakcij, ki jih boš priložil. Bitstamp omogoča da si izvoziš seznam transakcij.

V kripto imam cca 5% prihrankov, to se mi zdi za mojo situacijo OK. Nič agresivno. Lahko bi zvišal tudi na 10-15% in ne bi čutil razlike, še vedno dovolj uravnoteženo 85:15, ampak za enkrat ne vidim potrebe.

Pozdravljeni,
Sem bolj začetnik v kriptovalutah in sem ugotovil, da je program ki sam trguje z kriptovalutami prava zadeva zame , ker program sam kupuje in prodaja in ne rabiš skrbet vsak dan za prodajo in nakup.
Na začetku je potrebno vložit malo truda v nastavitve in eur nakazat, da bot začne delat dobiček.
Zaenkrat zadeva deluje odlično in jaz sem zadovoljen.
Tukaj imate povezav
https://www.cryptohopper.com/?atid=18563
Povezat ga morete z denarnico, priporočam
https://www.binance.com/en/register?ref=74255867
Tisti , ki se boste vpisali vam pripor

Sem probal za začetnika kot sem jaz je super zadeva

Vlagati se še vedno splača. Primer, kako lahko zaslužiš s kriptovalutami najdeš na: Vaš link

Pozdravljeni,
sem dokaj nov v tem svetu in me zanima ali ima kdo kakšen predlog v katero kriptovaluto uložiti v novem letu.
Hvala in l.p.

Prilagam moj ref.link za Crypto.com aplikacijo kjer pridobite brezplacen bonus v visini 25$

Use my referral link https://crypto.com/app/wdeqv4drwa to sign up for Crypto.com and we both get $25 USD 🙂

New Report

Close