Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koliko stolov za mizo?

koliko stolov za mizo?

Naša družina je petčlanska, za mizo imamo šest stolov – če pride kdo na obisk, je kriza. Z možem sva se odločila za nakup nove, malo večje mize in dodatne stole. Ne vem pa, če je pametno okrog mize za vsak dan nabasat dodatne stole, da bi jih bilo npr. vedno 8 – zdi se mi, da bi to pravzaprav delalo gužvo in motilo. Problem je tudi v tem, da se stoli, ki jih imamo, ne dajo zlagat eden na drugega, zato jih – če jih nimam za mizo – težko kam dam. Po drugi strani se mi zdi pa tako grdo, da za goste privlečeš ene zasilne plastične stole in jih posadiš nanje.

Koliko (več) stolov imate ve za svojo jedilno mizo, zakaj in kako to funkcionira?

mi smo 4 članska družina, pa imamo 4 stole…za obiske pa imamo poseben prostor kjer je večja miza in več stolov…moreš vedet da imaš stanovanje zase in ne za obiske…če pa ni druge je pa tudi dnevna velika da na sedežni sedi kar nekaj oseb..tako da ni panike

Če nimaš ravno angleške kraljice v sorodu……………………še prekmalu bo vaša miza prevelika.

PREDLAGAM JEDILNI KOT V KLOPEH, NAJDITE MIZARJA, TO NAREDIJO DANES BOLJ MODERNO IN PRAVA RESITEV JE TO…V VSEH BARVAH, LESA, PRAV OKEJ IZGLEDA.

Mi imamo klop in dva stola pri mizi + dodatna dva stola, ko se miza raztegne. Dodatna stola imamo spravljena v spalnici, kjer prideta prav za odlaganje cunj.

Mi smo štiričlanska družina in imamo štiri stole. Dva imamo še dodatno (štokerla), če nas je več za mizo. Tudi jaz zagovarjam sistem- miza služi družini, ne pa obiskom. Če je teh slučajno več, se znajdemo po svoje. SPloh ni pomembno, na kakšnem stolu sedijo, bolj je pomembno to, kako jih sprejmeš in kakšno vzdušje je za mizo… Ko sem bila še doma, smo imeli majhno mizo v kuhinji z jedilnim kotom in veliko mizo v jedilnici s šestimi stoli, pa še raztegnit se je dala. Zanimivo, ampak vsi so se zmeraj nagnetli v kuhinjo, prav preganjati smo jih morali v jedilnico… Ne vem, zakaj. Nekakšna domačnost je vladala v kuhinji. Bolj stisnjeni smo bili, bolj je tekla beseda… Jedilnico smo pa imeli bolj za slovesna kosila in podobno. Ko smo stanovanje preurejali, je šla ta velika miza ven, ne ta mala…

Toncka

Za mizo jih imamo 6, 2 pa sta v rezervi pospravljena v garderobi.

Smo 4 in imamo mizo s 4 stoli. Miza se da raztegniti, zato imamo še dodatna dva stola – enaka kot ostali, služita pa drugim namenom v drugi sobi 😉 Na obiske nikoli ne vabimo več družin hkrati, ker niti celo stanovanje potem ni dovolj veliko.

Ob obiskih itak ponavadi samo odrasli sedimo za mizo, otroci pa se grejo igrat po svoje 😉 Drugače pa imamo za v otroško sobo še plastično kamp mizo in ustrezne stole za otroke, da tam rišejo ali jedo, če je sila.

Ja, eni imamo dosti obiskov, ki sedijo tudi za mizo.
Mi imamo 6 stolov, pa 6 zunanjih, jih uporabimo, če je gužva, potem pa še nekaj zložljivih in velik kavč.

Mi imamo dve mizi. Pri tamali so 4 stoli, pri taveliki je 8 stolov.

New Report

Close