Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koliko strojev na teden

koliko strojev na teden

operete, mi samo cunj vsaj 6, če je še posteljnina, jo ponavadi odnesem kr mami, ker sušimo vse v majhnem stanovanju, nas je 5
Ne vem a mi pretiravamo s preoblačenjem, al je povsod tako?

Hehe ,še dobro da si omenila..moram it pobrat perilo v stroj in ga obest))))
Perem pa 2x tedensko – mislim da bom še večkrat ,ko se bomo učili jest z žlico..))

Tudi pri nas povprečno 1 stroj na dan,torej; kakšen dan nobenega,naslednji dan pa kar 3—–veliko preveč,bi modrovala moja mami

med 5 in 7 stroji. Trenutno se že dva dni spravljam oprat posteljnino,ker sploh ne vem kje bi jo sušila (če jo pustim na balkonu bo trajalo cel teden, da se posuši, v stanovanju pa imam po vseh radiatorjih obešene naše obleke), mogoče res varianta z mamo ne bi bila slaba.

Najmanj 1x na dan.

ste me pa kr mal potolažle, sm že premišljevala če mal pretiravam, mam pa tud jaz skoz te cunje navešene pred očmi in mi grejo tooolk na živce, sej sploh ne moreš imet nikol pospravljeno če to visi čez celo sobo

8 strojev perila (pa imajo šolarji uniforme, kar pomeni… ne vsak dan druge hlače in druga majica), pa “tepih” iz kopalnice in, ko je na vrsti posteljnina še +3 stroji. Uh, nas je pač veliko :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Joj, jaz se sprašujem, če imam pralnico doma…. Perem vsak drugi dan! Komaj izpraznim koš, je že poln…Groza…da o likanju sploh ne govorim…

Jaz približno petkrat na teden. Najbolj mi gre na živce, ko “prevažam” stojalo za sušenje: ko je lepo vreme, je na balkonu, sicer (čez dan) v spalnici, ponoči v dnevni, včasih čez dan pa tudi v kuhinji (če recimo dajem sušit, ko mali v spalnici spi)… Grrr! Če bomo kdaj imeli hišo, bo ena soba SAMO za cunje!

6-8, ker se starejši preoblači 2-3x na dan.

Nas je 5 in prav tako peremo okoli 6x – 8x tedensko brez posteljnine. K sreči imamo sušilca, le še napravo za zlaganje perila bi rabili!

mi smo trije in peremo ene 5 -6 x na teden. včasih več včasih manj.imam pa drugo težavo – ne pridem do pralnega stroja. živimo s taščo , tastom in moževo sestro. Imamo skupni pralni stroj in vedno ko pridem v pralnico, se notr nekaj pere, namaka, ali pa je že oprano pa ni nobene posode, da bi cunje ven zložimo. in tako tekam gor in dol ter čekiram, kdaj je stroj prazen. saj samo še pol leta, pa bomo na svojem in bom lahko prala kolikor bom hotla.

lp

Mi smo trije, pa imam od 2 pa do 6 strojev tedensko. Zelo različno, ker v času dežja perem bolj malo, ker se ne suši tako hitro (sušilca še vedno nimam!!!).

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

smo samo štirje, pa peremo vsak dan.
še dobro, da imamo sušilec, ta teden bo zgleda deževen in mrzel… 🙁

LP

Mi trije. V soboto 6-7 strojev. Čaka perilo na vrsto za sušilec. Hvalabogu za ta izum:))

Mi peremo vsak dan, med vikendi pa sploh “pretiravamo”. Od včeraj pa se zaradi položnic trudim skrčiti pranje na vsaj 4 stroje na teden, pa mi očitno ne ratuje. Je pa res, da včasih stroj sploh ni poln…
Sušilec nas rešuje pri sušenju, ker se na našem balkonu NIČ ne posuši. Čudna lega ali kaj, veter tja sploh ne zapiha…

Midva sva dva in operem od dva do štiri stroje na teden! Določene jakne in bunde pa damo v čistilnico!

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Oj!
V povprečju tam okoli 7 strojev na teden, pa smo samo štitičlanska družina. Iz vrtca prideta seveda oba zapacana, da je groza….popoldne gremo ponavadi še na taščino kmetijo in stroj je spet poln. Likam pa tako ali tako sproti, ko mulčka zaspita, saj bi me kap, če bi spuščala likanje in bi se morala potem spopasti z res gromozanskim kupom.

Tudi mi (3 članska družina z enoletnico) operemo med 4 in 6 stroji na teden. Lika nam pa cunjice za hčerkico v glavnem tašča, ki včasih cunjice za hčerko opere tudi pri sebi doma.

Mi smom štirje in se stroj non stop vrti. Operemo pa 6-10 strojev na teden.

Lp, Serga

Smo štirje in peremo vsak dan. Se pravi tudi tam 6-7 strojev na teden. Ko pa postelje preoblačimo, pa je itak katastrofa. Pa zdaj ko bomo hodli po trgatvah sta takoj spet dva stroja ko pridemo domov in vsi vse zmečemo v koš za perilo.
Ja, sušenje pa je katastrofa. Tudi meni se dlake naježijo ko povsod po stanovanju cunje visijo.
Veselo pranje vam želim!
LP

1x belo perilo; 1x moževi pajaci in ostala delovna obleka; 2-5x barvasto perilo (odvisno od vremena in razposajenosti za mizo – packanja s hrano); 1x posteljnina (če sem pridna je en teden najina, naslednji teden pa od bejb, itn.). Pa se skupaj kar nekaj nabere. Sušijo se pa tudi pri nas cunje izmenoma na balkonu, v dnevni in v otroški sobi. Ste me že malo pripravile do razmišljanja, da bi v bljižnji prihodnosti kupili sušilca. Še moža moram seznanit z odločitvijo:-)))))))))))

Jaz pa ne perem tako pogosto. Čez vikend 1x belo, 1x pisano, morda še 1 x pisano med tednom. Ko perem posteljnino, še dodatno en stroj. Se pa pisano perilo hitreje nabira.

Smo 4, pa skoraj vsak dan v svežih oblekah.

Sušilca nimamo, zato moram kar počakati, da se prejšnja žehta posuši. Na srečo že kurijo in ni več problem.

Natassa

Imam Boschev maxx stroj, v katerega gre res veliko perila ( na primer tri posteljnine brez rjuh).
Smo trije in imam na teden: 2 stroja belega perila ( en za osebno perilo in en za brisače in rjuhe), 1 do dva stroja svetlega perila, 1 stroj temnega perila in en stroj posteljnine.
Ker mi gre na živce kar naprej se ukvarjati s cunjami, perem in sušim ( v sušilcu) samo čez vikend – začnem v petek in zaključim v nedeljo z likanjem. Potem pa imam cel teden mir.

Mi smo trije. Načrt pranja pa je tak: sobota-fino svetlo in perilo, nedelja- posteljnina 1x, temno perilo 1x, fino svetlo perilo 1x, ponedeljek- belo perilo, torek – fino in svetlo perilo(občasno), sreda -temno perilo (občasno).

Jakne, plašče, bunde gredo v čistilnico po sezoni in tudi kdaj vmes, če je potrebno.

LPT

New Report

Close