Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko stroškov (splošnih) preko upravnika?

Koliko stroškov (splošnih) preko upravnika?

Mi smo trije na 60m2. V Ljubljani.

Mesečno imamo stroške 30.000 (elektrika samo od stopnišča, komplet voda, ogrevanje, rezervni sklad, smeti, stroški upravljanja, košnja in pomivanje).

Ne vem meni se zdi morda za kake 5.000 preveč. Snažilko na primer plačujemo 20.000 za 5 x mes po 1 uro. Naš kurjač, ki je sicer vesten ima bruto plačo (omenjeno v stroških cca 4.000.000 letno).

A pretiravam al so stroški previsoki. Vsi ostali stanovalci so kar tiho in ne bi se rada po neupravičenem ven metala. Kam se lahko pritožim ali vsaj pogledam upravičenost stroškov?

LP

ja preko upravnika a ne.
a dobivate položnice al kako drugače?
Mi imamo 10 tisoč sit pa smo 48 upravljanje,smeti,voda ipd.Mi nimmao rezervnega sklada,pa tudi čistilke ne.sami čistimo blok

Za ostalo ne vem, samo 20 tisoč za čistilko za 3 osebe je pa polovico previsoka cena.

Za tako plačilo pustim mojo službo in pridem čistit v vaš blok – glede na ure bi bilo še čas za kakšen blokec, dva, tri……..Milijonarka bom!!!!!!

Mi za 4 osebe in 58m2 stanovanjske površine z balkonom+klet plačamo minimalno 48.000sit za enake storitve. Naša najvišja položnica je bila 59.000sit.

15.000-20.000 sit mesečno plačamo samo stroške za toplo in mrzlo vodo.
Ogrevanje se plačuje glede na kvadraturo, ostalo na število družinskih članov.
Za toplo in mrzlo vodo imamo svoj števec.

Tudi mi imamo svojo kurilnico (naše naselje).

Jaz plačam z rezervnim skladom in vsemi stroški vred + kabelsko TV, ki je všeta zraven 18.246 sit (zadnji mesec).

Naši obratovalni stroški(smeti,el.na stopnišču,čistilka,rez sklad)ok
22000.Smo 4, živimo na 53 kv metrih.Da ne omenim toplotna-pozimi 25000,el.10000,voda +nigrad taksaskupaj dodatnih15000,patelefon,kabelska,plin,rtv,to nam znese skoraj 100 jurjev samo za stroške.Pa najemnina 50,pa smo tam,da imamo 2 plači,in smo reveži!

Živiva na 54 km2 sva dva. Živiva v Ljubljani.

Midva plačava upravniku 23 000 (isti znesek celo leto) za stroške (voda, smeti, stopniščna elekrtrika, ogrevanje-zbiranje sredstev, čiščenje, upravljanje kurilnice, vzdrževalna dela, bencin za košnjo, odvoz trave, deratizacija, zavarovanje, vodenje rez. sklada, upravljanje,…) in 2 600 rezervni sklad.
Skupaj torej 25 000 sit.

Poleg tega imava še svoje stroške (kabelska, telefon, adsl, elektrika, dnevnik, rtv, mobitel,…)

trije na 35m2, okolica ljubljane – za stroske ki si jih navedla smo prejsni mesec placali 35.000, s tem da za kurjavo placujemo pavsalno cez celo leto – maja oz. junija pa pride poracun.

Smo 4-je v 70m2. Plačamo :
20.000 – ogrevanje (ni všteto ogrevanje vode)
3.300 – rezervni sklad
2.700 – stroški (voda,odvoz smeti, skupna elekt. ,čistila, pregled dvigala…)
2.000 – čistilka (500 sit na osebo na mesec)
————————
28.000

Imamo firmo, ki se ukvarja z upravljanjem ….

Draga “zaskrbljena – visoki stroški” moram ti povedati, da imate katastrofalno čistilko … tok draga! A je zlata?

Za kakršnekoli inf. lahko vprašate in me kontaktirate

Lp, Ella

New Report

Close