Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Koliko vam je faks koristil?

Koliko vam je faks koristil?

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da danes faks za nekatere nič ne pomeni. Tudi, če so diplomirali ne pomeni, da so bolj pametni in produktivnejši od nekoga, ki ni naredil faksa. Ko sem po srednji ekonomski šoli iskala službo, sem bila na razgovoru v ožjem izboru z eno punco, ki pa je imela narejeno diplomo iz ekonomskega faksa. Iskali so eno osebo z diplomo. Ker sem jim bila tudi jaz zelo všeč, so se odločili, da bodo vzeli obe. Šlo je za delo v financah. Obe sva bile brez izkušenj na področju računovodstva, knjigovodstava….ampak vseeno sem jaz brez diplome veliko hitreje in bolj kvalitetno opravila svoje delo. Sodelavka z diplomo je imela večjo plačo od mene….produktivna veliko manj in z veliko več napakami! Po pol leta sestankov in pogovorov z njo, so jo odpustili, mene pa vzeli za nedoločen čas. Torej njej faks ni koristil nič, ker je bila nesposobna! Meni še danes zaposleni v tej firmi, napredovala v šefico in imam pod sabo štiri punce pa je uspelo brez diplome!

Se pa strinjam, da če želiš delati v zdravstvu in na višjih nivojih…..seveda je potrebno veliko več, kot le diploma….magisterij in doktorat!

Jaz poznam kar nekaj brezposelnih elektrotehnikov, pa strojnih inženirjev, ki delajo kot sliko/sobo-pleskarji, tako da tudi s tehnično diplomo ni tako rožnato kot se (medijsko) poveličuje.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3794462/Liberal-Democrat-says-schools-able-suggest-PROSTITUTION-career-pupils.html

Jaz poznam kar nekaj brezposelnih elektrotehnikov, pa strojnih inženirjev, ki delajo kot sliko/sobo-pleskarji, tako da tudi s tehnično diplomo ni tako rožnato kot se (medijsko) poveličuje.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3794462/Liberal-Democrat-says-schools-able-suggest-PROSTITUTION-career-pupils.html
[/quote]

Jaz pa trenutno ne poznam nobenega inženirja elektrotehnike ki ni zaposlen pa jih poznam ca. 200-250. Sigurno se kakšen najde danes razmere niso take kot so bile 15-20 let nazaj ko smo i končali fakulteto.

Ravno zadnjič sem imel opravka z enim programerjem in sem ga vprašal, ko se je po 33kur.com ZELOOO oglaševalo, da se išče programerje (pomanjkanje kadrov varianta), itn., kako je kaj s službo, pa če jo ima pa to,… mi je rekel, da jo ima, vendar da recimo BTC navelko uvaža tujce (programerje), da jim potem delajo za minimalca. Mi je povedal, da so se hvalili, da so ene par Ukrajincev uvozili…

That explains alot.

Politični zionizem/Kalergi šiba naprej. V imenu kapitala se izpodriva domačo delovno silo.

Ja normalno Indijci ti delajo 16 ur na dan za “kos kruha” zakaj bi našega plačevali. Štromarji za enkrat teh problemov še nimamo.

Kot prvo, vam bebcem sploh ni jasno, kaj faks je. To ni nekaj, kar “ti da službo”, še manj visoko plačo. Faks ti da malo teoretične osnove in ti predstavi smer oz. način razmišljanja. Vam, ki ste brez možganov, to seveda ne koristi, vsi ostali pa to prepoznavajo kot koristno in absolutno nepogrešljivo. Ko človek diplomira, je (še) neuporaben za prakso in potrebuje leta dela in samoiniciativnega izobraževanja, da kaj nastane iz njega (kjer spet pogrnete, ker vam je važen papir in ne znanje).

Torej je s faksom kot s krompirjem, ki ga uporabljajo za osvajanje žensk na plaži. Nekateri moški si ga v kopalke namestijo spredaj, vi si ga pa zadaj… in ste nato prepričani, da vso smetano poberejo tisti z vezami, saj imate vendar enake atribute.

Škoda, da se viagro da kupit, možganov pa ne…

Jst pa poznam ljudi, ki se preveč zanašajo na pridobivanje “znanja” in na premalo uporabnega znanja. Vstrajajo v istem podjetju 5-10 let, se matrajo pridobit spoštovanje nadrejenih in pritožujejo nad prenizko plačo. Dokler delaš za nekoga druzga in je tvoj finančni položaj odvisen od njegove volje/razpoloženja si še vedno na istem k na začetku.

‘The poor and the middle class work for money. The rich have money work for them.’

Meni je zelo. Sem diplomantka (stara) dveh smeri FF. Izbrala sem ju, ker sta me zanimali in bili hkrati perspektivni (po merilih FFja :)). Zdaj delam v svojem fohu (torej tisto, kar sem študirala) in se dnevno naslanjam na znanje pridobljeno v tistih letih. Poleg tega sem se zaradi študija spremenila, po mojem mnenju na boljše.

Odrežejo lahko tudi tiste, ki prinesejo podjetju “uporabno znanje” (inovacije), ker je tanka meja med uporabnim znanjem (ki ti lahko ukine kako delovno mesto) in lezenjem v r*t.

Če bomo morali sprejet “begunce” (z doktorati iz molekularne fizike – naturlih, vsi so taki (sarcasm on)), potem bo problemov dost za vse.

Končal sem strojni faks (visokošolski strokovni in diplomiral). delam že 6 let v prozvodni kot programer cnc strojev…. v tem času sem doma začel z sekanjem, cepanjem in prodajo drv… me to drugo bolj veseli kot delo v tovarni.. to da sem na zraku in da delam to, kar sem sam ustvaril je zakon.. zato bom službo pustil in se posvetil doma delu, pa čeprav bo manj plačano.. ampak življenja mi ne bodo krojili drugi in mi govorili, škoda, zakaj si sploh hodil na faks.. ni mi žal, žuranje v ljubljani in prepite noči so zakon….ni mi žal.

Da dopišem: faks me ni 100 procentov veselil, me je druga smer ( biotehniška), ampak sem takrat gledal na potencialno službo in seveda strojništvo je bolj zaposljivo… danes mi sicer ni žal, da sem strojništvo študiral, ampak me še zdaleč ne veseli kot kaka biotehniška smer ali pa gozdarska smer… zato tudi ta odločitev o svojem s.p-ju.

Menim, da napačno razmišljaš. Človek je srečen v življenju samo takrat, če študira/dela tisto, kar ga veseli.

Jaz sem recimo z veseljem hodil na ljubljansko EF & imel povprečje okoli 9. Ampak nikoli nisem dobil službe v mojem “poklicu”. No, morda tudi zato, ker sem si vedno želel imeti svojo firmo. Zdaj pa vprašanje – koliko mi je faks pomagal pri moji firmi?

Bore malo:). Ta znanja bi lahko osvojil v pol leta in si prihranil ostala 3 leta in pol.

Bi pa še vedno študiral. Že zato, da lahko rečem, da sem dipl.:))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close