Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Koliko vam pomeni urejen zunanji videz? Koliko se urejate, hodite na razne tretmaje ali ne?

Koliko vam pomeni urejen zunanji videz? Koliko se urejate, hodite na razne tretmaje ali ne?

Kako skrbite za urejen zunanji videz? Ženske, si same depilirate, ličite, naredite manikuro ?Domača nega ali razni tretmaji? Česa se poslužujte in česa ne? Ali pa ste bolj naravne in nič od tega ne delate?
Koliko časa na dan posvetite temu in telovadbi?

1.men je važn da sm sveža, čista, lepo oblečena, pa tud če je to športno elegantno. V tem sm najraj in največkrat.
2.sama
3.domača, nič posebnega. Kremo za obraz in telo, to je to.
4.maskaro obvezno, takoj ko se zbudim in umijem. Včasih kakšn gloss.
5.raj imam čim bolj naravno
6.telovadba VSAK DAN, 2x na dan, zjutri takoj ko vstanem in pa zvečer. Navada, če tega ni, mi neki manjka, mi kr noge same začnejo delat ,)

Ličim, manikiram, barvam, strižem … se sama.
Botoks, polnila za ustnice, beljenje zob v studio.

Videz mi je v življenju ogromno pomagal in zato vanj investiram.

Pedikura, manikura mesečno
Frizer vsaka dva meseca
Prehrana, ki meni odgovarja, z malo mesa, brez mleka in praktično brez maščobe
Vsak vikend hribi
Redno hodim k zobozdravniku
Sama si urejam pete, se depiliram, barvam
Rada sem urejena, dobro se počutim v urejeni obleki in lepih čevljih.
Dnevno najprej tuš, potem uporabim kremo za obraz, malce pudra, maskaro, šminko, parfum, kremo za roke.
Jutranje urejanje mi vzame 10 -15 minut.

Imam to srečo, da imam skandinavski naravni videz in dobro genetiko, da ne potrebujem prikrivat nič, se tudi počasi staram, s svojo vizuelnostjo sem zelo zadovoljna – res tista neka naravna lepota. Tako da se za izhod iz hiše” ne rabim “opleskat z ličilno fasado in masko, da sploh stopim ven 🙂

-depilacija, oziroma epilacija kar doma – povsod tam, kjer je potrebno- zverzirano 🙂
– pedikura – doma 2x mesečno; ker sem tudi ljubitelj savne in morajo bit podplatki, pete , nohti tiptop- poleti v sandalih pa sploh
– na manikuro ne hodim, ker nemaram umetnih nohtov – si svoje tudi znam uredit, kot treba, namazat z laki, jih imam vedno kar nekaj na zalogi
– frizerstvo kar doma tudi sama opravim – dolge lase je najlažje vzdrževati, se naučis postričt konice in dolžino tudi sama doma ( nimam ravno gladkih tankih lasnih “nudlcev”, pa je to še lažje potem), ne rabim hodit za to v frizeraj, pa še vedno mi je bilo tam klavstrofobično in neprijetno poslušat tiste debate
– kozmetika, dekorativa: ja, uporabljam – samo ne pudrov korektorjev, ipd – ne potrebujem tega. Dobra maskara, lip gloss za čez dan, šminka za posebne priložnosti; kakšna dobra gel obstojna senca za veke za posebne priložnosti. Rada poudarim svoje svetlomodre oči za kakšno večerno varianto.

-sem pa fetišistka na parfume – jih imam zagotovo nekje 50 – sami orginali sicer – ker se enega vonja hitro naveličam, pa na sezono uporabljam nekje 3-4 ( poletni vonji, pomladni, jesensko-zimski, ipd).
-sem tudi fetišitska na spodnje perilo
– za obraz in dekolte : uporabljam kremo s hialuronsko kislino, doma naredim sama nego vsak teden,
-1x tedensko piling kože telesa pod tušem

– pa dobro mleko za telo, dišeče, ponavai kupiujem sete s parfumi, da je enak vonj potem, da se vonjave ne tepejo.

Torej: frizerski, kozmetični, pedikerski, manikerski saloni – od mene nimajo nobenega zaslužka:)

Fintess pozimi: ja, savna: ja ( zdaj je malo to omejeno, kar je bad).

Poleti, spomladi, jeseni: kolesarjenje, hoja, vzponi na hribčke in ne prezahtevne hribe.

Občasno grem na depilacijo v salon, sicer pa si naredim sama. K frizerju grem na 4 mesece. Če je treba, se vmes pobarvam. Na pedikuri nisem bila še nikoli, na manikiranju enkrat.
Redno hodim k zobozdravniku.
Največ od vsega pri osebni negi se mi zdi da porabim za zobozdravnika in za parfume.
Na obrazu imam največ dela z obrvmi, da si jih občasno oblikujem. Dvakrat na leto se spomnim in si kupim masko za obraz.
S kremo se ne namažem vsak dan. Ne morem se navaditi, moti me tako kot ličila.
Moj obraz je lep, kadar sem dobre volje.

Dlake sem rešila z lasersko. Pedikura in nega obraza kozmeticarka, jaz samo vzdrzujem. Hodim k frizerju na barvanje in striženje. Od dekorative uporabljam maskaro, šminko, včasih lipglos, crtalo za oči in puder občasno.
Telovadim ne prav veliko.

Nic od nic.
Na sreco imam dobro genetiko, tako da edino kar redno obiksujem, je frizer na 4 mesece, da me pobarva in na 2 meseca si grem urediti obrvi, ker to mi pa ne gre in ne gre.
Nohte si urejam sama, podplate mazem s kremo in so lepi.
Depiliram se sama.
Licim se sama, pa se to le za posebne priloznosti.
Telovadim en klinc, nic od nic

Sem pa sredi 40ih in pocasi bom morala zaceti migati, pa kaksen mejkap, maske, hranila…
Zame je bila do zdaj urejenost cistoca, higiena, svezina in naravni videz.

Skrbim zase, in to vedno bolj. Zato sem na začetku 40.ih s seboj zadovoljna bolj kot kdajkoli prej, in tudi v boljši formi kot kdajkoli prej (pa sem bila vedno fit).

Redne nege, pedikure, depilacije, urejanje obrvi, masaže. Manikure delam sama, ker imam občutljive nohte in sama naredim najbolj nežno. Frizer barvanje in striženje na mesec in pol, vmes dokaj redne fen frizure. In seveda intenzivni treningi 3x na teden, potem pa za vikend še kak hrib ipd.

Jem zdravo, ekološko in doma pripravljeno hrano. Kozmetika samo čista, res veliko sem vložila, da sem našla prave stvari, ki delujejo in niso samo kemija. Za službene priložnosti poln makeup, doma obarvana krema, ki jo utrdim s prozornim pudrom v kamnu, malo rdečila na lica in to je to.

Oblačila in obutev so pa naslednji fetiš….:)

Večinoma se samo brijem, se redno umivam, uporabljam minimalno izdelkov za nego obraza, jemlem cemio kolagen za kožo in lase in si občasno nalakiram nohte. Seveda si tudi umivam obraz in se ne ličim. Preprost življenski slog, ki mi popolnoma odgovarja.

New Report

Close