Koliko vas je stala poroka?
Saj ne vem ali je tema že ali ni 🙂
V glavnem zanima me koliko vas je stala poroka in za kaj vse ste porabili (koliko za kakšno stvar)??
Namreč midva načrtujeva poroko za leto 2014 vem da je še dalečččččč ker so prišli drugi razlogi vmes (nosečnost) in sva se odločila da datum prestaviva sicer pa še tako in tako nisva imela nič rezervirano.
Tako do poroke je še daleč in lahko lepo počasi kaj načrtujeva in seveda prihranimo 🙂
načrtujeva pa okoli 100 svatov (družina, sorodniki in npar dobrih prijateljev).
Hvala za odgovore!
Ojla,
najprej čestitke za naraščaj, potem še za skupno življenje…
Midva sva imela 85 svatov in sva porabila nekaj čez 11 tisoč E. Odvisno je kaj ti je v prvi vrsti in si za to pripravljena odšteti več( obleka, fotograf, gostišče…).
Drugače, ker še imata veliko časa, se da veliko prihranit…Ko vidiš kaj uporabnega in lepega pač kupiš…
Vendar nit poroke in temo se pa že morata dogovoriti prej, ker z tem lahko vržeta precej denarja vstran, če to ne bosta točno vedela kako in kaj.Ogromno je stvari, ki jih lahko sama naredita… pa kakšna že poročena, tudi kaj ugodno prodaja….
Tako da, obleke so nekje(ženske) od 200 naprej- skoraj enako moške
fotograf od 300 naprej
Za prstane uporabita staro zlato, ali pa tudi tam 300-400 so že
gostišče – odvisno kaj želita – plošče so bistveno cenejše od kakšnega ” ruskega bifeja”
cvetje- kakšno sezonsko….- tako da omejitev na vzgor pa skoraj da ni… (vse po željah in debelini denarnice)
Upam, da sem vama vsaj malo pomagala…
Čestitke za dojenčka 🙂
Mi2 sva imela 76svatov, vse sva plačala sama, fotografa sva dobila za poročno darilo (drgače je njegova cena 550€). Tole je najin stroškovnik:
gostilna: 2457,47eur
postrežnina: 80eur
torta: 235eur
civilna poroka (izven uradne lokacije): 300eur
cerkvena obred: 42eur
priprava na zakon: 20eur
pevke: 100eur (ostalo darilo cca 50eur)
DJ: 250eur
sobe z zajtrkom za 9oseb: 200eur
dekoracija:cvetje 45eur+zelenje 10eur
cvetličarna: 80eur (poročni šopek, 3xnaprsni šopki, 1xavto,1xmanjši šopek)
milni mehurčki: 23,76eur
mašne: 27eur
vabila, zahvale, naprsni šopki na magnete: 123,97eur (delala sama)
pecivo (materjal, delo darilo moje sestre): 80eur
sadje: 40eur
prstani (tatto): 80eur
obleka:nevestnina z bolerom: 210eur
ženinova obleka: 59eur
srajca: 39,95eur
kravata:25,95eur
pas: 20,30eur
čevlji:nevesta: 39,90eur, ženin stari
spodnje perilo+podvezica+samostoječe nogavice: 52,27eur
frizer:ženin 11eur, mene je sfrizirala prijateljica
makeup (proba+d-day): 70eur
nohti: 32eur
dežnik: 17,70eur
narezek doma: 58eur
špangice v lasih:nekaj sposojenega
uhani:darilo
fotograf:darilo
skupen znesek:4830,27eur
velik se da pršparat, če sama nardiš. sm si pa jst že v štartu postavla limito, kolk si lahko privoščima, in kje od najinih želja ne bova odstopava.
upam da ti bo najin proračun kaj pomagal.
lp
veselje911 supr da sta jo dobla. še en moj nasvet-globok udihn 🙂 nujno si napiš vse kar še hočeš nardit do poroke (da kej ne pozabš), pol pa označ da si naredla 🙂 pa razdel delo tut prjatlcam, ki ti želijo pomagat. naj ne bo zadnjih 14dni stresnih. mi2 sva šla na poročno jutro še na kavo v nakupovalni center-čist tist na izi. pa uživejta maksimalno. če kej nav šlo po vajinih načrtih-pa nč hudga. bosta mela pa več spominov 🙂 srečno!
upam da ti ne odgovoarjam prepozn.
Mi2 sva pred poroko 3leta skp žvela, tko da sva prespala skp, tut pol smo se pr nama rihtal, ni blo šrange pa teh zadev, ker jih nisva hotela. tut od naju sva šla z 1avtom najprej na cerkveno pol pa na civilno poroko. odločitev je vajina. nama se je to zdel najbolj praktičn način, pa nama je neumn, da tolk časa prej žviš skp, maš po možnosti otroke že, pol pa se gremo neko lažno nevesto pa te igrce. moja tašča je mela velik za povedat čez najino odločitev, sam sej veš-čez en uho notr, čez druzga pa vn 🙂
nama za najino odločitev ni niti mal žov, in bi tak sistem ponovila tut jutr če bi se spet poročala.
ne pozabi, da vajina poroka pomeni vajina pravila. kokr se bosta odločila, taka odločitev je ta prava 🙂
ni še pozno.. =) hvala za odgovor ..tudi midva živiva skupaj in bova zadnjo noč spala skupaj…potem pa grem se jaz useeno v svoj kraj zrihtat ker imam tam frizerko in vse..tako da on pride kasneje pome h meni…drugače pa tudi midva nimava šrange pa nič =) in tudi poroka je samo civilna..najprej je bilo s tem malo problemov samo so se potem sprijaznili da se ne bova cerkveno poročila =)
ana1985 imela ohcet in civilno poroko sva imela tukaj http://gostilnabizjak.si/
Najina civilna poroka naju je stala okoli 2500 eur za 80 povabljenih.
Oba prstana skupaj: 250 eur (iz dopusta v Makedoniji)
Najem dvorane in okrasitev ( v lastni režiji): 300 eur
Vabila (lastna režija) okoli 40 vabil: 50 eur
Cvetna dekoracija (avtomobil, naprsni šopki, bidermajer in rože za glavno mizo): 200
Hrana (najem cateringa) in pijača (lastna režija): 1000 eur
Ženinova obleka: skupaj okoli 200 eur
Moja obleka: 120 eur s poštnino vred iz Hong Konga (plačala priča)
Fotograf (prijatelj): 200 eur, snemalca nisva najela
Muzika: 250 eur
Vsak ve koliko približno bi odštel za ta dan in koliko mu je pomembno zapravljati. Od samega začetka sva si določila približen znesek, se prej pozanimala o vseh ponudbah, veliko pa so nama pomagali svojci in prijatelji, ki so poskrbeli bodisi za obleko, fotografiranje.
p.s. Maja 2014 se poročiva še cerkveno v Makedoniji, kjer bo povabljenih okoli 200 gostov. To bodo šele priprave in stresi :))
Lepo bodite in dobro organizacijo poroke vsem, ki jo boste zrihtali sami.